Pioneer SC-LX76 og Onkyo TX-NR1010

Tungvektere i hjemmekinoen

Alle veit at kraftigere motor røsker mer i hyssingen. Det gjelder definitivt også i hjemmekinoen. Derfor blir det aldri feil med receivere i tungvektsklassen.
forfatter

Ingenting kan blåse liv i filmlyden som en kraftig receiver. Kraftige strømforsyninger må til for å levere nok krefter til alle kanaler. Men kvantitet er ikke nok, man trenger også kvalitet. Det får man definitivt i denne klassen – nemlig den nye generasjon receivere, med bedre lydprosessering, støtte for trådløs strømming av lyd og bilde, og et potensial for lydkvalitet i en klasse hvor billigere receivere må gi tapt.

Duell
Denne gangen står slaget mellom tungvekterne Pioneer SC-LX76 og Onkyo TX-NR1010. Til henholdsvis 16.000 og 18.000 kroner befinner de seg klart i den velutrustede og kraftige enden av skalaen. Det inkluderer høy lydkvalitet og flere hundre watt. Pioneer kan drive ni høyttalere med 180 watt til hver, mens Onkyo holder kontroll på sju høyttalere, hver med 200 watt. De ekstra kanalene kan for eksempel brukes til å drive ytterligere et par høyttalere som plasseres over høyttalerne i front, for å skape ekte 3D-effekt.

Strømming
Surroundreceivere har flere andre oppgaver enn å gjengi filmlyden. Musikk i både to og flere kanaler må også låte bra, og ingen i dag vil kjøpe en receiver uten mulighet for strømming. Direkteavspilling av musikk og video over nettverket.

Men mens disse receiverne begge kan dette, må jeg for egen del innrømme at jeg er mindre begeistret for å strømme musikksamlingen på datamaskinen direkte via receiverens meny. Man må ha mulighet for spillelister og kunne søke raskt i listene. Da kan Pioneer glede med støtte for AirPlay, slik at det bare er å fiske opp iPhonen eller iPaden og spille av musikken direkte fra denne. Eller bruk iTunes fra PC eller Mac. I tillegg har både Pioneer og Onkyo direkte tilgang til Spotify, for brukere med en slik konto. Da har du tilgang til det meste av musikk som er utgitt på verdensmarkedet, direkte ved fingerspissene. Denne styres enkelt via fjernkontrollappen til Apple- eller Android-enheter. Kult!

4K
Begge receiverne støtter det nye HD-video-formatet 4K (3840 x 2160

piksler). Dette er fire ganger så mange piksler som dagens HD, 1080p, og er helt rått å hvile øynene på! Mens Pioneer-receiveren kun støtter gjennomstrømming av 4K-materiale (4K passthrough), kan Onkyo i tillegg oppskalere lavoppløst materiale til 4K (4K upscaling).

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Produkter i testen

Pioneer SC-LX76

D for dynamikk

Med Klasse D-forsterkning satser Pioneer på høy effektivitet og lav varmeutvikling. Her er rikelig med tilkoblingsmuligheter, og kraftig og god lyd.

Hurtig og dynamisk AirPlay
Oppleves litt slank i klangen

Onkyo TX-NR1010

Komplett nytelse

Nye finesser forbedrer brukervennligheten til Onkyo. Lydkvaliteten er også så absolutt på plass, i en receiver som er tett på komplett. For 18.000 kroner skal man virkelig ikke føle at man har kjøpt noe halvveis. Og det har du ikke heller, for dette er virkelig ”the real thing” innen flerkanals hi-fi og hjemmekino.

Kraftig Finkornet lyd Spotify integrert
Mangler AirPlay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.