: BenQ W1060

Billig og bra?

BenQ W1060 har en markedspris langt under veiledende, som gjør den til et knallkjøp i dette selskapet.
Lyd & Bilde mener
Skarpe bilder Gode kalibreringsmuligheter
Ikke linsejustering Moskitostøy Bevegelsesstøy Begrenset svartnivå
Spesifikasjoner
  • DLP, 1080p
  • 2.000 Lumen, 5.000:1
  • 2 x HDMI
  • Avstand til 100”: 3,5 – 4,2 m
  • 28 dB viftestøy
Annonse
Annonse
forfatter

Den snertne, lille BenQ W1060 er utviklet for å være rimeligst mulig med tanke på strøm (under 1 watt i standby), inntil 60 prosent kortere nedkjølingstid etter den har vært påslått, og med en lampetid på 6.000 timer i økomodus – det dobbelte av mange andre. Det betyr at om du ser film i fire timer om dagen, holder lampa i nesten 10 år før den må skiftes.

Zoomforholdet på projektoren er litt snevert, for å få et bilde på 100 tommer må projektoren stå innenfor 3,5 og 4,2 meter fra lerretet. Noen vil få problem med dette. Ellers liker vi menysystemet, som både er oversiktlig og avansert, og med 3D-fargejustering er det mulig å kalibrere projektoren skikkelig med rett måleustyr.

Bildekvaliteten
Denne projektoren ser ikke spesielt imponerende ut tatt rett ut av esken. Svartnivået er blast og bildet ser temmelig flatt ut. Dette går også utover følelsen av skarphet, da ingenting smeller skikkelig ut. Den siste Harry Potter-filmen blir en ganske døll opplevelse. Fordelen er at projektoren er ganske lyssterk og dermed ikke trenger et helt mørkt rom.

Justering av lysstyrke og kontrast må gjøres flere ganger på denne projektoren, da den ene går utover den andre. Etter lysstyrken er justert og man så justerer kontrasten, vil dette igjen påvirke lysstyrken. Vi etterjusterte tre ganger.

Etter projektoren er justert, er bildet langt bedre. Ved første øyekast er det et meget detaljert og flott bilde vi har fremfor oss. Galakser og stjerner i ”Wonders of the Universe” synes med flotte detaljer, med mange detaljer i lys. Selve svartnivået er ikke det mørkeste, men det er det heller ikke hos noen av de andre projektorene i testen. Absolutt godkjent i dette henseendet! Mørke Harry Potter-scener er en langt mer fornøyelig kost nå enn før bildet var justert.

I likhet med Optoma HD300X har BenQ W1060 en del moskitostøy, som minner litt om en myggsverm når det panoreres over en halvmørk himmelhvelving. Sjatteringer, altså overgangen fra mørkere til lysere områder, vises i litt grove steg, og lysskarpe objekter i bevegelse har det med å brenne ut i kantene.

Regnbueeffekten er synlig her som på Optoma, og kan tidvis være sjenerende.

Konklusjon
BenQ W1060 er en billig HD-projektor som kunne vært et kupp. Den har skarpe bilder med bra smell etter bildet er justert. Og har 3D-kalibrering av hver farge, som gjør at man kan få skikkelig profesjonell kalibrering. Men store bilder gir den bare langt fra lerretet, så du trenger en stor stue. Videre lider den av en del moskitostøy, og lyssterke objekter i bevegelse synes med noe bildeforvrengning. Dermed er W1060 en middelmådig projektor som har fordelen av å gi fulloppløst HD-video til en billig penge, men som faller igjennom i forhold til konkurransen. Men hvis seks tusen kroner er alt du har, og du har mulighet for å montere den minst 3,5 meter fra veggen, kan du vurdere BenQ W1060.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

InFocus IN3118HD

Herlig hybrid

Denne lyssterke projektoren er en hybrid mellom hjemmekino og kontor. Den opplevde bildekvaliteten er likevel den beste i testen!

Skarpe bilder Høy lysstyrke Lite støy Gode kalibreringsmuligheter
Ikke linsejustering Begrenset svartnivå Litt viftestøy

Epson EH-TW5900

Supert kompromiss

Testens eneste LCD-projektor har en meget god bildekvalitet og mange kalibreringsmuligheter.

Skarpe bilder Lite støy Gode kalibreringsmuligheter Zoomforholdet
Ikke linsejustering Begrenset svartnivå

Optoma HD300X

Gode bilder i 2D og 3D

Optomas rimeligste 3D-projektor har skarpe bilder, flott fargebalanse og bare tidvis sjenerende støy.

Skarpe bilder 3D
Ikke linsejustering Noe moskitostøy Begrenset svartnivå
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.