: ASUS PadFone Infinity

Lynrask joker

En overraskende vellykket kombinasjon av smartmobil og nettbrett med skikkelige muskler og luksuriøst utseende.

Lyd & Bilde mener

Luksuriøs som mobil Meget kjapp Bra skjerm og lyd
Plastaktig nettbrett
 • Operativsystem: Android 4.1.2
 • Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad
 • Minne: 2 GB / 32-64 GB
 • Trådløst: 4G, WLAN, BT 4.0, NFC
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 179 kr

I høst lanserte Asus sitt interessante PadFone-konsept hvor man kan dokke smartmobilen i en større skjerm og derved plutselig ha et nettbrett. Men utførelsen var klumpete med dårlig ytelse og bildekvalitet. På senvinteren testet vi oppfølgeren PadFone 2 som var i en helt annen liga. Den var blant de kjappeste vi har testet, mobilskjermen utmerket og lyden riktig bra. Den eneste klagen vi hadde var at nettbrettets skjerm ikke holdt mål. Og nå er altså oppfølgeren Infinity allerede her.

Utseende og konstruksjon
Det første som slår oss er at Asus virkelig har satset på designen. Infinity både ser ut som og føles som en premiummobil som kan måle seg med de beste. Baksidens børstede aluminium ser virkelig maskulin ut og gir dessuten et relativt bra grep. Fronten er et eneste stykke Gorilla Glass, som imidlertid ikke går helt ut i kantene, trolig for å minske faren for skader om man mister den. Unibody-designen gjør at Nano-SIM-kortet settes inn bak en luke, men vi savner mulighet for å sette i et SD-kort. Det resulterer også i at man ikke kan komme til batteriet.

Nettbrettet er ikke i samme eksklusive materiale, men har en gummiert bakside som gjør at det sitter sikkert i hånden. Glasset er betydelig enklere, og man merker at det er spart inn så mye som mulig på vekten for at kombinasjonen skal bli blant de lettere nettbrettene. Høyttaleren er plassert til venstre på baksiden og ladekontakten er nå flyttet til høyresiden slik at det kan lades når det står opp. Det mest utmerkede med baksiden er så klart dokkingstasjonen for mobilen. Å sette i mobilen er meget lett, men den sitter likevel ordentlig på plass.

Telefon Nettbrett
Skjerm 5,0″ 1080 x 1920 Super IPS+ 10″ 1200 x 1920 Super IPS+
Kamera 13 MP + 2 MP 1 MP
Størrelse 143 x 73 x 8,9 mm 264 x 182 x 10,6 mm
Vekt 145 g 532 g
Batteri 2400 mAh 5000 mAh

 

Skjerm
Mobilskjermen har nå vokst til 5” og har fått full HD-oppløsning, akkurat som konkurrentene Galaxy S4 og Xperia Z. IPS- skjermen gir fortsatt like utmerket bildekvalitet som forgjengeren, men den økede oppløsningen gjør at den nå også føles like skarp og detaljert som de tidligere nevnte. Det store løftet er imidlertid nettbrettets skjerm som nå har mer enn full HD-oppløsning. Dermed er også den fullt på høyde med rene nettbrett.

Kamera
Liksom forgjengeren benytter PadFone en 13 Mp bakbelyst sensor fra Sony, noe som er et utmerket valg. Den tar alltid meget bra bilder selv om det ikke riktig når opp til samme klasse som våre favoritter HTC One og Galaxy S4. Derimot har man nå satt inn optikk med bedre lysstyrke og som gjør at bildene i svakt lys har blitt bedre. Selv på fremsiden har den fått et bedre kamera, eller i det minste et mer høyoppløst. Nettbrettets kamera er derimot ikke mye å rope hurra for.

Lyd
Høyttaleren på mobilen sitter litt merkelig plassert på høyre side, men det viser seg å være en praktisk plassering ettersom man sjelden dekker den med hånden. Nettbrettets høyttaler er ikke bare godt plassert, men også uvanlig kraftfull. Visst låter det litt tynt, men ikke verre enn fra de fleste bærbare datamaskiner. Lydkvaliteten er derimot meget bra om man kobler til eksterne høyttalere eller et par bra hodetelefoner. SonicMaster teknikken gir faktisk en hørbar forskjell.

Bruk
Asus har ikke tynget ned Android med en masse tullete finesser, men holder det relativt rent, noe som gjør at alt føles kjapt og enkelt. Derimot har man lagt til noen smarte snarveier og apper som faktisk tilfører noe. Det store spørsmålstegnet når det gjelder bruken, var hvordan det skulle fungere når man bytter mellom smartmobilen og nettbrettet. Takket være den utmerkede dokkingløsningen går det fort, og Dynamic Display funksjonen sørger for at man ofte kan fortsette å kjøre samme app. Den omformateres helt enkelt til den større skjermen, selv om det hender at visse apper blir forvirrede.

Ytelse
På innsiden har det også hendt saker. Man har oppgradert fra en 1,5 gigahertz Snapdragon S4 til 1,7 gigahertz Snapdragon 600. Samme som HTC One, men litt langsommere enn Galaxy S4 altså. Det viser seg å gi ikke mindre enn 50 prosent forbedring i Geekbench, som nå rører ved 3000 streken. Midt imellom de to konkurrentene. Når det gjelder praktisk hurtighet ved surfing må man imidlertid ta til takke med 1813, noe de seneste premiummobilene faktisk slår. Øvrige tester viser at den spiller i samme liga som HTC One med unntak av 3D-grafikken, der den faktisk setter ny ytelsesrekord. En bra spillmobil helt enkelt.

Batterikapasiteten er litt komplisert å måle da det er avhengig av hvordan man benytter den. Nettbrettet har nemlig et eget batteri som kan benyttes til å lade mobilen, og man kan sette prioritet mellom enhetene. Men begge batteriene er kraftige, og vår erfaring etter daglig bruk er at de holder lenger enn mange av konkurrentene.

Konklusjon
Asus dokkingkonsept går fremover med stormskritt, og har på mindre enn et år gått fra fiasko til suksess. Som mobil er det lite å klage på. Den er luksuriøs, kjapp og har både bra lyd og bilde. Nettbrettet har ikke samme kvalitetsfølelse, men er lett og har en bra og høyoppløst skjerm. Det eneste spørsmålet man burde stille seg er om man synes det er en god idé å kombinere disse to. For den som ofte skifter mellom dem blir det fort plagsomt å holde på og dra ut mobilen hvert femte minutt. Bruker man bare en av gangen og bare vil et ett abonnement er det meget smart, og man får lang batteritid på kjøpet. En smakssak helt enkelt.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

  Les også

  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.