TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Apple iPad Mini 3

Apples lille feiltrinn

Nye iPad Mini har knapt noen nyheter og for høy pris sammenlignet med den tidligere modellen.

forfatter
Publisert 02.11.14 - 12:12
L&B mener
Endelig Touch ID for enklere innlogging og kjøp. Fortsatt et smidig, velbygd og brukervennlig nettbrett med utmerket batteritid sammenlignet med konkurrentene.
Lagerkapasiteten kan ikke utvides med minnekort. Siste års skjerm, prosessor og kamera. Siste års modell er betydelig billigere nå.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: iOS 8
 • Skjerm: 7,9” IPS, 2048 x 1536 (326 ppi)
 • Prosessor: 1,28 GHz 64 bit Apple A7
 • Internminne: 1 GB RAM
 • Minne: 16–128 GB
 • Kamera: 5 Mp (bak) + 1,2 Mp (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS
 • Mål: 200 x 134,7 x 7,5 mm
 • Vekt: 341 g (4G/LTE) / 331 g (Wifi)
 • Batteri: opp till 10 timer
 • Pris: 3.400-6.100 kr
 • Web: apple.no

Den første iPad mini var ikke bare mindre enn tilsvarende iPad, men også basert på tidligere generasjoners maskinvare. Det føles ikke spesielt kult, og vi var derfor glade for at iPad Mini Retina var akkurat like kjapp og moderne som iPad Air. Når Apple så lanserte iPad Air 2 så pratet man lenge og langt om at den var blitt tynnere og lettere, betydelig mye kjappere og fremfor alt om det nye kameraet.

Men når det var duket for nye Mini så hastet man forbi den på 35 sekunder. Det viste seg at man knapt hadde forbedret den i det hele tatt. Den har eksakt samme mål og vekt, samme gamle A7 prosessor og gamle 5 Mp kamera uten noen finesser. Man har altså gått tilbake til den opprinnelige idéen om at Mini ikke bare skulle være mindre, men også dårligere enn tilsvarende iPad. Men det er klart, man kan jo få den i gullfarge nå også.

Mini i korthet
I fare for å gjenta oss selv fra siste års test så er iPad Mini et lysende lite nettbrett. Det har akkurat riktig størrelse for å få plass i frakkelommen, men likevel en så høyoppløst skjerm at man fortsatt kan lese liten tekst uten problemer. Byggekvaliteten er like bra som man kan forvente og batteritiden, spesielt i sparemodus, er fantastisk. Vi liker spesielt å benytte det som fjernkontroll eller for å strømme video til hjemmekinoen. Derimot er kamerat middelmådig.

iPad-Mini-3-Gold-WiFi-vinklar

Apples feiltrinn
De burde ha sluppet den som en ny årsmodell og bare sagt ”her er nye Mini, samme pris, men vi byr på fingeravtrykkleser og en ny farge”. Da hadde alle vært glade og fornøyde. Problemer er at man presenterte det som en helt ny modell som ingen ble imponert over. Men fremfor alt at man beholder den gamle modellen i sortimentet og senker prisen med tusen kroner! Da har man plutselig priskriget bort sitt eget nye nettbrett!

Konklusjon
For en gangs skyld har Apple skutt seg selv i foten. Den ”nye” Minien har bare fått en fingeravtrykkleser og en ny farge. Ellers er det akkurat likt forrige års modell. Og det har man senket prisen på med tusen kroner. Derfor blir anbefalingen for uvanlighetens skyld ikke å oppgradere. Og trenger du et nytt lite og smidig nettbrett med bra batteritid, kjøp gamle iPad Mini Retina. Eller en iPhone 6 Plus om phablet-størrelsen er nok for deg.

iPadMini3-HandHold-WEB-Crop

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend