: Harman Soundsticks II

Fra klarhet til klarhet

De opprinnelige Soundsticks ble en stor suksess, både utseendemessig og lydmessig. Oppfølgeren er, ikke overraskende, enda bedre.
Annonse
Annonse
forfatter

Ingen blir uberørt av utseendet til Soundsticks. Sjelden har så mange stoppet opp og pekt forbauset på et par høyttalere, og hatt lyst til å gå bort og klemme på dem. Selv subwooferen, som minner om et designakvarium, er noe man heller vil han stående fremme enn å gjemme under skrivebordet. Høyttalerne står på en gummiring som man kan bikke på for å justere vinkelen. Derimot kan de selvsagt ikke monteres på vegg.

En stor ulempe med den forrige utgaven, var USB-tilkoblingen. Det har man nå korrigert, med en vanlig tilkobling til lydutgangen på lydkortet. Derimot må man fortsatt slite med en stygg transformator på gulvet, som slett ikke passer inn med designen. Begge høyttalerne kobles til forsterkeren som er innebygd i subwooferen. Det er fortsatt ingen fjernkontroll til høyttalerne. Derimot sitter det nå en volumkontroll bestående av to touchknapper på den høyre høyttaleren. Det ser pent ut, men det hadde vært mer praktisk med et likedant volumhjul som for basslyden, siden det er tydeligere.

Lydkvaliteten
Soundsticks låter like bra som sine forgjengere. Man får altså en fantastisk klar og veldefinert lyd med en sprek diskant og fyldig mellomregister. Det kommer særlig til sin rett med jazz, hvor sangerens frasering virkelig kommer frem. Man har også klart å få mer rom i lyden, selv om man fortsatt har litt problemer med lydbildet. Skal man være pirkete, så er ikke bassressursene tilstrekkelige, noe man kan merke i mektige actionscener når man ser DVD-film. De riktig audiofile kan dessuten synes at miksingen er litt i lyseste laget, men for de aller fleste er dette en fantastisk pakke av vellyd.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Et portrettobjektiv trenger alle kamerasystemer, og gjerne et lyssterkt et.
Motorola Moto G100 er nesten like god som vesentlig dyrere mobiler fra andre produsenter. Og så skjuler den en interessant overraskelse.
Fujifilms mellomformatkameraer har manglet en bred vidvinkel, her er den.
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.