TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Amadeus ASB4014B

Velutstyrt lydplanke

Den første lydplanken som bærer navnet Amadeus er brukervennlig, med gode tilkoblingsmuligheter. Lydkvaliteten er sånn passe.

forfatter
Publisert 19.01.16 - 06:00
L&B mener
Her er mange tilkoblingsmuligheter, inkludert HDMI og Bluetooth. Lyden er fyldig og behagelig i stereo.
Funksjonen som skal simulere surroundlyd gjør at det låter spisst. Det mangler litt luft i overtonene.
Spesifikasjoner
 • HDMI: 2 inn, 1 ut (ARC)
 • Digital inn: Optisk, koaksial
 • Trådløst: Bluetooth
 • Analog inn: RCA, 3,5 mm minijack
 • Subwoofer: Trådløs
 • Mål: 108,9 x 10,5 x 9,5 cm (BxHxD)
 • Farge: Svart
Veil. pris 3999Pr. 19.01.16 Produktside

Amadeus er lavpriskjeden Expert sitt eget merkenavn, hvor høy kvalitet til lav pris er målet. Noe vi syntes de lyktes bra med, da vi testet DAB-radioen Lacuna til desemberutgaven.

ASB4014B er navnet på den første lydplanken som bærer Amadeus-navnet, og her dreier det seg om å sprite opp TV-lyden. Hvis du for tiden nyter lyden direkte fra flatskjermen, er sjansene store for at lyden er tilsvarende flat, noe som enkelt fikses med en lydplanke.

 

Velutstyrt

Ikke alle lydplanker har HDMI-inngang. Denne har to, i tillegg til en utgang som støtter lydretur. Koble denne til TV-ens lydreturutgang, og styr lydnivået direkte med TV-ens fjernkontroll. Man kan dessuten spille musikk trådløst rett fra mobilen med Bluetooth.

Lydplankens fjernkontroll er oversiktlig og funksjonell, og kan justere lydnivå på den trådløse subwooferen direkte, samt skru diskant opp og ned. En tegnrute sørger for at du ikke skrur deg bort.

Subwooferen kommuniserer trådløst med lydplanken, og den fungerer ganske greit. Foto: Produsenten
Subwooferen kommuniserer trådløst med lydplanken, og den fungerer ganske greit. Foto: Produsenten

 

Lydkvalitet

Dialogene på film gjengis med en rund og fyldig klang. Man føler at Hulken er nesten så stor som han ser ut, og det er god sammenheng mellom lydplanken og subwooferen – basshøyttaleren, som fort kunne lått usammenhengende og rumlende. Den er ikke akkurat stram som en buestreng her heller, men på film gjør den jobben ganske bra med å gjengi basseffektene. Som dønningene fra de gigantiske tidevannsbølgene på en vannplanet i science-fiction-filmen Interstellar.

Lydlanken har surroundlydfunksjonen DTS TruSurround. Denne har jeg hørt bedre implementert i andre lydplanker, for eksempel JVC TH-WL709H, da lyden hos Amadeus blir i spisseste laget med funksjonen aktivert. Vannsprut låter nokså glassaktig. Man kan sette den på det laveste av to nivåer, men i mange tilfeller foretrekker jeg å ha den av.

Musikk i stereo låter skapelig, men et opptak med kontrabass vil kunne utløse noe skurring i subwooferen. Det mangler også luft i overtoneområdet, noe man ikke får fikset med diskantinnstillingen. Denne forsterker frekvensområdet fra rundt 3 kHz og oppover, som er gull for hørselshemmede, da de bedre kan høre dialogene på film. Men andre vil oppleve at lyden blir skarpere, ikke luftigere.

At fjernkontrollen har direkteknapper for lydnivå på subwooferen er et stort pluss. Foto: Produsenten
At fjernkontrollen har direkteknapper for lydnivå på subwooferen er et stort pluss. Foto: Produsenten

 

Konklusjon

Amadeus ASB4014B er en velutstyrt lydplanke med trådløs subwoofer, med både HDMI-innganger og trådløs musikkstrømming over Bluetooth

Lyden er fyldig og behagelig. Musikk fungerer ganske greit, og film gjenskapes med fyldig lyd og dype dialoger. Det mangler litt luft i overtonene, og det finnes subwoofere som henger enda bedre med i svingene.

Vi liker ikke surroundlydfunksjonen, da den gjør lyden skarp og tynn, så selv om den faktisk bidrar til å gjøre lydbildet større, foretrekker vi å ha den av.

Alt i alt en helt grei lydplanke, til en ganske så hyggelig pris.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dansk tordenbrak Vestlyd er et nytt høyttalermerke med høytropende ambisjoner. Vi har testet toppmodellen.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde