TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Vivitek H1180HD

Mye lys, lite varme

Til tross for mange innstillingsparametere blir kommer Vivitek aldri helt i mål med bildekvaliteten.

forfatter
Publisert 15.01.14 - 11:29
L&B menerskew
pluss Svartnivået er mørkt og lysstyrken bra, hvilket gir bildene god kontrast. Det er dessuten lite støy i bildene, uten irriterende distraksjoner. Pluss også for gode innstillingsmuligheter.
minus Dessverre er fargemetningen underkjent. Fargene er blasse, og ansikter ser nesten sykt bleke ut.
Veil. pris 8399 Produktside
Spesifikasjoner
  • DLP, 1080p, 3D
  • 2.000 Lumen, 10.000:1 kontrast
  • 2 x HDMI
  • Avstand til 100”: 3,54 – 4,25 m
  • 29 dB viftestøy (øko)

Hva brukervennlighet angår er det lite å si på Vivitek H1180HD. Fjernkontrollen er snerten og oversiktlig, med belyste knapper for betjening i mørket, og mulighet for å stille kontrast og lysstyrke direkte på fjernkontrollen. Dette er de to viktigste innstillingene for den uskolerte. Videre kan hver primær- og sekundærfarge (RGBCMY) justeres i både fargetone, metning og lysstyrke. Menyen er oversiktlig og lett å finne frem i.

Bildekvalitet
Fargemodusen ”Movie” funker best til film, da er fargene mest nøytrale. Hva bildestøy angår, er projektoren god, uten mange artefakter. Sjatteringer på blå himmel er jevne, og bildene er skarpe. Vivitek har også en god opplevd kontrast, med testens nest mørkeste svartnivå kombinert med nok lys.

Problemet til Vivitek ligger i at fargene ikke er mettet nok. Projektoren er lyssterk nok, men jeg mistenker at det er et litt for stort hvitsegment på fargehjulet for å jukse frem mer lysstyrke. Det betyr at det går mindre lys gjennom hver farge, som gir en blassere fargegjengivelse. En blå himmel ser nokså grå ut, og ansikter ser nesten sykelig blasse ut. Projektoren er utstyrt med Brilliant Color, som skal gi nettopp mer mettede farger. Men i Viviteks tilfelle ser funksjonen til å gjøre mer med den generelle lysstyrken enn fargemetningen. Den heller svakt mer mot grønn når den står på fullt, mens fargene er mer rødlige med Brilliant Color av. Bildene blir best med denne satt til midten, som er steg 5 av 10.

Man kan mette fargene ved å gå inn i hver farge, men da trenger man kalibreringsutstyr for ikke å skru seg bort.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

BenQ W1300

Makeløst bilde

Klassens beste DLP-projektor gir skarpe, fargerike bilder. Kontrasten er i toppklasse, og bildene er nærmest støyfrie!

Det bekmørke svartnivået kombinert med god lysstyrke gir klassens beste kontrast. Fargemetning i toppklasse og nærmest totalt fravær av bildestøy gir topp bildekvalitet! Dessuten testens eneste med linsevinkling.
Blåfargen er noe overdreven rett ut av esken.

Epson EH-TW5200

Best i dagslys

Testens eneste LCD-projektor har knalle farger og fungerer like godt i dagslys som om kvelden.

Ingen i klassen er i nærheten av disse fargene, spesielt ved høyeste lampestyrke. Kanskje klassens beste dagslysprojektor.
Svartnivået er for lyst. Mørke scener blir blasse og uspennende. Fjernkontrollen har ikke belyste knapper.

Acer H7532BD

Positiv overraskelse

Acer er ikke best kjent for sine hjemmeprojektorer. Derfor er det overraskende å konstatere at denne er meget god.

God lysstyrke og mørkt svartnivå sørger for at bildene smeller godt ut fra lerretet. Her er svært lite bildestøy. Bildene er skarpe, og fargene flotte med god metning. Meget god bildekvalitet!
Viften sjenerer. Projektoren leverer ikke de beste bildene rett ut av esken, men krever litt justering. Fjernkontrollen har ikke opplyste knapper.

Optoma HD131Xe

Helt grei

Testens billigste projektor trenger nesten ikke bildejustering. Fargene er gode, men noe bildestøy forekommer.

Fargegjengivelsen er nøytral og med god metning, som gir naturlige og fine bilder. Ansikter blir verken sykt bleke eller rødvinrøde. Ett par 3D-briller medfølger.
Bildene lider av noe støy, spesielt i overganger fra mørke til lyse områder. Lysstyrken i økomodus kunne vært bedre. På nattehimmelen skinner ikke stjernene helt som vi ønsker, og svart kunne vært svartere.

InFocus IN3128HD

Ekstrem lysstyrke

Testens mest lyssterke projektor er arvtakeren etter en tidligere vinner. Dessverre har ytterligere økt lysstyrke gått på bekostning av bildekvaliteten.

Projektoren er svært lyssterk, noe som spesielt kommer godt med i lysere rom. En ganske effektiv zoom gir mer fleksibilitet med tanke på avstand til lerretet.
Projektoren har tidvis svært mye bildestøy. Dette er meget irriterende, og noe som rett og slett ødelegger filmopplevelsen.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Skremmende realistisk kinobilde Sony tar laserkino til nye høyder, med en high-end-projektor som får kjeven til å falle i gulvet.
lbpluss
Nakamichi vekker dragen til live Lydplanken har til sammen 21 kanaler og Dolby Atmos surround.
lbpluss
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
lbpluss
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
lbpluss
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Følg Lyd & Bilde