Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Anthem MRX 700

Kongen av lyd

Vår eneste tidligere erfaring med Anthem er receiveren MRX 300, som til 10.000 kroner blåste oss overende. MRX 700 er så bra at vi spør oss: Hvordan er det mulig?!
Lyd & Bilde mener
Oppløsning Dynamikk Overlegen romkorreksjon
Veldig grunnleggende funksjonalitet
Spesifikasjoner
  • 4 x HDMI inn, 1 x HDMI ut
  • 7 x 120W (8 ohm)
  • Ikke bi-amp
  • Anthem Room Correction kalibrering
  • Internettradio
  • iPod-dokk tilleggsutstyr

Ingen av Anthem sine receivere har mer utstyr enn man strengt tatt trenger i hjemmekinoen. Foruten internettradio via eternett, en 12 volts utgang og noen IR-kontakter for strøm- og fjernstyring av andre produkter er det lite ekstrautstyr her.

Receiveren har bare fire HDMI-innganger, og et minimum av hva man kan forvente av forsterkerkanaler, altså sju. Her er heller ingen multikanals analoginngang for SACD-spiller. Den støtter heller ikke DSD-dekoding via HDMI, så har du en multispiller må den kunne konvertere DSD til multikanals PCM for at du skal få lyd via HDMI-inngangen.

Anthem har derimot fokusert på lydkvalitet. Det innebærer gode konvertere og en robust effektforsterkerdel med en skikkelig ringkjernetrafo, men ikke minst en meget avansert romkorreksjon. På lydsiden savner vi mulighet for å bi-ampe frontkanalene i et vanlig 5.1-oppsett.

Brukervennligheten på receiveren er meget bra. Ikke bare fordi funksjonaliteten er ganske grunnleggende, men fordi skjermmenyen er meget oversiktlig. Det som derimot er litt tungvint, er å kjøre romkorreksjonen. Dette må nemlig gjøres med receiverens RS232-port koblet til en Windows-PC (har du Mac, må Windows installeres via Boot Camp). Mikrofonen som følger med er seriøs, og et tillitvekkende mikrofonstativ ligger også i esken. Når alt er gjort (vi målte 5 punkter i rommet av 10 mulige), kobles alt fra. Du kan dessverre ikke skifte mellom kalibrert og ukalibrert med fjernkontrollen.

Lydkvaliteten
I undertegnedes ører er det heller ikke nødvendig for selv om receiveren låter meget bra ukalibrert, innstrammes perspektivet og lydopplevelsen vokser betraktelig etter korreksjon. Både i stereo og surround låter det fantastisk sømløst.

Annonse

Der hvor Pioneer SC-LX85, Yamaha RX-A3010 og Onkyo TX-NR5009 alle er meget bra på det de gjør, reiser Anthem MRX 700 et hestehode ifra når vi snakker ren lydkvalitet. Det var spesielt på musikk i stereo at vi fikk det største hakesleppet. Våre gulvstående Dynaudio Focus 340 trenger egentlig ikke hjelp i bassen, men etter kalibrering er det en stor fordel å bruke en subwoofer. Bassen blir særdeles utstrakt og klokkeren. Kontrabassen på Ricki Lee Jones’ jazz-sviske ”Dat Dere” er mer troverdig enn med noen av de andre, og vokalen står meget oppløst i midten. Det er en varme i mellomtonen som forfører, i tillegg til at dynamikken er gnistrende.

Enten det er action eller drama som står på surroundmenyen, drar receiveren oss inn i en eventyrverden hvor vi sitter og tror på alt som skjer.  Alt i et sømløst og superoppløst lydbilde, hvor det i tillegg er nok kraft til å sende salver av bomber og granater gjennom rommet så vi nesten må dukke.

Annonse

Konklusjon
Hvis du ikke trenger nettverksstreaming, hundre og ørten lyd- og bilde-tilkoblinger eller flere enn sju høyttalere, men først og fremst er ute etter best mulig lyd fra receiveren, er det Anthem MRX 700 du skal ha. Den har virkelig topp oppløsning, super dynamikk, samtidig som romkorreksjonen er den beste vi har testet.

Receiveren utmerker seg ikke veldig i forhold til sine konkurrenter når vi snakker kraft alene, for både Onkyo, Pioneer  og Yamaha har nok like mye å stille opp med her. Men MRX 700 står heller ikke tilbake i denne disiplinen, og har dessuten det siste lille som gjør den til kongen av lydtronen! Beste kjøp!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Oppsummering

Ekstremlyd i alle kanaler

Det er lov å forvente mye av en surroundreceiver til 20.000 kroner. Både stereo- og surroundopplevelsene må sitte, og samtlige i testen innfrir på dette punktet. Noen overgår forventningene.

Onkyo TX-NR5009

Velutstyrt kraftverk

Når det kommer til utstyr er det få som kan utfordre Onkyo TX-NR5009. Her får du alt du kan drømme om, inkludert 4K-oppskalering av video.

Meget god lyd Kraftig
Kostbar

Sony STR-DA5700ES

God og stødig

Receiveren fra Sony har fått et nytt, grafisk brukergrensesnitt som er meget enkelt og oversiktlig. Den har fine nettverksløsninger og dessuten innebygd USB-DAC for PC. Lydmessig savner vi litt mer futt i diskanten sammenlignet med de beste receiverne i prisklassen.

Dynamisk mellomtone Enkel å sette opp Grafisk skjermmeny
Mangler noen detaljer i diskanten

Denon AVR-4311

Behagelige toner

Den nye versjonen av AVR-4311 har fått AirPlay forhåndsinstallert. 11-kanals prosessering lar deg dessuten koble til så mange høyttalere du vil.

Fyldig og behagelig lyd Kraftig nok AirPlay
Mangler litt fraspark
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.