: Harman Soundsticks II

Fra klarhet til klarhet

De opprinnelige Soundsticks ble en stor suksess, både utseendemessig og lydmessig. Oppfølgeren er, ikke overraskende, enda bedre.

Ingen blir uberørt av utseendet til Soundsticks. Sjelden har så mange stoppet opp og pekt forbauset på et par høyttalere, og hatt lyst til å gå bort og klemme på dem. Selv subwooferen, som minner om et designakvarium, er noe man heller vil han stående fremme enn å gjemme under skrivebordet. Høyttalerne står på en gummiring som man kan bikke på for å justere vinkelen. Derimot kan de selvsagt ikke monteres på vegg.

En stor ulempe med den forrige utgaven, var USB-tilkoblingen. Det har man nå korrigert, med en vanlig tilkobling til lydutgangen på lydkortet. Derimot må man fortsatt slite med en stygg transformator på gulvet, som slett ikke passer inn med designen. Begge høyttalerne kobles til forsterkeren som er innebygd i subwooferen. Det er fortsatt ingen fjernkontroll til høyttalerne. Derimot sitter det nå en volumkontroll bestående av to touchknapper på den høyre høyttaleren. Det ser pent ut, men det hadde vært mer praktisk med et likedant volumhjul som for basslyden, siden det er tydeligere.

Lydkvaliteten
Soundsticks låter like bra som sine forgjengere. Man får altså en fantastisk klar og veldefinert lyd med en sprek diskant og fyldig mellomregister. Det kommer særlig til sin rett med jazz, hvor sangerens frasering virkelig kommer frem. Man har også klart å få mer rom i lyden, selv om man fortsatt har litt problemer med lydbildet. Skal man være pirkete, så er ikke bassressursene tilstrekkelige, noe man kan merke i mektige actionscener når man ser DVD-film. De riktig audiofile kan dessuten synes at miksingen er litt i lyseste laget, men for de aller fleste er dette en fantastisk pakke av vellyd.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.