TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Acer H7532BD

Positiv overraskelse

Acer er ikke best kjent for sine hjemmeprojektorer. Derfor er det overraskende å konstatere at denne er meget god.

forfatter
Publisert 15.01.14 - 11:48
L&B mener
God lysstyrke og mørkt svartnivå sørger for at bildene smeller godt ut fra lerretet. Her er svært lite bildestøy. Bildene er skarpe, og fargene flotte med god metning. Meget god bildekvalitet!
Viften sjenerer. Projektoren leverer ikke de beste bildene rett ut av esken, men krever litt justering. Fjernkontrollen har ikke opplyste knapper.
Spesifikasjoner
  • DLP, 1080p, 3D
  • 2.000 Lumen, 50.000:1 kontrast
  • 2 x HDMI
  • Avstand til 100”: 3,34 - 4,04 m
  • 26 dB viftestøy (øko)
Veil. pris 7990Pr. 15.01.14 Produktside

Menyen er oversiktlig nok, med flere innstillingsmuligheter. Primær- og sekundærfargene kan justeres for metning, lysstyrke og balanse. Personlig liker jeg ikke at man bekrefter valg med høyre piltast i stedet for en enterknapp i midten, men det er en tilvenningssak.

Automatisk keystone justerer bildet om projektoren er vinklet skjevt vertikalt mot lerretet. Men det er bedre å vinkle projektoren riktig og unngå keystone.

”Øko” lampemodus og ”movie” fargemodus funker best i mørkt rom. Justering av lysstyrke og kontrast er nødvendig, da bildet er temmelig blast ut av esken. Sett ”brightness” til 43 og ”contrast” til 58.

Projektoren har den mest hørbare viften i testen, fordi den støyer i et mer hørbart frekvensområde.

Bildekvalitet
Testens nest høyeste lysstyrke kombinert med et mørkt svartnivå sørger for bilder med trøkk i.

Det er svært lite støy i bildet, med jevne sjatteringer. Det synes spesielt godt på skyer mot himmelen, som har flere lysnyanser med Acer enn med nesten alle de andre i testen. Nydelige galakser i dokumentaren ”Wonders of the Universe” synes med en bråte detaljer. Og det er ingen kunstige tillagte artefakter, som for eksempel en skinnende sol som med InFocus får en kunstig ring rundt seg. Det kunne bare vært litt bedre smell i blått, slik at en blå himmel ble blåere.

Fargegjengivelsen er god, med nøytrale ansikter med fin fargemetning og god skarphet.

Med full styrke på lampen har Acer lavere lysstyrke enn de øvrige når disse er på maks. Men til gjengjeld holder Acer i bedre grad på fargemetningen enn både Vivitek, InFocus og Optoma.

Også i denne testen:

BenQ W1300

Makeløst bilde

Klassens beste DLP-projektor gir skarpe, fargerike bilder. Kontrasten er i toppklasse, og bildene er nærmest støyfrie!

Det bekmørke svartnivået kombinert med god lysstyrke gir klassens beste kontrast. Fargemetning i toppklasse og nærmest totalt fravær av bildestøy gir topp bildekvalitet! Dessuten testens eneste med linsevinkling.
Blåfargen er noe overdreven rett ut av esken.

Epson EH-TW5200

Best i dagslys

Testens eneste LCD-projektor har knalle farger og fungerer like godt i dagslys som om kvelden.

Ingen i klassen er i nærheten av disse fargene, spesielt ved høyeste lampestyrke. Kanskje klassens beste dagslysprojektor.
Svartnivået er for lyst. Mørke scener blir blasse og uspennende. Fjernkontrollen har ikke belyste knapper.

Optoma HD131Xe

Helt grei

Testens billigste projektor trenger nesten ikke bildejustering. Fargene er gode, men noe bildestøy forekommer.

Fargegjengivelsen er nøytral og med god metning, som gir naturlige og fine bilder. Ansikter blir verken sykt bleke eller rødvinrøde. Ett par 3D-briller medfølger.
Bildene lider av noe støy, spesielt i overganger fra mørke til lyse områder. Lysstyrken i økomodus kunne vært bedre. På nattehimmelen skinner ikke stjernene helt som vi ønsker, og svart kunne vært svartere.

InFocus IN3128HD

Ekstrem lysstyrke

Testens mest lyssterke projektor er arvtakeren etter en tidligere vinner. Dessverre har ytterligere økt lysstyrke gått på bekostning av bildekvaliteten.

Projektoren er svært lyssterk, noe som spesielt kommer godt med i lysere rom. En ganske effektiv zoom gir mer fleksibilitet med tanke på avstand til lerretet.
Projektoren har tidvis svært mye bildestøy. Dette er meget irriterende, og noe som rett og slett ødelegger filmopplevelsen.

Vivitek H1180HD

Mye lys, lite varme

Til tross for mange innstillingsparametere blir kommer Vivitek aldri helt i mål med bildekvaliteten.

Svartnivået er mørkt og lysstyrken bra, hvilket gir bildene god kontrast. Det er dessuten lite støy i bildene, uten irriterende distraksjoner. Pluss også for gode innstillingsmuligheter.
Dessverre er fargemetningen underkjent. Fargene er blasse, og ansikter ser nesten sykt bleke ut.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Referanselyd rett i veggen In-wall høyttalerne fra IW150 serien skal være spesielt utviklet for Dolby Atmos.
Følg Lyd & Bilde