: 5 senior mobiler

Ring, ring – alle kan slå på tråden!

Hvorfor skal man være nødt til å avstå fra en mobiltelefon bare fordi man ikke kan håndtere en smartmobil på grunn av at de er altfor tekniske for dine behov, for at synet svikter eller for at fingrene begynner å bli litt stive på grunn av sykdom eller alder? Her presenterer vi et antall mobiler for deg som vil holde kontakt med venner og bekjente samtidig som den kan gi deg en viss trygghet om ulykken skulle være ute.
Annonse
Annonse

Dagens mobiler er ofte ganske teknisk avanserte og inneholder betydelig flere funksjoner og finesser enn hva mange egentlig behøver. Har du dessuten problemer med hender og/eller fingre er smartmobilene med sine pekeskjermer ikke et spesielt bra alternativ. Men naturligvis skal man ikke diskrimineres for at man begynner å få krampe eller begynner å bli litt tilårskommen, man skal kunne fortsette å leve et aktivt liv og holde kontakt med familie og venner på en enkel og grei måte.

Tidligere var seniormobilene noen klumpete mursteiner som mange ganger ble oppfattet som diskriminerende på grunn av sin mangel på design. I dag finnes det faktisk mange mobiler med forskjellig utseende å velge mellom, og de skriker ikke ut at ”jeg-er-en-seniormobil” på langt hold. Du kan velge mellom skyvelokk, vippelokk eller holde deg til en mobil helt uten lokk. Mange av modellene finnes i flere ulike farger, og du kan selv velge om du vil kunne sende og ta imot bilder eller om du er fornøyd så lenge du kan ringe, ta imot en samtale og kanskje sende en sms. De fleste mobiler har også en form for alarmfunksjon som gjør at du kan forprogrammere inn valgte nummer som hurtigvalg, om ulykken skulle være ute.

Ikke bare seniorer
Nå refererer vi først og fremst til seniorer i denne testen, men det er naturligvis ikke bare eldre personer som har nytte av en noe enklere mobil med større (og fremfor alt skikkelige) taster og et tydelig display. For de som har noen form av funksjonshemming kan det være gull verdt å ha en mobil som er lettere å holde, har tydeligere display og et mer funksjonelt tastatur.

Tips & Råd

  • Prøv mobilen i butikken slik at du sjekke taster, display og menysystem.
  • Tenk over dine behov og ikke kjøp en mobil med funksjoner som du ikke kommer til å benytte.
  • Bla gjennom bruksanvisningen for å se om den er forståelig før du kjøper.
  • Om det er mulig, vær selv med når du skal kjøpe mobil. Dine barn eller barnebarn har trolig en helt annen referanseramme enn hva du selv har, og det er tross alt du som skal benytte mobilen.
  • Alle mobiler er ikke kompatible med høreapparat, noe som resulterer i at du i noen tilfeller må ta av høreapparatet, andre ganger ikke. Sjekk dette før du kjøper.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Panasonic KX-TU301

Den klumpete

Fra Panasonic kommer testens største mobil, som mest av alt minner om en vanlig håndenhet til en trådløs hjemmetelefon og som passer for deg som ikke vil ha en masse ”ekstra-av-alt” som bare kompliserer det hele.

Stemmebekreftelse på slått nummer Bordlader Lommelykt SOS-knapp Prisen
3,5 mm kontakt Lydkvaliteten

Doro PhoneEasy 715

Den finesserike

Doro 715 er en nett liten mobil med skyvbart lokk som passer for deg som vil ha litt flere finesser. Den er utformet på en måte som gjør at den ligger stødig i hånden og fås i svart eller hvit.

Tekstjustering Bordlader Stor skjerm Lommelykt
Små taster Plastaktig Prisen

Doro 612

Den gjennomtenkte

Denne vippbare mobilen føles robust og vel gjennomtenkt med mange bra funksjoner, blant annet kan du endre tekststørrelsen. Takket være den litt matte overflaten risikerer du ikke at den sklir så lett ut av hånden.

Tekstjustering Bordlader Stor skjerm ICE SOS
Prisen Savner lommelykt

MyPhone 5300 Forte

Den snakkende

MyPhone 5300 er en mobil for deg som ikke er ute etter avveksling i form av spill eller kamera, den savner også SOS-funksjonen, noe som kan være viktig for noen. Tastene er store og godt adskilt.

Stemmebekreftende nummertasting Hurtigtast til radio Ergonomisk Lyden
Ingen bordlader Ingen SOS-knapp Bruksanvisningen

MyPhone 1070 Chiaro

Den enkle

MyPhones første bidrag til testen heter 1070 Chiaro og er den første i ”Simple life-serien”. En mobilserie tiltenkt de som vil ha en mobil som er brukervennlig uten en masse dill dall.

Hurtigknapp til radioen Overfallsalarm SOS-knapp Lommelykt
Glatt Ingen bordlader Bruksanvisningen Lydkvaliteten
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Åsa Warme


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.