TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Sivga Phoenix

Eksklusive detaljer til budsjettpris

Sivga Phoenix ligner et luksusprodukt, men de lekre hodetelefonene med treklokker er ganske overkommelige i pris.

forfatter
Publisert 23.01.22 - 10:00
Karakter
Sivga Phoenix
L&B mener
Åpen gjengivelse med veloppløst diskant. Superlekker byggekvalitet. Overraskende lav pris.
Temmelig overdreven bassgjengivelse.
Spesifikasjoner

Type: over-ear, åpen
Drivere: 50 mm
Frekvensområde: 20–20 000 Hz
Impedans: 32 Ohm
Tilkobling: 3,5 mm stereojack / 6,3 mm adapter
Vekt: 296 g
Web: sivgaaudio.com

Veil. pris 2.999Pr. 23.01.22 Produktside

De fleste hodetelefoner som selges i dag – og det selges mange – er aktive og trådløse. Men det finnes heldigvis fortsatt gode gammeldagse hi-fi-hodetelefoner med kabel, beregnet til en hyggestund hjemme i stuen. Og noen av dem kommer fra uventet hold.

Sivga Phoenix kommer fra Dongguang i Kina. Selskapet, som har eksistert siden 2016, lager bare hodetelefoner. Under merkenavnene Sivga og Sendy. Imidlertid uten at vi hadde hørt om noen av dem tidligere.

Sivga Phoenix er åpne over-ear-hodetelefoner i en design som oser av klassisk high-end. Det mest bemerkelsesverdige er øreklokkene, som er fremstilt av blanklakkert, utfrest tre. De åpne øreklokkene er dekket av sorte metallgitter, og hodebøylen er av sortanodisert stål. Hodebøylen og øreputene er foret med kunstlær på yttersiden, og mykt pustbart stoff på de sidene som berører huden.

Sivga Audio Phoenix 04
Øreklokkene er av høyglanslakkert tre. (Foto: Sivga)

Det hele ligner noe som godt kunne kostet et femsifret beløp, hvis det var en logo fra en kjent high-end-produsent på dem. Men det gjør det ikke. Og de kinesiske treklokkene koster i virkeligheten kun en brøkdel.

For å fullføre luksusfølelsen får man med et transportetui i stivt kunstlær, som er formstøpt til akkurat å gi plass til hodetelefonene. Det gir mening. Men det ligner egentlig mest på en bæreveske til flodhesttestikler!

Sivga Audio Phoenix 06
Det følger med et bæreetui i kunstlær. Men det ligner mest en transportkasse til flodhestballer. (Foto: Sivga).

Lette og behagelige

Sivga Phoenix er myke og behagelige som en fløyelpolstret saccosekk. Men også ganske lette. 296 gram er i seg selv ikke en høy vekt for et par velvoksne over-ear-hodetelefoner til lytting i kosekroken. Og med de solide treøreklokkene virker vekten overraskende lav. Det eneste som trekker litt ned på komforten, er at øreklokkene ikke er dype nok til å romme denne testerens ører uten å presse mot gitteret foran driverne.

Sivga Phoenix er bygget over det åpne prinsippet, som de deler med flertallet av de beste high-end-hodetelefonene. Åpne hodetelefoner har oftest en mer – åpen – gjengivelse enn de lukkede. Driverne er av den konvensjonelle dynamiske typen, altså oppbygd som høyttalerenheter i miniformat.

På Sivgas hjemmeside kan man lese på temmelig kinesisk-preget engelsk at driverne er konstruert med «tre-frekvens-balanse» med «passende bass», «naturlig mellomtone og vokal» og «sprø diskant.” Uten at det forklares nærmere hvordan de gode egenskapene oppnås.

Krever hodetelefonforsterker

Sivga poengterer på sin hjemmeside at Phoenix takket være en impedans på 32 Ohm, fint kan brukes med en datamaskin eller en mobil med analog lydutgang. Det var heller ikke noe problem å få lydstyrke nok på PC-ens lydutgang. Men den innebygde forsterkeren hadde tydeligvis vanskelig for å styre hodetelefonene, noe som både gikk utover presisjonen i bassen og dynamikken, når man skulle spille ved mer enn bakgrunnsstyrke.

Koblet til hodetelefonutgangen på en NAD C658 forforsterker ble det mer orden på sakene.

Sivga Phoenix 1
Sivga Phoenix ser virkelig eksklusive ut, og lyden er også lekker. (Foto: Sivga)

Lyden av Sivga Phoenix

Utseendet minner om high-end, men har de klart å gjøre lyden like eksklusiv som finishen? Kanskje ikke helt – men de gjør et veldig godt forsøk!

Det første man legger merke til, er diskanten, som virkelig er sprø og veloppløst. Masser av lette, vektløse detaljer strømmer inn i øregangene. Strengene på mandoliner og fioliner låter som om de akkurat er skiftet. Etter litt tilvenning viser det seg at den flotte diskanten kanskje ikke er fullt så nyansert som den er fremtredende. Men de billige Sivga-hodetelefonene er fortsatt bedre enn det meste i denne prisklassen.

Mellomtoneområdet er svært godt nyansert. Stemmer står tydelig frem i lydbildet, og det er lett å høre forskjell på individuelle stemmer – som i Right Hand Man fra Hamilton, hvor Lin-Manuel Miranda, Christopher Jackson og Leslie Odom Jr. resiterer på skift. Det er også lett å skille de forskjellige vokallagene i Disturbeds utgave av Sounds of Silence.

Om bassen sier Sivga selv at de har jobbet for å gjøre den «suitable» (passende). Om formuleringen skyldes språkvanskeligheter eller ærlighet, er ikke lett å si. Men beskrivelsen passer meget godt. Bassen dekker definitivt behovet, spesielt når man tar hensyn til den svært rimelige prisen. Men den holder ikke standarden fra de andre toneområdene.

Det gode ved bassen er at den er rikelig. Det er også den dårlige nyheten. Det er fint nok med rytme, men den øvre bassen er så kraftig at den både tar oppmerksomheten fra dypbassen og dominerer spesielt mannsstemmer, som blir stående i skyggen av bassen, og derfor virker tilbaketrukne.

Det kan synes som en hard kritikk, og kvaliteten er totalt sett fin. Ikke minst prisen tatt i betraktning. Men en litt bedre kontrollert bass ville ha løftet helheten.

Sivga Phoenix 3
Sivga Phoenix er skapt til hyggelig musikknytelse i hjemmet. (Foto: Sivga)

Konklusjon

Sivga Phoenix ligner et langt dyrere produkt, enn prisen tilsier. Og følelsen av luksus er gjennomført. Med øreklokker i ekte tre og en gjengivelse som er både behagelig og detaljert, får man lov til å oppleve en duft av high-end til en pris som ikke gjør for vondt.

Det er ikke første gangen vi har opplevd overraskende gode hodetelefoner fra ukjente kinesiske produsenter. Planar-modellen Takstar HF 580 er et annet eksempel. Men Sivga-ene er faktisk mer sammenhengende. Man kan godt sette fingeren på svakheter, men til denne prisen vil de være et perfekt valg til lytting i godstolen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde