Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Apple iPad Mini 3

Apples lille feiltrinn

Nye iPad Mini har knapt noen nyheter og for høy pris sammenlignet med den tidligere modellen.
Lyd & Bilde mener
Endelig Touch ID for enklere innlogging og kjøp. Fortsatt et smidig, velbygd og brukervennlig nettbrett med utmerket batteritid sammenlignet med konkurrentene.
Lagerkapasiteten kan ikke utvides med minnekort. Siste års skjerm, prosessor og kamera. Siste års modell er betydelig billigere nå.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: iOS 8
 • Skjerm: 7,9” IPS, 2048 x 1536 (326 ppi)
 • Prosessor: 1,28 GHz 64 bit Apple A7
 • Internminne: 1 GB RAM
 • Minne: 16–128 GB
 • Kamera: 5 Mp (bak) + 1,2 Mp (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
 • Mål: 200 x 134,7 x 7,5 mm
 • Vekt: 341 g (4G/LTE) / 331 g (Wifi)
 • Batteri: opp till 10 timer
 • Pris: 3.400-6.100 kr
 • Web: apple.no

Den første iPad mini var ikke bare mindre enn tilsvarende iPad, men også basert på tidligere generasjoners maskinvare. Det føles ikke spesielt kult, og vi var derfor glade for at iPad Mini Retina var akkurat like kjapp og moderne som iPad Air. Når Apple så lanserte iPad Air 2 så pratet man lenge og langt om at den var blitt tynnere og lettere, betydelig mye kjappere og fremfor alt om det nye kameraet.

Men når det var duket for nye Mini så hastet man forbi den på 35 sekunder. Det viste seg at man knapt hadde forbedret den i det hele tatt. Den har eksakt samme mål og vekt, samme gamle A7 prosessor og gamle 5 Mp kamera uten noen finesser. Man har altså gått tilbake til den opprinnelige idéen om at Mini ikke bare skulle være mindre, men også dårligere enn tilsvarende iPad. Men det er klart, man kan jo få den i gullfarge nå også.

Mini i korthet
I fare for å gjenta oss selv fra siste års test så er iPad Mini et lysende lite nettbrett. Det har akkurat riktig størrelse for å få plass i frakkelommen, men likevel en så høyoppløst skjerm at man fortsatt kan lese liten tekst uten problemer. Byggekvaliteten er like bra som man kan forvente og batteritiden, spesielt i sparemodus, er fantastisk. Vi liker spesielt å benytte det som fjernkontroll eller for å strømme video til hjemmekinoen. Derimot er kamerat middelmådig.

iPad-Mini-3-Gold-WiFi-vinklar

Apples feiltrinn
De burde ha sluppet den som en ny årsmodell og bare sagt ”her er nye Mini, samme pris, men vi byr på fingeravtrykkleser og en ny farge”. Da hadde alle vært glade og fornøyde. Problemer er at man presenterte det som en helt ny modell som ingen ble imponert over. Men fremfor alt at man beholder den gamle modellen i sortimentet og senker prisen med tusen kroner! Da har man plutselig priskriget bort sitt eget nye nettbrett!

Annonse

Konklusjon
For en gangs skyld har Apple skutt seg selv i foten. Den ”nye” Minien har bare fått en fingeravtrykkleser og en ny farge. Ellers er det akkurat likt forrige års modell. Og det har man senket prisen på med tusen kroner. Derfor blir anbefalingen for uvanlighetens skyld ikke å oppgradere. Og trenger du et nytt lite og smidig nettbrett med bra batteritid, kjøp gamle iPad Mini Retina. Eller en iPhone 6 Plus om phablet-størrelsen er nok for deg.

iPadMini3-HandHold-WEB-Crop

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.