TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Oppsummering

Det lønner seg å betale mer

Selv om de dyreste anleggene i denne testen er over dobbelt så dyre som de billigste, gir de også enda mer for pengene. De rimeligste yter det absolutte minimum av hva vi mener er bra nok.

forfatter
Publisert 22.08.11 - 02:48

Det sier seg selv at du ikke kan få all verdens av lydkvalitet ut av et komplett surroundanlegg til under 5.000 kroner. Likevel handler brorparten av Norges befolkning surroundanlegg til enda lavere pris enn det igjen. Det er synd.

I denne testen fikk vi nok en gang konstatert det vi allerede visste. Nemlig at du må opp i rundt 5.000 kroner for å få det absolutte minimum av hva som kan kalles en akseptabel lydkvalitet.

Panasonic SC-BTT370 bringer nesten utrolig med utstyr på bordet til 4.200 kroner. Her er iPod-dokk innebygd, anlegget kommuniserer trådløst over nettverket og spiller 3D-Blu-ray. Du får knivskarpe bilder fra Blu-ray, og anlegget støtter alle nødvendige lydformater. Prisen tatt i betraktning leverer det også overraskende god lyd. Vi kan ikke komme på sist vi hørte et surroundanlegg til denne prisen som ikke låt begredelig. For det gjør ikke dette anlegget. Men det låter ikke topp heller. Det gjør jobben med tydelige dialoger og et omringende lydbilde. Men overtonene gjengis litt skarpt, og subwooferen henger ikke særlig godt med.

Med Panasonics Blu-ray-spiller DMP-BDT110 og Logitechs PC-høyttalere Z906 til omtrent samme pris får vi kraftigere og fyldigere bass, og systemet kan spille ganske høyt. Her er det overtonene som ikke kommer skikkelig frem, og siden man ikke kan stille forsinkelse til bakkanalene, bør bakhøyttalerne stå like langt unna som frontene, noe som er vanskelig i mange hjem. Høyttalersystemet støtter heller ikke HD-lyd.

Separat elektronikk fra Onkyo og Focal klarer derimot til 10.000 kroner å løfte lydkvaliteten flere hakk. Her opplever vi et stort og luftig lydbilde, og anlegget kan til og med gjengi musikk i stereo ganske bra. Receiveren har internettradio og nettverksstrømming, og her er det mer kraft enn hos de billigere systemene.

Enda tøffere ble det med høyttalere fra Magnat. Prislappen blir da 2.000 kroner dyrere til tross for at høyttalerne egentlig er rimeligere (Onkyo og Focal er det pakkepris på). Likevel blir lydbildet mer hardtslående uten å låte skarpt. Subwooferen dunker hardere, og flate innspillinger blir mer livate. Og filmen blir morsommere! Høyttalerne mangler likevel raffinementet til Focal og er derfor ikke for alle.

Det er liten tvil om at de to dyreste systemene gir klart mest moro for pengene!

Også i denne testen:

Magnat Monitor og TX-NR509/BDSP309

Mer krutt

En større subwoofer gir mer basstrøkk og større toner, og den voksne senterhøyttaleren gir mer fylde til dialogene.

Storslagen lyd (prisen tatt i betraktning) Nettverksstrømming
Mangler litt oppløsning

Focal Sib&Cub2 og Onkyo TX-NR509/BDSP309

Hever lista

Ved å skille ut forsterkerkraften i en separat surroundreceiver oppnås bedre lydkvalitet og mer kraft.

Fin tonestruktur Nettverksstrømming
Ikke den kraftigste subwooferen

Logitech Z906 og Panasonic DMP-BDT110

Med kraftige PC-høyttalere

Kan Logitechs kraftigste PC-høyttalersystem hamle opp med et hjemmekinoanlegg når film står på menyen?

Kraftig subwoofer Billig
Litt unaturlig basslyd Litt dempete overtoner

Panasonic SC-BTT370

Inngangsbilletten

Dette anlegget fra Panasonic er blant de aller rimeligste systemene med innebygd Blu-ray. Mon tro om det klarer å levere opplevelser?

Billig Enkelt med alt i ett Låter bedre enn prisen
Kan låte litt hardt Subwoofer henger ikke helt med
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde