TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

InFocus IN3118HD

Herlig hybrid

Denne lyssterke projektoren er en hybrid mellom hjemmekino og kontor. Den opplevde bildekvaliteten er likevel den beste i testen!

forfatter
Publisert 06.10.12 - 00:00
L&B mener
Skarpe bilder Høy lysstyrke Lite støy Gode kalibreringsmuligheter
Ikke linsejustering Begrenset svartnivå Litt viftestøy
Spesifikasjoner
 • DLP, 1080p
 • 3.600 Lumen, 3.000:1
 • 2 x HDMI
 • Avstand til 100”: 3,5 – 4 m
 • 30 dB viftestøy

Det var så vidt vi tok med denne projektoren i testen, ettersom den egentlig tilhører kategorien kontorprojektorer. Men den har ekte 1080p oppløsning, noe som er uvanlig for slike, og dermed ble vi litt nysgjerrige. Oppgitt kontrast på 3.000:1 er ikke galt, og lysstyrken på hele 3.600 lumen (3.000 lumen i økomodus) bør kunne gjøre denne til en flott filmprojektor i dagslys så vel som i et ubelyst rom.

Zoomforholdet er noe begrenset, et 100 tommers bilde krever at projektoren står mellom 3,5 og 4 meter fra lerretet.

Menysystemet er noe begrenset. Gammaverdiene går i hele steg fra 1-5, og det virker som de gjør lite annet enn å justere lysstyrken. Bildet blir best med gamma satt til 1 (kun mulig i et av User-bildemodiene). Men fargetemperatur kan stilles, samt intensitet og lysstyrke for hver av fargene RGB og CMY.

Den kraftige lampen krever en litt mer hørbar vifte enn de andre, men for min del går det fint.

Bildekvaliteten
Rett ut av esken er svartnivået blast og grått, ansikter bleke, det er ingenting som smeller ut, og bildet er i det hele tatt flatt. Det positive er at den høye lysstyrken til en viss grad funker med film i dagslys.

Det er gudskjelov lett å få projektoren til å se bra ut. Kun ved å justere lysstyrke og kontrast med en enkel kalibreringsdisk, blir bildet mye bedre. Svartnivået er faktisk ikke synlig lysere enn hos de andre projektorene. Det er på ingen måte bekmørkt, men det er det heller ikke med noen av testens andre projektorer. Den siste Harry Potter-filmen er ikke favorittføden til noen av dem, da den er en eneste lang skygge. Derimot kommer magien fra ”Wonders of the Universe” godt frem. Den lyssterke projektoren får frem stjernehimmelen meget detaljert, med flere synlige stjerner enn de andre projektorene. Filmer med normalt lysforhold gjengis meget skarpt og detaljert. Og projektoren har mindre moskitostøy og bevegelsesartefakter enn de andre. Bildet er tett på støyfritt, og samtidig er det mer smell i fargene enn med Epson. Naturbilder er meget overbevisende, og ansikter har god friskhet uten å bli overdrevne. Rett og slett en fabelaktig projektor til denne prisklassen.

Konklusjon
InFocus IN3118HD er en hybrid mellom hjemmekino- og kontorprojektor. Den er meget lyssterk, men har likevel en helt grei kontrast og ekte HD-oppløsning.

Rett ut av esken er den ikke noe spesielt å se til, men bare ved å justere lysstyrke og kontrast riktig, har den et usedvanlig smell i bildene. Her er rikelig detaljer, og bildene er sylskarpe. Når det i tillegg er så å si fritt for bevegelsesstøy, er det rett og slett imponerende hva projektoren leverer.

Alt sammenlagt er dette den beste og mest anvendelige projektoren i testen. Den funker i dagslys og ser også bra ut i mørke omgivelser. Om du kan leve med et litt lavt zoomforhold og noe mer viftestøy enn de øvrige, er dette testens beste projektor.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

BenQ W1060

Billig og bra?

BenQ W1060 har en markedspris langt under veiledende, som gjør den til et knallkjøp i dette selskapet.

Skarpe bilder Gode kalibreringsmuligheter
Ikke linsejustering Moskitostøy Bevegelsesstøy Begrenset svartnivå

Epson EH-TW5900

Supert kompromiss

Testens eneste LCD-projektor har en meget god bildekvalitet og mange kalibreringsmuligheter.

Skarpe bilder Lite støy Gode kalibreringsmuligheter Zoomforholdet
Ikke linsejustering Begrenset svartnivå

Optoma HD300X

Gode bilder i 2D og 3D

Optomas rimeligste 3D-projektor har skarpe bilder, flott fargebalanse og bare tidvis sjenerende støy.

Skarpe bilder 3D
Ikke linsejustering Noe moskitostøy Begrenset svartnivå
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
5 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Ny Blu-ray spiller fra Reavon Nykommeren UBR-X110 er oppgradert med muligheten for å spille SA-CD.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend