TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Casio GB-6900B G-Shock 30-year Anniversary

Flott nostalgi med nye finesser

Man kan godt lære gamle hunder nye triks. Men Casios 30-års jubileumsutgave av G-Shock-serien er først og fremst en remake av en 1980-talls klassiker.

forfatter
Publisert 28.02.14 - 11:45
L&B mener
Lekkert retro-kult armbånds-accessory! Det er imponerende hvor mye teknologi man har lykkes med å stappe ned i en klokke som til forveksling ligner den opprinnelige Casio G-Shock klokke fra 1983.
Displayet er nesten helt lik originalen, noe som gjør det til noe nær ubrukelig å lese beskjeder på. At betjeningen dessuten skal foregå med de fire klokkeknappene, sikrer at du kun vil ønske å se beskjeder på klokken hvis mobil ligger langt nede i vesken.
Spesifikasjoner
 • Vanntett til 200 meter
 • 5 alarmer
 • 35 tidssoner
 • Bluetooth (styres med app til iOS og Android)
 • 1/100 sekund stoppeklokke

Det kan god være at din nåværende klokke har masser av funksjoner og høy presisjon. Med det slår neppe minnet om din første digitale klokke. Og hvis du var ung på 1980-tallet, er det god sannsynlighet for at det var en Casio G-Shock.

Serien lever i beste velgående og har nettopp hatt 30-års jubileum. Og Casio har feiret det med en jubileumsutgave som nesten til forveksling ligner den første utgaven fra 1983. Under det sorte plastskallet er det imidlertid blitt plass til en del nye påfunn, ikke minst Bluetooth.

Klokken er utstyrt med stoppeklokke, fem alarmer, nedtelling og verdensur. Da displayet skal ligne noe fra 80-tallet, er plassen begrenset. Det meste av interaksjonene skjer derfor i et lite rundt vindu på skjermens øverste høyre hjørne. Det gjelder også Bluetooth-funksjonene. Når man finner dem!

Det var en – liten – detektivoppgave å finne ut hvordan man bruker Bluetooth-funksjonen. I brukermanualen, som ellers er tykk som en finger, står det bare ”See website”. Og på nettsiden var informasjonen begrenset til kun å nevnte at klokken har Bluetooth. Løsningen var å lete etter Casio i enten Apples App Store eller Google Play og finne appen G-SCHOCK+, som til gjengjeld var forholdsvis intuitiv.

Kommunikasjonen går begge veier. Man kan på klokkens diminutive display se om det har kommet nye beskjeder til deg. Hvis du tilhører den opprinnelige G-Shock-generasjonen som har vært med i 30 år, må du nok sette på deg lesebrillene da markeringen er meget liten. Plassen på displayet reduserer brukervennligheten så mye, at det er vanskelig å finne en grunn til å beholde mobilen i lommen og anstrenge seg for å lese på klokken når man kun kan se fire tegn av gangen – og kun tittelen, men ikke innholdet av mailen.

Klokken kan også fjernstyre mobilens musikkavspiller. Du kan starte og pause avspillingen samt gå et nummer frem eller tilbake. Det virker fint, men volumet kan ikke reguleres, og skal du skifte mappe eller spilleliste må du ta frem mobilen likevel.

Konklusjon
30-års jubileumsutgaven av G-Shock er en fashion statement. Hvis du er fan av serien vil du bære over med merkelighetene og ikke ønske at det skal være på noen annen måte. Men brukervennligheten er en by i Japan.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend