Logitech Z906 og Panasonic DMP-BDT110

Med kraftige PC-høyttalere

Kan Logitechs kraftigste PC-høyttalersystem hamle opp med et hjemmekinoanlegg når film står på menyen?
Lyd & Bilde mener
Kraftig subwoofer Billig
Litt unaturlig basslyd Litt dempete overtoner
Spesifikasjoner
  • HDMI: 1 ut, 0 inn
  • 5x67 W + 165 W
  • THX-sertifisert
  • 3D, BD-Live,
forfatter

Når man skal ha lyd i stua, er det unaturlig å tenke i retning datahøyttalere. Men mye har skjedd de siste årene på denne kanten, og mange PC- og konsollspill har etter hvert fått så kompleks og storslagen lyd at de krever like mye som Hollywood-filmene.

Logitech har derfor lansert det kraftige 5.1 høyttalersystem som ikke bare har innebygd forsterkning, men også flerkanalsdekoding. Hele tre digitalinnganger sitter på baksiden, deriblant to optiske og en elektrisk. Disse støtter Dolby Digital og DTS så vel som stereo PCM, men HD-lyd i surround krever den analoge flerkanalsinngangen av typen minijack. Blu-ray-spilleren mangler som andre i sin prisklasse analog flerkanalsutgang, så vi konsentrerer oss her om Dolby Digital og DTS, som sendes parallelt med Dolby TrueHD og DTS-HD på Blu-ray-filmene.

Som Panasonics surroundanlegg kan Blu-ray-spilleren konvertere 2D-innhold til 3D, og en eternettkabel gir tilgang til BD-Live, Skype og Panasonic-portalen Vieracast. Trådløs tilkobling kan kjøpes som ekstrautstyr. Anlegget har begrenset med funksjoner, blant annet er det ikke mulig å stille forsinkelse til de ulike kanalene. Innbyrdes lydnivå kan derimot gjøres direkte fra Logitechs medfølgende fjernkontroll.

Lydkvaliteten
Lyden fra dette anlegget er ganske annerledes enn det fra Panasonic SC-BTT370. Der hvor Panasonic fokuserer mer på diskantgjengivelsen, er det en rundere og fyldigere mellomtonegjengivelse i Logitech-høyttalerne. Litt rundere og sløvere i toppen, men til gjengjeld mer behagelig å høre på i lengden.

Subwooferen er også merkbart kraftigere hos Logitech. Den klarer å gjengi basseffektene med fynd og klem, og henger dessuten bedre sammen med høyttalerne. Den er noe myk i opphenget, slik at den kan låte litt pløsete til tider, spesielt merker vi det på akustisk musikk. En kontrabass låter da ikke sånn i virkeligheten?

Likevel er dette et spennende system som kan vurderes for de som ønsker å ha litt mer muskler og ikke er så opptatt av finesser og skjermmenyer.

Vær oppmerksom på at avstandskompensasjon (forsinkelse) til høyttalerne ikke finnes, så du bør hvis mulig plassere alle like langt ifra lytteposisjonen.

Også i denne testen:

Oppsummering

Det lønner seg å betale mer

Selv om de dyreste anleggene i denne testen er over dobbelt så dyre som de billigste, gir de også enda mer for pengene. De rimeligste yter det absolutte minimum av hva vi mener er bra nok.

Magnat Monitor og TX-NR509/BDSP309

Mer krutt

En større subwoofer gir mer basstrøkk og større toner, og den voksne senterhøyttaleren gir mer fylde til dialogene.

Storslagen lyd (prisen tatt i betraktning) Nettverksstrømming
Mangler litt oppløsning

Focal Sib&Cub2 og Onkyo TX-NR509/BDSP309

Hever lista

Ved å skille ut forsterkerkraften i en separat surroundreceiver oppnås bedre lydkvalitet og mer kraft.

Fin tonestruktur Nettverksstrømming
Ikke den kraftigste subwooferen

Panasonic SC-BTT370

Inngangsbilletten

Dette anlegget fra Panasonic er blant de aller rimeligste systemene med innebygd Blu-ray. Mon tro om det klarer å levere opplevelser?

Billig Enkelt med alt i ett Låter bedre enn prisen
Kan låte litt hardt Subwoofer henger ikke helt med

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.