Search
Generic filters

: Apple iPad Mini 3

Apples lille feiltrinn

Nye iPad Mini har knapt noen nyheter og for høy pris sammenlignet med den tidligere modellen.

Lyd & Bilde mener

Endelig Touch ID for enklere innlogging og kjøp. Fortsatt et smidig, velbygd og brukervennlig nettbrett med utmerket batteritid sammenlignet med konkurrentene.
Lagerkapasiteten kan ikke utvides med minnekort. Siste års skjerm, prosessor og kamera. Siste års modell er betydelig billigere nå.
 • Operativsystem: iOS 8
 • Skjerm: 7,9” IPS, 2048 x 1536 (326 ppi)
 • Prosessor: 1,28 GHz 64 bit Apple A7
 • Internminne: 1 GB RAM
 • Minne: 16–128 GB
 • Kamera: 5 Mp (bak) + 1,2 Mp (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
 • Mål: 200 x 134,7 x 7,5 mm
 • Vekt: 341 g (4G/LTE) / 331 g (Wifi)
 • Batteri: opp till 10 timer
 • Pris: 3.400-6.100 kr
 • Web: apple.no
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3400 kr

Den første iPad mini var ikke bare mindre enn tilsvarende iPad, men også basert på tidligere generasjoners maskinvare. Det føles ikke spesielt kult, og vi var derfor glade for at iPad Mini Retina var akkurat like kjapp og moderne som iPad Air. Når Apple så lanserte iPad Air 2 så pratet man lenge og langt om at den var blitt tynnere og lettere, betydelig mye kjappere og fremfor alt om det nye kameraet.

Men når det var duket for nye Mini så hastet man forbi den på 35 sekunder. Det viste seg at man knapt hadde forbedret den i det hele tatt. Den har eksakt samme mål og vekt, samme gamle A7 prosessor og gamle 5 Mp kamera uten noen finesser. Man har altså gått tilbake til den opprinnelige idéen om at Mini ikke bare skulle være mindre, men også dårligere enn tilsvarende iPad. Men det er klart, man kan jo få den i gullfarge nå også.

Mini i korthet
I fare for å gjenta oss selv fra siste års test så er iPad Mini et lysende lite nettbrett. Det har akkurat riktig størrelse for å få plass i frakkelommen, men likevel en så høyoppløst skjerm at man fortsatt kan lese liten tekst uten problemer. Byggekvaliteten er like bra som man kan forvente og batteritiden, spesielt i sparemodus, er fantastisk. Vi liker spesielt å benytte det som fjernkontroll eller for å strømme video til hjemmekinoen. Derimot er kamerat middelmådig.

iPad-Mini-3-Gold-WiFi-vinklar

Apples feiltrinn
De burde ha sluppet den som en ny årsmodell og bare sagt ”her er nye Mini, samme pris, men vi byr på fingeravtrykkleser og en ny farge”. Da hadde alle vært glade og fornøyde. Problemer er at man presenterte det som en helt ny modell som ingen ble imponert over. Men fremfor alt at man beholder den gamle modellen i sortimentet og senker prisen med tusen kroner! Da har man plutselig priskriget bort sitt eget nye nettbrett!

Konklusjon
For en gangs skyld har Apple skutt seg selv i foten. Den ”nye” Minien har bare fått en fingeravtrykkleser og en ny farge. Ellers er det akkurat likt forrige års modell. Og det har man senket prisen på med tusen kroner. Derfor blir anbefalingen for uvanlighetens skyld ikke å oppgradere. Og trenger du et nytt lite og smidig nettbrett med bra batteritid, kjøp gamle iPad Mini Retina. Eller en iPhone 6 Plus om phablet-størrelsen er nok for deg.

iPadMini3-HandHold-WEB-Crop

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.