: Sony VPL-VW95ES og JVC DLA X70R

High-end HD-kino

Når det ikke holder med stort lerret for å få kinofølelsen, trenger man en bedre projektor. Som disse to.
forfatter

I gamle dager sa man gjerne at film er best på kino. I dag kan man trygt si at film er best på hjemmekino. Dagens projektorer har potensiale til å levere enestående høy bildekvalitet, og med et godt hjemmekinoanlegg, kan entusiastenes hjemmekino gi gåsehudopplevelser i fleng.

Men det er ikke gratis. Det beste koster alltid mer, og det gjør sannelig de to projektorene vi tester her. Begge i prisklassen rundt 50.000 kroner, hvor bildekvaliteten er ekstrem, når projektoren er riktig kalibrert. Sett dem opp i behørig avstand til et lerret mellom 90 og 160 tommer, av høy kvalitet (Stewart, DNP, ADEO, SMX), og du vil ikke tro dine egne øyne!

JVC DLA X70R er modellen under den heftige toppmodellen X90R fra samme produsent, men koster nesten halvparten, uten at JVC har ribbet den for utstyr eller tekniske løsninger av den grunn. Sony VPL-VW95ES fortoner seg som rene kuppet, sammenlignet med toppmodellen Sony VW1000ES til 160.000 kroner, og koster også 5.000 kroner mindre enn X70R til 50.000 kr. De to HD-projektorene har selvsagt 3D med aktive briller, Sony-projektoren har integrert sender for 3D-signalet og to par briller følger med, mens JVC-projektoren trenger en separat sender, denne og briller følger ikke med. Sony-projektorens  bildekvalitet ser aldeles knall ut rett ut av esken og oppkoblet, men yter enda bedre når den er skikkelig kalibrert, noe begge ble.

JVC-projektoren MÅ kalibreres. Gudene vet hva de driver med hos JVC, for rett ut av esken, ser det nemlig ikke ut når man får bilde på lerretet. Våre vurderinger er derfor basert på ytelsen etter kalibrering. Se egen rubrikk om kalibrering.

Produkter i testen

JVC DLA X70R

JVC DLA X70R

Sylskarp detaljgjengivelse Svært bra sortnivå Skarp og jevn optisk ytelse
Crosstak i 3D Ubrukelig uten kalibrering Bevegelsesartefakter

Oppsummering

Oppsummering

Sony VPL-VW95ES

Sony VPL-VW95ES

Fremragende fargegjengivelse Jevn detaljskarphet Bredt kontrastomfang
Dusere grunnskarphet

JVC DLA X70R

Enda bedre grunnskarphet og detaljoppløsning.

Med motorisert zoom og linseforskyvning er X70R enkel å sette opp. Den har også konvergensjustering, som er nødvendig for å få de tre bildepanelene til å sitte på eksakt samme akse.

Sylskarp detaljgjengivelse Svært bra sortnivå Skarp og jevn optisk ytelse
Crosstak i 3D Ubrukelig uten kalibrering Bevegelsesartefakter

Oppsummering

To forskjellige veier mot målet

Dagens duellanter har valgt to vidt forskjellige fremgangsmåter for oppbygging av kalibrerings-mykvare.

Sony VW95ES

Overtak i 3D

Projektoren er relativt stor, men lett og enkel å sette opp. Med motorisert optikk og konvergensjustering av de tre bildepanelene, får man enkelt satt opp Sony-projektoren, som yter meget bra selv uten kalibrering.

Fremragende fargegjengivelse Jevn detaljskarphet Bredt kontrastomfang
Dusere grunnskarphet
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også