: Apple iPad Mini 3

Apples lille feiltrinn

Nye iPad Mini har knapt noen nyheter og for høy pris sammenlignet med den tidligere modellen.
Lyd & Bilde mener
Endelig Touch ID for enklere innlogging og kjøp. Fortsatt et smidig, velbygd og brukervennlig nettbrett med utmerket batteritid sammenlignet med konkurrentene.
Lagerkapasiteten kan ikke utvides med minnekort. Siste års skjerm, prosessor og kamera. Siste års modell er betydelig billigere nå.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: iOS 8
 • Skjerm: 7,9” IPS, 2048 x 1536 (326 ppi)
 • Prosessor: 1,28 GHz 64 bit Apple A7
 • Internminne: 1 GB RAM
 • Minne: 16–128 GB
 • Kamera: 5 Mp (bak) + 1,2 Mp (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
 • Mål: 200 x 134,7 x 7,5 mm
 • Vekt: 341 g (4G/LTE) / 331 g (Wifi)
 • Batteri: opp till 10 timer
 • Pris: 3.400-6.100 kr
 • Web: apple.no
Annonse
Annonse
forfatter

Den første iPad mini var ikke bare mindre enn tilsvarende iPad, men også basert på tidligere generasjoners maskinvare. Det føles ikke spesielt kult, og vi var derfor glade for at iPad Mini Retina var akkurat like kjapp og moderne som iPad Air. Når Apple så lanserte iPad Air 2 så pratet man lenge og langt om at den var blitt tynnere og lettere, betydelig mye kjappere og fremfor alt om det nye kameraet.

Men når det var duket for nye Mini så hastet man forbi den på 35 sekunder. Det viste seg at man knapt hadde forbedret den i det hele tatt. Den har eksakt samme mål og vekt, samme gamle A7 prosessor og gamle 5 Mp kamera uten noen finesser. Man har altså gått tilbake til den opprinnelige idéen om at Mini ikke bare skulle være mindre, men også dårligere enn tilsvarende iPad. Men det er klart, man kan jo få den i gullfarge nå også.

Mini i korthet
I fare for å gjenta oss selv fra siste års test så er iPad Mini et lysende lite nettbrett. Det har akkurat riktig størrelse for å få plass i frakkelommen, men likevel en så høyoppløst skjerm at man fortsatt kan lese liten tekst uten problemer. Byggekvaliteten er like bra som man kan forvente og batteritiden, spesielt i sparemodus, er fantastisk. Vi liker spesielt å benytte det som fjernkontroll eller for å strømme video til hjemmekinoen. Derimot er kamerat middelmådig.

iPad-Mini-3-Gold-WiFi-vinklar

Apples feiltrinn
De burde ha sluppet den som en ny årsmodell og bare sagt ”her er nye Mini, samme pris, men vi byr på fingeravtrykkleser og en ny farge”. Da hadde alle vært glade og fornøyde. Problemer er at man presenterte det som en helt ny modell som ingen ble imponert over. Men fremfor alt at man beholder den gamle modellen i sortimentet og senker prisen med tusen kroner! Da har man plutselig priskriget bort sitt eget nye nettbrett!

Konklusjon
For en gangs skyld har Apple skutt seg selv i foten. Den ”nye” Minien har bare fått en fingeravtrykkleser og en ny farge. Ellers er det akkurat likt forrige års modell. Og det har man senket prisen på med tusen kroner. Derfor blir anbefalingen for uvanlighetens skyld ikke å oppgradere. Og trenger du et nytt lite og smidig nettbrett med bra batteritid, kjøp gamle iPad Mini Retina. Eller en iPhone 6 Plus om phablet-størrelsen er nok for deg.

iPadMini3-HandHold-WEB-Crop

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.