Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Focal Sib&Cub2 og Onkyo TX-NR509/BDSP309

Hever lista

Ved å skille ut forsterkerkraften i en separat surroundreceiver oppnås bedre lydkvalitet og mer kraft.
Lyd & Bilde mener
Fin tonestruktur Nettverksstrømming
Ikke den kraftigste subwooferen
Spesifikasjoner
  • HDMI: 1 ut, 4 inn
  • 5x80W (8Ω, to kanaler samtidig)
  • 8” subwoofer, 100W RM
  • 3D, BD-Live

Når elektronikken separeres ut i flere enheter, i dette tilfellet en Blu-ray-spiller og en flerkanalsreceiver, oppnår man to ting: for det første er det gode muligheter for at lyden blir bedre og forsterkerkraften større. For det andre har en surroundreceiver ofte flere tilkoblingsmuligheter og funksjoner.

I dette tilfellet skilter receiveren med 80 watt pr. kanal i 8 Ohm. De billigere anleggene er oppgitt med mer, men det er bare tull. Receiveren fra Onkyo trekker mer strøm fra stikkontakten og har dermed mer guffe å gi.

Videre har receiveren automatisk romkorreksjon i form av Audyssey 2EQ, som kan korrigere for romakustikken ved å måle ved inntil tre sitteplasser. Flere funksjoner finnes, som USB-inngang med iPod-støtte, internettradio, nettverksstrømming og mye mer.
Høyttalersystemet fra Focal testet vi for noen år siden, da med en tidligere utgave av subwooferen Cub. Nå heter den Cub2, med bedre forsterker og delefilter. Alle høyttalerne er identiske, og de er små og lekre – men større enn de fra Logitech. Anlegget er intuitivt og enkelt i bruk, og innstillinger er enkle å foreta. Men det kan hende avstander og delefrekvensen til høyttalerne må etterprøves om du bruker autokalibrering.

Lydkvaliteten
Det går ikke mange sekundene med action på skjermen før vi gledelig konstaterer at det lønner seg å betale litt mer. Der hvor Panasonic-anlegget har klar tale, men med en litt hermetisk klang, og Logitech har litt sløvere overtoner, men mer fylde, banker Onkyo og Focal de begge, i hver sin disiplin. For her får du enda mer kraft enn med Logitech, mens Panasonic bare kan drømme om å gjengi så klokkeklare dialoger. Det er litt smak og behag hvorvidt man bør bruke Audyssey romkorreksjon fremfor å gjøre ting manuelt. Gjør du høyttalerinnstillinger manuelt, gjøres ikke tonejustering, noe som gir en litt fyldigere klang. Med Audyssey blir det et enda mer åpent og gjennomsiktig lydbilde, som da blir noe slankere. Subwooferen har vesentlig mer futt og fart enn Panasonic og Logitech, og tonene er mer komplekse. Dermed har vi plutselig et anlegg som er i stand til å gjengi musikk i stereo på en skapelig nok måte. Det vi har å utsette på denne pakken er at det er litt vanskelig å finne riktig delefrekvens mellom subwoofer og høyttalere (vi endte på 100 Hz), pluss at lydbildet mister fokus og punktformelighet dersom receiveren setter ulik avstand til venstre og høyre kanal. Hvis den gjør det, må du rette opp dette, og i stedet flytte den ene høyttaleren så det blir riktig.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Oppsummering

Det lønner seg å betale mer

Selv om de dyreste anleggene i denne testen er over dobbelt så dyre som de billigste, gir de også enda mer for pengene. De rimeligste yter det absolutte minimum av hva vi mener er bra nok.

Magnat Monitor og TX-NR509/BDSP309

Mer krutt

En større subwoofer gir mer basstrøkk og større toner, og den voksne senterhøyttaleren gir mer fylde til dialogene.

Storslagen lyd (prisen tatt i betraktning) Nettverksstrømming
Mangler litt oppløsning

Logitech Z906 og Panasonic DMP-BDT110

Med kraftige PC-høyttalere

Kan Logitechs kraftigste PC-høyttalersystem hamle opp med et hjemmekinoanlegg når film står på menyen?

Kraftig subwoofer Billig
Litt unaturlig basslyd Litt dempete overtoner

Panasonic SC-BTT370

Inngangsbilletten

Dette anlegget fra Panasonic er blant de aller rimeligste systemene med innebygd Blu-ray. Mon tro om det klarer å levere opplevelser?

Billig Enkelt med alt i ett Låter bedre enn prisen
Kan låte litt hardt Subwoofer henger ikke helt med
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.