Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 11Delta

: Casio GB-6900B G-Shock 30-year Anniversary

Flott nostalgi med nye finesser

Man kan godt lære gamle hunder nye triks. Men Casios 30-års jubileumsutgave av G-Shock-serien er først og fremst en remake av en 1980-talls klassiker.

Skrevet av / 28.02.14 - 11:45
Casio GB-6900B G-Shock 30-year Anniversary
John Hvidlykke

Det kan god være at din nåværende klokke har masser av funksjoner og høy presisjon. Med det slår neppe minnet om din første digitale klokke. Og hvis du var ung på 1980-tallet, er det god sannsynlighet for at det var en Casio G-Shock.

Serien lever i beste velgående og har nettopp hatt 30-års jubileum. Og Casio har feiret det med en jubileumsutgave som nesten til forveksling ligner den første utgaven fra 1983. Under det sorte plastskallet er det imidlertid blitt plass til en del nye påfunn, ikke minst Bluetooth.

Klokken er utstyrt med stoppeklokke, fem alarmer, nedtelling og verdensur. Da displayet skal ligne noe fra 80-tallet, er plassen begrenset. Det meste av interaksjonene skjer derfor i et lite rundt vindu på skjermens øverste høyre hjørne. Det gjelder også Bluetooth-funksjonene. Når man finner dem!

Det var en – liten – detektivoppgave å finne ut hvordan man bruker Bluetooth-funksjonen. I brukermanualen, som ellers er tykk som en finger, står det bare ”See website”. Og på nettsiden var informasjonen begrenset til kun å nevnte at klokken har Bluetooth. Løsningen var å lete etter Casio i enten Apples App Store eller Google Play og finne appen G-SCHOCK+, som til gjengjeld var forholdsvis intuitiv.

Kommunikasjonen går begge veier. Man kan på klokkens diminutive display se om det har kommet nye beskjeder til deg. Hvis du tilhører den opprinnelige G-Shock-generasjonen som har vært med i 30 år, må du nok sette på deg lesebrillene da markeringen er meget liten. Plassen på displayet reduserer brukervennligheten så mye, at det er vanskelig å finne en grunn til å beholde mobilen i lommen og anstrenge seg for å lese på klokken når man kun kan se fire tegn av gangen – og kun tittelen, men ikke innholdet av mailen.

Klokken kan også fjernstyre mobilens musikkavspiller. Du kan starte og pause avspillingen samt gå et nummer frem eller tilbake. Det virker fint, men volumet kan ikke reguleres, og skal du skifte mappe eller spilleliste må du ta frem mobilen likevel.

Konklusjon
30-års jubileumsutgaven av G-Shock er en fashion statement. Hvis du er fan av serien vil du bære over med merkelighetene og ikke ønske at det skal være på noen annen måte. Men brukervennligheten er en by i Japan.

Home mener

Lekkert retro-kult armbånds-accessory! Det er imponerende hvor mye teknologi man har lykkes med å stappe ned i en klokke som til forveksling ligner den opprinnelige Casio G-Shock klokke fra 1983. Displayet er nesten helt lik originalen, noe som gjør det til noe nær ubrukelig å lese beskjeder på. At betjeningen dessuten skal foregå med de fire klokkeknappene, sikrer at du kun vil ønske å se beskjeder på klokken hvis mobil ligger langt nede i vesken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top