: Amadeus ASB4014B

Velutstyrt lydplanke

Den første lydplanken som bærer navnet Amadeus er brukervennlig, med gode tilkoblingsmuligheter. Lydkvaliteten er sånn passe.
Lyd & Bilde mener
Her er mange tilkoblingsmuligheter, inkludert HDMI og Bluetooth. Lyden er fyldig og behagelig i stereo.
Funksjonen som skal simulere surroundlyd gjør at det låter spisst. Det mangler litt luft i overtonene.
Spesifikasjoner
  • HDMI: 2 inn, 1 ut (ARC)
  • Digital inn: Optisk, koaksial
  • Trådløst: Bluetooth
  • Analog inn: RCA, 3,5 mm minijack
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål: 108,9 x 10,5 x 9,5 cm (BxHxD)
  • Farge: Svart
Annonse
Annonse
forfatter

Amadeus er lavpriskjeden Expert sitt eget merkenavn, hvor høy kvalitet til lav pris er målet. Noe vi syntes de lyktes bra med, da vi testet DAB-radioen Lacuna til desemberutgaven.

ASB4014B er navnet på den første lydplanken som bærer Amadeus-navnet, og her dreier det seg om å sprite opp TV-lyden. Hvis du for tiden nyter lyden direkte fra flatskjermen, er sjansene store for at lyden er tilsvarende flat, noe som enkelt fikses med en lydplanke.

 

Velutstyrt

Ikke alle lydplanker har HDMI-inngang. Denne har to, i tillegg til en utgang som støtter lydretur. Koble denne til TV-ens lydreturutgang, og styr lydnivået direkte med TV-ens fjernkontroll. Man kan dessuten spille musikk trådløst rett fra mobilen med Bluetooth.

Lydplankens fjernkontroll er oversiktlig og funksjonell, og kan justere lydnivå på den trådløse subwooferen direkte, samt skru diskant opp og ned. En tegnrute sørger for at du ikke skrur deg bort.

Subwooferen kommuniserer trådløst med lydplanken, og den fungerer ganske greit. Foto: Produsenten
Subwooferen kommuniserer trådløst med lydplanken, og den fungerer ganske greit. Foto: Produsenten

 

Lydkvalitet

Dialogene på film gjengis med en rund og fyldig klang. Man føler at Hulken er nesten så stor som han ser ut, og det er god sammenheng mellom lydplanken og subwooferen – basshøyttaleren, som fort kunne lått usammenhengende og rumlende. Den er ikke akkurat stram som en buestreng her heller, men på film gjør den jobben ganske bra med å gjengi basseffektene. Som dønningene fra de gigantiske tidevannsbølgene på en vannplanet i science-fiction-filmen Interstellar.

Lydlanken har surroundlydfunksjonen DTS TruSurround. Denne har jeg hørt bedre implementert i andre lydplanker, for eksempel JVC TH-WL709H, da lyden hos Amadeus blir i spisseste laget med funksjonen aktivert. Vannsprut låter nokså glassaktig. Man kan sette den på det laveste av to nivåer, men i mange tilfeller foretrekker jeg å ha den av.

Musikk i stereo låter skapelig, men et opptak med kontrabass vil kunne utløse noe skurring i subwooferen. Det mangler også luft i overtoneområdet, noe man ikke får fikset med diskantinnstillingen. Denne forsterker frekvensområdet fra rundt 3 kHz og oppover, som er gull for hørselshemmede, da de bedre kan høre dialogene på film. Men andre vil oppleve at lyden blir skarpere, ikke luftigere.

At fjernkontrollen har direkteknapper for lydnivå på subwooferen er et stort pluss. Foto: Produsenten
At fjernkontrollen har direkteknapper for lydnivå på subwooferen er et stort pluss. Foto: Produsenten

 

Konklusjon

Amadeus ASB4014B er en velutstyrt lydplanke med trådløs subwoofer, med både HDMI-innganger og trådløs musikkstrømming over Bluetooth

Lyden er fyldig og behagelig. Musikk fungerer ganske greit, og film gjenskapes med fyldig lyd og dype dialoger. Det mangler litt luft i overtonene, og det finnes subwoofere som henger enda bedre med i svingene.

Vi liker ikke surroundlydfunksjonen, da den gjør lyden skarp og tynn, så selv om den faktisk bidrar til å gjøre lydbildet større, foretrekker vi å ha den av.

Alt i alt en helt grei lydplanke, til en ganske så hyggelig pris.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.