TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Focal Sib&Cub2 og Onkyo TX-NR509/BDSP309

Hever lista

Ved å skille ut forsterkerkraften i en separat surroundreceiver oppnås bedre lydkvalitet og mer kraft.

forfatter
Publisert 22.08.11 - 02:34
L&B mener
Fin tonestruktur Nettverksstrømming
Ikke den kraftigste subwooferen
Spesifikasjoner
 • HDMI: 1 ut, 4 inn
 • 5x80W (8Ω, to kanaler samtidig)
 • 8” subwoofer, 100W RM
 • 3D, BD-Live
Veil. pris 10000Pr. 22.08.11 Produktside

Når elektronikken separeres ut i flere enheter, i dette tilfellet en Blu-ray-spiller og en flerkanalsreceiver, oppnår man to ting: for det første er det gode muligheter for at lyden blir bedre og forsterkerkraften større. For det andre har en surroundreceiver ofte flere tilkoblingsmuligheter og funksjoner.

I dette tilfellet skilter receiveren med 80 watt pr. kanal i 8 Ohm. De billigere anleggene er oppgitt med mer, men det er bare tull. Receiveren fra Onkyo trekker mer strøm fra stikkontakten og har dermed mer guffe å gi.

Videre har receiveren automatisk romkorreksjon i form av Audyssey 2EQ, som kan korrigere for romakustikken ved å måle ved inntil tre sitteplasser. Flere funksjoner finnes, som USB-inngang med iPod-støtte, internettradio, nettverksstrømming og mye mer.
Høyttalersystemet fra Focal testet vi for noen år siden, da med en tidligere utgave av subwooferen Cub. Nå heter den Cub2, med bedre forsterker og delefilter. Alle høyttalerne er identiske, og de er små og lekre – men større enn de fra Logitech. Anlegget er intuitivt og enkelt i bruk, og innstillinger er enkle å foreta. Men det kan hende avstander og delefrekvensen til høyttalerne må etterprøves om du bruker autokalibrering.

Lydkvaliteten
Det går ikke mange sekundene med action på skjermen før vi gledelig konstaterer at det lønner seg å betale litt mer. Der hvor Panasonic-anlegget har klar tale, men med en litt hermetisk klang, og Logitech har litt sløvere overtoner, men mer fylde, banker Onkyo og Focal de begge, i hver sin disiplin. For her får du enda mer kraft enn med Logitech, mens Panasonic bare kan drømme om å gjengi så klokkeklare dialoger. Det er litt smak og behag hvorvidt man bør bruke Audyssey romkorreksjon fremfor å gjøre ting manuelt. Gjør du høyttalerinnstillinger manuelt, gjøres ikke tonejustering, noe som gir en litt fyldigere klang. Med Audyssey blir det et enda mer åpent og gjennomsiktig lydbilde, som da blir noe slankere. Subwooferen har vesentlig mer futt og fart enn Panasonic og Logitech, og tonene er mer komplekse. Dermed har vi plutselig et anlegg som er i stand til å gjengi musikk i stereo på en skapelig nok måte. Det vi har å utsette på denne pakken er at det er litt vanskelig å finne riktig delefrekvens mellom subwoofer og høyttalere (vi endte på 100 Hz), pluss at lydbildet mister fokus og punktformelighet dersom receiveren setter ulik avstand til venstre og høyre kanal. Hvis den gjør det, må du rette opp dette, og i stedet flytte den ene høyttaleren så det blir riktig.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Oppsummering

Det lønner seg å betale mer

Selv om de dyreste anleggene i denne testen er over dobbelt så dyre som de billigste, gir de også enda mer for pengene. De rimeligste yter det absolutte minimum av hva vi mener er bra nok.

Magnat Monitor og TX-NR509/BDSP309

Mer krutt

En større subwoofer gir mer basstrøkk og større toner, og den voksne senterhøyttaleren gir mer fylde til dialogene.

Storslagen lyd (prisen tatt i betraktning) Nettverksstrømming
Mangler litt oppløsning

Logitech Z906 og Panasonic DMP-BDT110

Med kraftige PC-høyttalere

Kan Logitechs kraftigste PC-høyttalersystem hamle opp med et hjemmekinoanlegg når film står på menyen?

Kraftig subwoofer Billig
Litt unaturlig basslyd Litt dempete overtoner

Panasonic SC-BTT370

Inngangsbilletten

Dette anlegget fra Panasonic er blant de aller rimeligste systemene med innebygd Blu-ray. Mon tro om det klarer å levere opplevelser?

Billig Enkelt med alt i ett Låter bedre enn prisen
Kan låte litt hardt Subwoofer henger ikke helt med
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Følg Lyd & Bilde