Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Acer H7532BD

Positiv overraskelse

Acer er ikke best kjent for sine hjemmeprojektorer. Derfor er det overraskende å konstatere at denne er meget god.
Lyd & Bilde mener
God lysstyrke og mørkt svartnivå sørger for at bildene smeller godt ut fra lerretet. Her er svært lite bildestøy. Bildene er skarpe, og fargene flotte med god metning. Meget god bildekvalitet!
Viften sjenerer. Projektoren leverer ikke de beste bildene rett ut av esken, men krever litt justering. Fjernkontrollen har ikke opplyste knapper.
Spesifikasjoner
  • DLP, 1080p, 3D
  • 2.000 Lumen, 50.000:1 kontrast
  • 2 x HDMI
  • Avstand til 100”: 3,34 - 4,04 m
  • 26 dB viftestøy (øko)

Menyen er oversiktlig nok, med flere innstillingsmuligheter. Primær- og sekundærfargene kan justeres for metning, lysstyrke og balanse. Personlig liker jeg ikke at man bekrefter valg med høyre piltast i stedet for en enterknapp i midten, men det er en tilvenningssak.

Automatisk keystone justerer bildet om projektoren er vinklet skjevt vertikalt mot lerretet. Men det er bedre å vinkle projektoren riktig og unngå keystone.

”Øko” lampemodus og ”movie” fargemodus funker best i mørkt rom. Justering av lysstyrke og kontrast er nødvendig, da bildet er temmelig blast ut av esken. Sett ”brightness” til 43 og ”contrast” til 58.

Projektoren har den mest hørbare viften i testen, fordi den støyer i et mer hørbart frekvensområde.

Bildekvalitet
Testens nest høyeste lysstyrke kombinert med et mørkt svartnivå sørger for bilder med trøkk i.

Annonse

Det er svært lite støy i bildet, med jevne sjatteringer. Det synes spesielt godt på skyer mot himmelen, som har flere lysnyanser med Acer enn med nesten alle de andre i testen. Nydelige galakser i dokumentaren ”Wonders of the Universe” synes med en bråte detaljer. Og det er ingen kunstige tillagte artefakter, som for eksempel en skinnende sol som med InFocus får en kunstig ring rundt seg. Det kunne bare vært litt bedre smell i blått, slik at en blå himmel ble blåere.

Fargegjengivelsen er god, med nøytrale ansikter med fin fargemetning og god skarphet.

Annonse

Med full styrke på lampen har Acer lavere lysstyrke enn de øvrige når disse er på maks. Men til gjengjeld holder Acer i bedre grad på fargemetningen enn både Vivitek, InFocus og Optoma.

Også i denne testen:

BenQ W1300

Makeløst bilde

Klassens beste DLP-projektor gir skarpe, fargerike bilder. Kontrasten er i toppklasse, og bildene er nærmest støyfrie!

Det bekmørke svartnivået kombinert med god lysstyrke gir klassens beste kontrast. Fargemetning i toppklasse og nærmest totalt fravær av bildestøy gir topp bildekvalitet! Dessuten testens eneste med linsevinkling.
Blåfargen er noe overdreven rett ut av esken.

Epson EH-TW5200

Best i dagslys

Testens eneste LCD-projektor har knalle farger og fungerer like godt i dagslys som om kvelden.

Ingen i klassen er i nærheten av disse fargene, spesielt ved høyeste lampestyrke. Kanskje klassens beste dagslysprojektor.
Svartnivået er for lyst. Mørke scener blir blasse og uspennende. Fjernkontrollen har ikke belyste knapper.

Optoma HD131Xe

Helt grei

Testens billigste projektor trenger nesten ikke bildejustering. Fargene er gode, men noe bildestøy forekommer.

Fargegjengivelsen er nøytral og med god metning, som gir naturlige og fine bilder. Ansikter blir verken sykt bleke eller rødvinrøde. Ett par 3D-briller medfølger.
Bildene lider av noe støy, spesielt i overganger fra mørke til lyse områder. Lysstyrken i økomodus kunne vært bedre. På nattehimmelen skinner ikke stjernene helt som vi ønsker, og svart kunne vært svartere.

InFocus IN3128HD

Ekstrem lysstyrke

Testens mest lyssterke projektor er arvtakeren etter en tidligere vinner. Dessverre har ytterligere økt lysstyrke gått på bekostning av bildekvaliteten.

Projektoren er svært lyssterk, noe som spesielt kommer godt med i lysere rom. En ganske effektiv zoom gir mer fleksibilitet med tanke på avstand til lerretet.
Projektoren har tidvis svært mye bildestøy. Dette er meget irriterende, og noe som rett og slett ødelegger filmopplevelsen.

Vivitek H1180HD

Mye lys, lite varme

Til tross for mange innstillingsparametere blir kommer Vivitek aldri helt i mål med bildekvaliteten.

Svartnivået er mørkt og lysstyrken bra, hvilket gir bildene god kontrast. Det er dessuten lite støy i bildene, uten irriterende distraksjoner. Pluss også for gode innstillingsmuligheter.
Dessverre er fargemetningen underkjent. Fargene er blasse, og ansikter ser nesten sykt bleke ut.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.