: Harman Soundsticks II

Fra klarhet til klarhet

De opprinnelige Soundsticks ble en stor suksess, både utseendemessig og lydmessig. Oppfølgeren er, ikke overraskende, enda bedre.
Annonse
Annonse
forfatter

Ingen blir uberørt av utseendet til Soundsticks. Sjelden har så mange stoppet opp og pekt forbauset på et par høyttalere, og hatt lyst til å gå bort og klemme på dem. Selv subwooferen, som minner om et designakvarium, er noe man heller vil han stående fremme enn å gjemme under skrivebordet. Høyttalerne står på en gummiring som man kan bikke på for å justere vinkelen. Derimot kan de selvsagt ikke monteres på vegg.

En stor ulempe med den forrige utgaven, var USB-tilkoblingen. Det har man nå korrigert, med en vanlig tilkobling til lydutgangen på lydkortet. Derimot må man fortsatt slite med en stygg transformator på gulvet, som slett ikke passer inn med designen. Begge høyttalerne kobles til forsterkeren som er innebygd i subwooferen. Det er fortsatt ingen fjernkontroll til høyttalerne. Derimot sitter det nå en volumkontroll bestående av to touchknapper på den høyre høyttaleren. Det ser pent ut, men det hadde vært mer praktisk med et likedant volumhjul som for basslyden, siden det er tydeligere.

Lydkvaliteten
Soundsticks låter like bra som sine forgjengere. Man får altså en fantastisk klar og veldefinert lyd med en sprek diskant og fyldig mellomregister. Det kommer særlig til sin rett med jazz, hvor sangerens frasering virkelig kommer frem. Man har også klart å få mer rom i lyden, selv om man fortsatt har litt problemer med lydbildet. Skal man være pirkete, så er ikke bassressursene tilstrekkelige, noe man kan merke i mektige actionscener når man ser DVD-film. De riktig audiofile kan dessuten synes at miksingen er litt i lyseste laget, men for de aller fleste er dette en fantastisk pakke av vellyd.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.