: Amadeus ASB4014B

Velutstyrt lydplanke

Den første lydplanken som bærer navnet Amadeus er brukervennlig, med gode tilkoblingsmuligheter. Lydkvaliteten er sånn passe.
Lyd & Bilde mener
Her er mange tilkoblingsmuligheter, inkludert HDMI og Bluetooth. Lyden er fyldig og behagelig i stereo.
Funksjonen som skal simulere surroundlyd gjør at det låter spisst. Det mangler litt luft i overtonene.
Spesifikasjoner
  • HDMI: 2 inn, 1 ut (ARC)
  • Digital inn: Optisk, koaksial
  • Trådløst: Bluetooth
  • Analog inn: RCA, 3,5 mm minijack
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål: 108,9 x 10,5 x 9,5 cm (BxHxD)
  • Farge: Svart
Annonse
Annonse
forfatter

Amadeus er lavpriskjeden Expert sitt eget merkenavn, hvor høy kvalitet til lav pris er målet. Noe vi syntes de lyktes bra med, da vi testet DAB-radioen Lacuna til desemberutgaven.

ASB4014B er navnet på den første lydplanken som bærer Amadeus-navnet, og her dreier det seg om å sprite opp TV-lyden. Hvis du for tiden nyter lyden direkte fra flatskjermen, er sjansene store for at lyden er tilsvarende flat, noe som enkelt fikses med en lydplanke.

 

Velutstyrt

Ikke alle lydplanker har HDMI-inngang. Denne har to, i tillegg til en utgang som støtter lydretur. Koble denne til TV-ens lydreturutgang, og styr lydnivået direkte med TV-ens fjernkontroll. Man kan dessuten spille musikk trådløst rett fra mobilen med Bluetooth.

Lydplankens fjernkontroll er oversiktlig og funksjonell, og kan justere lydnivå på den trådløse subwooferen direkte, samt skru diskant opp og ned. En tegnrute sørger for at du ikke skrur deg bort.

Annonse
Subwooferen kommuniserer trådløst med lydplanken, og den fungerer ganske greit. Foto: Produsenten
Subwooferen kommuniserer trådløst med lydplanken, og den fungerer ganske greit. Foto: Produsenten

 

Lydkvalitet

Dialogene på film gjengis med en rund og fyldig klang. Man føler at Hulken er nesten så stor som han ser ut, og det er god sammenheng mellom lydplanken og subwooferen – basshøyttaleren, som fort kunne lått usammenhengende og rumlende. Den er ikke akkurat stram som en buestreng her heller, men på film gjør den jobben ganske bra med å gjengi basseffektene. Som dønningene fra de gigantiske tidevannsbølgene på en vannplanet i science-fiction-filmen Interstellar.

Lydlanken har surroundlydfunksjonen DTS TruSurround. Denne har jeg hørt bedre implementert i andre lydplanker, for eksempel JVC TH-WL709H, da lyden hos Amadeus blir i spisseste laget med funksjonen aktivert. Vannsprut låter nokså glassaktig. Man kan sette den på det laveste av to nivåer, men i mange tilfeller foretrekker jeg å ha den av.

Musikk i stereo låter skapelig, men et opptak med kontrabass vil kunne utløse noe skurring i subwooferen. Det mangler også luft i overtoneområdet, noe man ikke får fikset med diskantinnstillingen. Denne forsterker frekvensområdet fra rundt 3 kHz og oppover, som er gull for hørselshemmede, da de bedre kan høre dialogene på film. Men andre vil oppleve at lyden blir skarpere, ikke luftigere.

At fjernkontrollen har direkteknapper for lydnivå på subwooferen er et stort pluss. Foto: Produsenten
At fjernkontrollen har direkteknapper for lydnivå på subwooferen er et stort pluss. Foto: Produsenten

 

Annonse

Konklusjon

Amadeus ASB4014B er en velutstyrt lydplanke med trådløs subwoofer, med både HDMI-innganger og trådløs musikkstrømming over Bluetooth

Lyden er fyldig og behagelig. Musikk fungerer ganske greit, og film gjenskapes med fyldig lyd og dype dialoger. Det mangler litt luft i overtonene, og det finnes subwoofere som henger enda bedre med i svingene.

Vi liker ikke surroundlydfunksjonen, da den gjør lyden skarp og tynn, så selv om den faktisk bidrar til å gjøre lydbildet større, foretrekker vi å ha den av.

Alt i alt en helt grei lydplanke, til en ganske så hyggelig pris.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Sony lanserer 360 Reality Audio Creative Suite for uavhengige musikere og artister.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.