Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

5 senior mobiler

Ring, ring – alle kan slå på tråden!

Hvorfor skal man være nødt til å avstå fra en mobiltelefon bare fordi man ikke kan håndtere en smartmobil på grunn av at de er altfor tekniske for dine behov, for at synet svikter eller for at fingrene begynner å bli litt stive på grunn av sykdom eller alder? Her presenterer vi et antall mobiler for deg som vil holde kontakt med venner og bekjente samtidig som den kan gi deg en viss trygghet om ulykken skulle være ute.

Dagens mobiler er ofte ganske teknisk avanserte og inneholder betydelig flere funksjoner og finesser enn hva mange egentlig behøver. Har du dessuten problemer med hender og/eller fingre er smartmobilene med sine pekeskjermer ikke et spesielt bra alternativ. Men naturligvis skal man ikke diskrimineres for at man begynner å få krampe eller begynner å bli litt tilårskommen, man skal kunne fortsette å leve et aktivt liv og holde kontakt med familie og venner på en enkel og grei måte.

Tidligere var seniormobilene noen klumpete mursteiner som mange ganger ble oppfattet som diskriminerende på grunn av sin mangel på design. I dag finnes det faktisk mange mobiler med forskjellig utseende å velge mellom, og de skriker ikke ut at ”jeg-er-en-seniormobil” på langt hold. Du kan velge mellom skyvelokk, vippelokk eller holde deg til en mobil helt uten lokk. Mange av modellene finnes i flere ulike farger, og du kan selv velge om du vil kunne sende og ta imot bilder eller om du er fornøyd så lenge du kan ringe, ta imot en samtale og kanskje sende en sms. De fleste mobiler har også en form for alarmfunksjon som gjør at du kan forprogrammere inn valgte nummer som hurtigvalg, om ulykken skulle være ute.

Ikke bare seniorer
Nå refererer vi først og fremst til seniorer i denne testen, men det er naturligvis ikke bare eldre personer som har nytte av en noe enklere mobil med større (og fremfor alt skikkelige) taster og et tydelig display. For de som har noen form av funksjonshemming kan det være gull verdt å ha en mobil som er lettere å holde, har tydeligere display og et mer funksjonelt tastatur.

Tips & Råd

  • Prøv mobilen i butikken slik at du sjekke taster, display og menysystem.
  • Tenk over dine behov og ikke kjøp en mobil med funksjoner som du ikke kommer til å benytte.
  • Bla gjennom bruksanvisningen for å se om den er forståelig før du kjøper.
  • Om det er mulig, vær selv med når du skal kjøpe mobil. Dine barn eller barnebarn har trolig en helt annen referanseramme enn hva du selv har, og det er tross alt du som skal benytte mobilen.
  • Alle mobiler er ikke kompatible med høreapparat, noe som resulterer i at du i noen tilfeller må ta av høreapparatet, andre ganger ikke. Sjekk dette før du kjøper.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Produkter i testen

Panasonic KX-TU301

Den klumpete

Fra Panasonic kommer testens største mobil, som mest av alt minner om en vanlig håndenhet til en trådløs hjemmetelefon og som passer for deg som ikke vil ha en masse ”ekstra-av-alt” som bare kompliserer det hele.

Stemmebekreftelse på slått nummer Bordlader Lommelykt SOS-knapp Prisen
3,5 mm kontakt Lydkvaliteten

Doro PhoneEasy 715

Den finesserike

Doro 715 er en nett liten mobil med skyvbart lokk som passer for deg som vil ha litt flere finesser. Den er utformet på en måte som gjør at den ligger stødig i hånden og fås i svart eller hvit.

Tekstjustering Bordlader Stor skjerm Lommelykt
Små taster Plastaktig Prisen

Doro 612

Den gjennomtenkte

Denne vippbare mobilen føles robust og vel gjennomtenkt med mange bra funksjoner, blant annet kan du endre tekststørrelsen. Takket være den litt matte overflaten risikerer du ikke at den sklir så lett ut av hånden.

Tekstjustering Bordlader Stor skjerm ICE SOS
Prisen Savner lommelykt

MyPhone 5300 Forte

Den snakkende

MyPhone 5300 er en mobil for deg som ikke er ute etter avveksling i form av spill eller kamera, den savner også SOS-funksjonen, noe som kan være viktig for noen. Tastene er store og godt adskilt.

Stemmebekreftende nummertasting Hurtigtast til radio Ergonomisk Lyden
Ingen bordlader Ingen SOS-knapp Bruksanvisningen

MyPhone 1070 Chiaro

Den enkle

MyPhones første bidrag til testen heter 1070 Chiaro og er den første i ”Simple life-serien”. En mobilserie tiltenkt de som vil ha en mobil som er brukervennlig uten en masse dill dall.

Hurtigknapp til radioen Overfallsalarm SOS-knapp Lommelykt
Glatt Ingen bordlader Bruksanvisningen Lydkvaliteten
Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.