: Test av forsterkere med strømming

Trådløs lyd – uten kompromissene

Disse forsterkerne gjør det gamle anlegget trådløst, smartere og morsommere.

Musikkstrømming fra nett og mobil har på få år snudd hi-fi-markedet på hodet. Når musikken ikke lenger behøver ligge på en fysisk plate, men kan strømmes trådløst direkte fra tjenester som Spotify og Tidal, får det også konsekvenser for hvordan det tradisjonelle «stereoanlegget» ser ut. Mange velger å bytte ut det gamle «racket» med en trådløs høyttaler eller to, som i mange tilfeller kan fungere utmerket. Men det finnes noen unntak!

 

Ikke alle er like imponert over lyden fra de trådløse plasthøyttalerne. Noen av oss er rett og slett for godt vant med den gode stereolyden hjemme i stua. Vi ønsker å bruke våre egne høyttalere, og har samtidig andre lydkilder vi vil koble til. Med det sagt, kunne vi gjerne tenke oss brukervennligheten til de trådløse systemene, uten å gi avkall på lydkvaliteten.

 

I slike scenarioer kan det være lurt å kikke på en ny forsterker i stedet. Flere av de fremste streaming-produsentene tilbyr nemlig også trådløse forsterkere, som du kan bruke til å drive dine eksisterende høyttalere. Samtidig tilbyr flere av de tradisjonelle hi-fi produsentene nå også receivere med innebygd strømming!

 

Både smått og stort

Prisklassen rundt 5.000 kroner er full av spennende forsterkere i forskjellige størrelser og prisnivå. Du kan kjøpe små og nette bokser fra strømmespesialistene, eller gå for en mer tradisjonell receiver med full 43 centimeters bredde, hvor strømming kun er en av mange funksjoner. Spørsmålet er hvilken som gir best lyd for pengene?

 

Mange vil nok umiddelbart tenke at de store hi-fi-forsterkerne har best forutsetninger, med større plass til strømforsyning og kjøling. Samtidig vet vi at det kan oppnås meget god lyd også med små og moderne forsterkere, bare signalbehandlingen er god nok. Hvis hovedformålet er å spille musikk, og du uansett ikke har behov for DAB-radio, platespiller eller andre tilkoblingsmuligheter, kan en dedikert strømmeforsterker faktisk være mer kosteffektiv.

 

I denne testen har vi tatt for oss fire moderne stereoreceivere med innebygd strømming fra Yamaha, Onkyo, Pioneer og Marantz, og satt dem opp mot tre dedikerte strømmeforsterkere fra Sonos, Heos og Bluesound.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Hvordan fungerer forsterkere med strømming?

Felles for alle forsterkerne i testen er at de har trådløs nettverkstilkobling (Wifi) og muligheten for å styre musikkavspillingen via en app til mobil eller nettbrett. Oppsett og innstillinger varierer, men det handler stort sett om å koble dem til hjemmenettverket og taste inn riktig passord. I tillegg til Wifi har noen av forsterkerne også mulighet til å spille musikk trådløst via Bluetooth eller AirPlay. Dette kan være kjekt når du har venner på besøk, eller hvis forsterkeren ikke støtter din ønskede musikktjeneste. Så langt det er mulig, anbefaler vi å bruke Wifi (eller enda bedre, ethernet-kabel direkte i forsterkeren) fremfor Bluetooth. Det gir bedre lydkvalitet, bruker mindre batteri på mobilen, pluss at man slipper å miste musikken hver gang noen ringer.

 

Brukergrensesnitt, programvare og tjenester

Et anlegg med strømming må være lett å bruke for hele familien. Og siden det styres fra mobilen eller nettbrettet med en app, er det i stor grad denne som bestemmer brukervennligheten. Er det lett å koble produktet til nettverket? Kan man lett gruppere flere rom sammen og sende musikk til flere enheter? Styres spillelister og strømmetjenester i samme app, eller må man hoppe frem og tilbake mellom flere? Jo enklere og mer intuitiv appen er, desto mer gøy og mindre hodebry vil anlegget bringe. I tillegg er det viktig at anlegget støtter den musikktjenesten du bruker. Samtlige av forsterkerne støtter Spotify, noen i form av Connect, som lar seg spille musikken direkte fra Spotifys egen app. Noen støtter også Tidal Hi-Fi, som gir musikk i CD-kvalitet.

 

Slik testet vi

I denne testen har vi lagt aller størst vekt på lydkvaliteten. Forsterkerne er testet med et variert utvalg musikk på forskjellige typer høyttalere. Den mest brukte referansehøyttaleren har vært Kef Reference 1. Med treveis konfigurasjon og svært nøytral, avslørende lydkarakter er dette den perfekte høyttalerne til å skille klinten fra hveten lydmessig sett. I tillegg er de svært tungdrevne, noe som lett vil avdekke om noen av forsterkerne får pusteproblemer på høyt volum! Evnen til å takle krevende musikkinnspillinger, og det å kunne spille høyt med lav forvrengning, er tross alt en viktig målestokk på forsterkerens kvalitet. I tillegg har vi testet med kompakthøyttalerne Tannoy Mercury 7.1, i mer riktig prisklasse.

