TEST: 5 smartklokker – Smart klokke, smart trening
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

gruppetest 5 smartklokker

Smart klokke, smart trening

Med en smartklokke på armen får du mer ut av treningen.

forfatter
Publisert 21.11.18 - 09:34
Produkter i testen
 • Garmin Vivoactive 3
 • Samsung Galaxy Watch (46 mm)
 • TicWatch Pro
 • Withings Steel HR Sport
 • Apple Watch Series 4
 • Smartklokkene har etter hvert ikke samme nyhetsverdi som da de begynte å velte ut på markedet for mange år siden. Heldigvis er det en god nyhet, da klokkene er blitt mye bedre med tiden, og i dag kan langt mer enn de første modellene. De egner seg nå også langt bedre til annet enn bare å vise hva klokken er eller vise hvilken musikk som spilles på mobilen din.

  Samtidig som maskinvaren er blitt raskere og programvaren mer smidig, er også sensorene blitt mer presise og nå enda bedre til å følge din aktivitet. Enten du mosjonerer regelmessig eller bare ønsker å optimere ditt daglige aktivitetsnivå, kan du med en smartklokke på armen lett følge med i egen utvikling, og sette tall på alt du gjør. Oversikten det gir, er veien til forandring, og motivasjon til å fortsette.

  Tradisjonelt sett er det to muligheter når vi snakker om aktivitetsoppfølging. Du kan enten velge den helt billige løsningen og gå for en ren «tracker». Disse kan telle skrittene dine, måle hvor mye du sover og holder styr på pulsen din. På grunn av den lave prisen er mulighetene imidlertid også sterkt begrensede, og sentrerer seg primært omkring rå datainnsamling, som så kan bearbeides i en app på mobilen. Da de ikke har store fargeskjermer, er batteritiden ofte ganske lang. Du kan forvente opptil en uke før de må lades opp igjen.

  I denne testen har vi imidlertid valgt å fokusere på smartklokkene, hvor noen modeller er spesifikt rettet mot sport og fitnessfolket. Går du allerede med klokke, vil du sikkert sette pris på at modellene vi har tatt med, ligner og oppfører seg som det. I tillegg får du naturligvis en rekke smarte funksjoner, og spesielt når vi snakker sport og fitness, er klokkene overlegne.

  Prisen er selvfølgelig høyere, men du får også mye mer for pengene. Det mest innlysende er en stor fargeskjerm, du kan installere flere apper, betale med NFC, du får GPS, innebygget minne og mye annet. Spesielt fitnessfunksjonene er interessante. Noen klokker kan selv registrere hvilken aktivitet du er i gang med, mens andre må ha litt hjelp. Er du typen som lytter til musikk når du trener, kan du med fordel laste musikken direkte inn i klokken og la mobilen ligge hjemme når du skal ut av døren. Dessverre går de mange funksjonene utover batteritiden, som gjerne begrenser seg til et par dager.

  Suppler med en digital vekt

  Er du målrettet med ønsket om å få en sunnere kropp, kan du med fordel supplere din nye smartklokke med en digital vekt. Det finnes etterhvert en del modeller på markedet, og felles for de smarteste er at de trådløst sender data til mobilen, og ikke bare nøyer seg med å måle vekten. Nei, her får du også fettprosent, væske i kroppen samt BMI.

  Vi har i løpet av testen benyttet en av de beste på markedet. Den stammer fra Nokias Health-serie og heter Body Cardio. Kobler man dataene fra vekten med målingene fra klokken, får man et enda bedre innblikk i hvordan kroppen reelt har det, og om det er noen områder man burde arbeide med. Kunnskap er nøkkelen til forandring.

  Produkter i testen

  Garmin Vivoactive 3

  En smart tracker

  Vivoactive 3 ligner en smartklokke, men er likevel best som aktivitetsmåler.

  Glimrende datasamler med behagelig passform og lang batteritid.
  Knapt nok en smartklokke og har et litt tregt menysystem. Har ikke internminne.

  Samsung Galaxy Watch (46 mm)

  Fire dagers batteri

  Samsung kjører langt på literen, og slår Apple med en banelengde.

  Galaxy Watch er en pen klokke med god funksjoner. Glimrende batteritid.
  Det mangler fortsatt apper.

  TicWatch Pro

  Smartklokke med to skjermer

  Gammel innmat holder TicWatch tilbake, tross en rimelig pris.

  God to-display-løsning, mange funksjoner og ikke minst en god pris.
  Den gamle maskinvaren betyr at klokken føles litt langsom.

  Withings Steel HR Sport

  En gylden middelvei

  Hybrid er veien å gå hvis du vil holde ut lenge.

  Imponerende batteritid, gode aktivitetsegenskaper.
  Begrensede smartfunksjoner. Remmen som følger med, er veldig lang.

  Apple Watch Series 4

  Større og bedre

  Apple oppgraderer skjermstørrelsen og forbedrer programvaren.

  Raskere prosessor, bedre høyttaler og stor skjerm.
  Batteriet er fortsatt for lite.

  Siste artikler:

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Ekstremt for de ekstreme Med solenergilading, safirglass og titan er Enduro 2 lagd for lange trengingsturer i tøffe miljø.
  Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
  Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
  En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
  Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
  Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend