TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Acer Predator 8

Nettbrett til spillfugler

Acer vil ha en bit av kaken på det voksende markedet for gaming-utstyr. Predator 8 er et underholdningsnettbrett, bygget for håndholdte Android-spill.

forfatter
Publisert 04.02.16 - 06:00
L&B mener
Lynrask 3D-grafikk, god lyd, og en skjerm som nesten tar pusten fra deg. Og så ser den ganske tøff ut!
Den er ikke akkurat billig, og designen er ikke for alle og enhver. Høyttalerne sitter ganske utsatt i hjørnene.
Spesifikasjoner

Acer Predator 8

  • Operativsystem: Android 5.1
  • Prosessor: 2,4 GHz Intel Atom x7-Z8700 (quad-core)
  • Skjerm: 8” IPS 1.920 x 1.200 punkter (320 dpi)
  • Minne: 2 GB RAM, 32 GB lager, microSD-kort (opp til 128 GB)
  • Grafikk: Intel HD Graphics x7
  • Kamera: 5 Mp (bak), 2 Mp (front)
  • Trådløst: Wi-Fi (802.11n), Bluetooth 4
  • Batteri: 4.420 mAh
  • Mål: 218 x 127 x 8,7 mm (BxHxD)
  • Vekt: 0,35 kg.
Veil. pris 3690Pr. 04.02.16 Produktside

Acer er fortrinnsvis kjent som storleverandør av snusfornuftige PC-er og ditto nettbrett. Det har gjort selskapet til en av de større datamaskinprodusentene i verden. Når det gjelder spesialutstyr til spillere – gamere – er det imidlertid andre merker, som Asus, MSi, Razer og Alienware, samt håndholdte enheter, Nvidia, som har hatt stor suksess med sin Shield-nettbrett.

 

Nå vil Acer imidlertid ta opp konkurransen. Det skjer med Predator-serien, som omfatter spilleutstyr i alle størrelser og vektklasser. Vi ser denne gang på familiens minste medlem, Predator 8, som er et nettbrett til spillbruk, tydeligvis beregnet til å ta opp kampen med Nvidia Shield.

Som navnet antyder, har Predator 8 en skjermstørrelse på 8 tommer (de bærbare Predator G9-maskinene i samme serie har ikke skjermer på 9”, men i stedet 15” og 17”, men det er en annen historie). Kabinettet er av aluminium og sort plast, og i vanlig gamer-stil er designen utpreget kantet. Fire høyttalere er plasser i hvert sitt hjørne, beskyttet bak røde metallgitter. På den metallskinnende baksiden understreker Predator-logoen at det er snakk om seriøst spilleutstyr, og ikke et tilfeldig rabattnettbrett fra supermarkedet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Prosessoren er en 2,4 GHz Intel Atom x7-8700 med fire kjerner, og grafikken er Intel HD Graphics. En kuriositet er at Acer Predator 8 har akkurat den samme mengde minne som Cloudbook One fra samme produsent, som vi også akkurat har testet: nemlig 2 GB RAM og 32 GB lagring. Men det var vel å merke snakk om en komplett Windows 10 PC, og ikke et nettbrett som her. Når det er sagt, er 2 GB RAM faktisk litt i underkant, sammenlignet med toppmobiler, som leveres med 3 GB eller 4 GB.

 

Lekker fargeorgie

Skjermen er med sine 1920 x 1200 punkter høyoppløst. Ikke fullt så høyt som den nesten dobbelt så dyre iPad Mini 4, men tett på. Det aller beste er imidlertid bildet, som er fantastisk fargerikt, skarpt og lyssterkt. Her kommer de fleste andre skjermer – og selve virkeligheten – til å virke bleke og kontrastsvake. Det gjør det til en fornøyelse å spille actionspill og se på bildesamlingen. Og etterpå kan man lene seg tilbake i sofaen og slappe av med en film. Den fargemettede skjermen kler virkelig en voldsfest som Mad Max.

 

Virtuell surround

Til spill hører lyd – og helst mye av den – noe som er mer enn vanskelig i et håndholdt nettbrett. ”Predator Quadio” er det svulstige navnet på lydsystemet i Predator 8, som angivelig skaper en virtuell surroundeffekt. Det er store ord, men en del av dem blir faktisk oppfylt. Når man holder nettbrettet en armlengde foran seg, gir det en god, rommelig fornemmelse, med en utmerket stereoeffekt. De bittesmå innbygde høyttalerne gir selvfølgelig ikke noe som minner om bass. Men det tenker man ikke så mye på mens man drønner i vei med Asphalt 8.

 

Predator 8 vil som spillenettbrett bli holdt krampaktig fast i ristende hender, og riktignok ser det solid ut, men det er ikke helt så vridningsstabilt som jeg kunne ha ønsket. Og gitteret foran høyttalerne virker litt tynt, når man løfter enheten i et av hjørnene. Personlig hadde jeg gjerne akseptert et litt tyngre nettbrett til fordel for en kraftigere byggekvalitet.

 

For at man kan fornemme dekkenes lyd mot kjørebanen, og merke eksplosjonene i spillene, er det innebygget vibrator i begge sider av skjermen, der man typisk holder enheten.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Benchmark

En spillmaskin har bruk for mengder av krefter, og det har Predator i rikelig monn. i 3DMark oppnår den et resultat på 17 630. Det er helt klart i det øvre sjiktet, og man må opp i dyre toppmobiler for å komme vesentlig høyere. I 3D-testen Antutu 6 oppnås en score på 73 .325, noe som også er i den beste ende av skalaen – og spesielt flott til en slik pris.

 

I Geekbench 3-prosessortesten oppnådde Predator 8 et resultat på 1.008 i single-core og 2.706 i multi-core. Det er på ingen måte lite, men ikke i nærheten av så imponerende som 3D-grafikktestene. I Browsermark-testen ble resultatet 2.130. Man kan godt finne høyere tall, men i praksis vil man nok ha vanskelig for å finne hjemmesider som vil forekomme tunge på Predator 8.

 

Batteritesten i Geekbench 3, hvor skjermen skrus opp til maks styrke, mens prosessoren regner på livet løst, kjører i 3 timer og 38 minutter før strømmen forsvant. Det er et ganske respektabelt resultat.

 

Konklusjon

Acer Predator Pro er ikke for alle og enhver. Til det er den for kostbar og kantete. Men den demonstrerer at Acer både vil og skal tas seriøst når det gjelder spill. Noe annet er om den vil kunne ta opp kampen med Nvidia Shield, som er noenlunde like hurtig, men allerede har en fanskare. Ytelsen er under alle omstendigheter imponerende, og skjermen er direkte praktfull. Selv om du ikke liker spill, kan den fortsatt være interessant som underholdningsmaskin, håndholdt kino, eller til bilderedigering på nettbrett. Når man har med en enhet å gjøre, som vil bli brukt i mange opphissende timer, kunne byggekvaliteten imidlertid godt ha vært mer robust.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå blir Google Pixel smartere Pixel-telefonerne får AI-forbedret samtalelyd og gratis VPN.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Følg Lyd & Bilde