Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Apple iPad Mini 3

Apples lille feiltrinn

Nye iPad Mini har knapt noen nyheter og for høy pris sammenlignet med den tidligere modellen.

Skrevet av / 02.11.14 - 12:12
Apple iPad Mini 3
Jonas Ekelund

Den første iPad mini var ikke bare mindre enn tilsvarende iPad, men også basert på tidligere generasjoners maskinvare. Det føles ikke spesielt kult, og vi var derfor glade for at iPad Mini Retina var akkurat like kjapp og moderne som iPad Air. Når Apple så lanserte iPad Air 2 så pratet man lenge og langt om at den var blitt tynnere og lettere, betydelig mye kjappere og fremfor alt om det nye kameraet.

Men når det var duket for nye Mini så hastet man forbi den på 35 sekunder. Det viste seg at man knapt hadde forbedret den i det hele tatt. Den har eksakt samme mål og vekt, samme gamle A7 prosessor og gamle 5 Mp kamera uten noen finesser. Man har altså gått tilbake til den opprinnelige idéen om at Mini ikke bare skulle være mindre, men også dårligere enn tilsvarende iPad. Men det er klart, man kan jo få den i gullfarge nå også.

Mini i korthet
I fare for å gjenta oss selv fra siste års test så er iPad Mini et lysende lite nettbrett. Det har akkurat riktig størrelse for å få plass i frakkelommen, men likevel en så høyoppløst skjerm at man fortsatt kan lese liten tekst uten problemer. Byggekvaliteten er like bra som man kan forvente og batteritiden, spesielt i sparemodus, er fantastisk. Vi liker spesielt å benytte det som fjernkontroll eller for å strømme video til hjemmekinoen. Derimot er kamerat middelmådig.

iPad-Mini-3-Gold-WiFi-vinklar

Apples feiltrinn
De burde ha sluppet den som en ny årsmodell og bare sagt ”her er nye Mini, samme pris, men vi byr på fingeravtrykkleser og en ny farge”. Da hadde alle vært glade og fornøyde. Problemer er at man presenterte det som en helt ny modell som ingen ble imponert over. Men fremfor alt at man beholder den gamle modellen i sortimentet og senker prisen med tusen kroner! Da har man plutselig priskriget bort sitt eget nye nettbrett!

Konklusjon
For en gangs skyld har Apple skutt seg selv i foten. Den ”nye” Minien har bare fått en fingeravtrykkleser og en ny farge. Ellers er det akkurat likt forrige års modell. Og det har man senket prisen på med tusen kroner. Derfor blir anbefalingen for uvanlighetens skyld ikke å oppgradere. Og trenger du et nytt lite og smidig nettbrett med bra batteritid, kjøp gamle iPad Mini Retina. Eller en iPhone 6 Plus om phablet-størrelsen er nok for deg.

iPadMini3-HandHold-WEB-Crop

Home mener

Endelig Touch ID for enklere innlogging og kjøp. Fortsatt et smidig, velbygd og brukervennlig nettbrett med utmerket batteritid sammenlignet med konkurrentene. Lagerkapasiteten kan ikke utvides med minnekort. Siste års skjerm, prosessor og kamera. Siste års modell er betydelig billigere nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Ha det, Lightning-kontakt!

Lyd & Bilde
Scroll to Top