 

Her er noe av musikken vi brukte (link til Tidal spilleliste)

tidal.com/playlist/eb96b134-1f92-4bfa-a608-c2221fa71373

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Husk: Sørg for god Wifi!

Selv om alle forsterkerne i denne testen har trådløs nettilkobling, vil du oppnå best stabilitet med kabel. Er du heldig og har ruteren plassert i nærheten av forsterkeren, kan du enkelt trekke en ethernet-kabel mellom dem.

 

Ved trådløs nettilkobling vil hjemmenettverket bli ekstra belastet av en trådløs forsterker, og ekstra mye dersom du bygger ut til multirom (om forsterkeren støtter dette). Da kan det fort bli nødvendig med en påkostet ruter av høy kvalitet.

 

 

Bilde: Netgear_R8500.jpg

En skikkelig ruter er viktig. Netgear R8500 Nighthawk X8 har aktive antenner og tre bånd, og gir tilkoblede produkter automatisk det beste båndet. Foto: Netgear

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .

Kraft og finesse

Denne forsterkeren fra Heos er kanskje liten å se på, men du verden for en slagkraft!

Lyd & Bilde mener

Heos Amp er enkel å sette opp og låter fortreffelig fra start. Her får du et spenstig lydbilde med fyldig bass, som heller ikke legger skjul på detaljene. I tillegg får du rikelig med krefter.
Vi savner bare enda litt mer dynamisk kontrast og overtonedetaljer
Heos Amp

 • Type: Strømmeforsterker
 • Strømmetjenester: Spotify, Tidal, Deezer, Soundcloud
 • Tilkoblinger: Wifi/Ethernet, Bluetooth, USB, analog RCA inn, digital optisk inn, subwoofer-utgang
 • Appstyring: HEOS for iOS og Android.
 • Mål: 22,2 x 9,3 x 21,4 cm (BxHxD)
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5298 kr

Heos er japanske Denons multiromssystem, som i likhet med Sonos består av en rekke ulike høyttalere, samt Heos Amp som er beregnet på å drive frittstående stereohøyttalere. Heos-forsterkeren er en av de enkleste å sette opp til å spille trådløs musikk. Tilkoblingsmulighetene er svært gode: Med både analog og digital inngang samt Bluetooth og USB i tillegg til Ethernet og Wifi, kan du lett bygge et helt stereoanlegg rundt Heos-forsterkeren.

 

Denon har laget en meget bra app til å styre Heos-systemet. Det grafiske brukergrensesnittet er både lekkert og brukervennlig, og gjør det enkelt å styre høyttalere i flere soner. I likhet med Sonos og Bluesound er musikktjenester innebygd i appen. Dette gjør det enkelt å blande flere kilder inn i en og samme spilleliste. Unntaket er Spotify, som må bruke egen app.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lydkvalitet

De som liker den varme og fyldige Denon-lyden vil trolig også sette pris på lydsignaturen til Heos. Her er det sjenerøs tyngde i bassen, og et stort lydbilde som evner å få frem både store og små detaljer. London Grammar låter stort og tøft, og vokalistens brede stemmeregister kommer tydelig frem. Lyden oppleves fremadlent, ved at både stemmer og instrumenter kommer tettere på. Sammenlignet med Sonos sin litt tilbakelente presentasjon, er det som å stå kloss inntil scenekanten!

 

Heos-forsterkerens spreke spillestil gjør den som skapt for pop, hip hop og R&B. Kanadiske Drake får skikkelig energi i replikkene, mens synthbassen rister i stolryggen.

Ampen har heller ingenting å være flau over sammenlignet med 43 cm stereoreceiverne. Her er det bra med krefter, og forsterkeren har mye å gå på før lyden blir spiss eller forvrengt. Vi klarte fint å oppnå over 90 desibel med klokkeren lyd i lytteposisjon, fra våre temmelig tungdrevne Kef høyttalere. Denne kan du fint ha hjemmefest med!

 

Det er først på de virkelig krevende audiofile innspillingene at Heos viser sin begrensning. Lars Danielssons II Blå låter veldig organisk og ekte, med bra samspill mellom bassist og trompetist, men bassgjengivelsen kan virke litt ullen og ukontrollert til tider – særlig når vi sammenligner med Bluesound og Yamaha. I tillegg merkes det at diskanten skjermer for de aller mest finkornede detaljene. Likevel er det ingen tvil om at Heos leverer utmerket lydkvalitet, og overgår både Sonos og Marantz på de fleste områder.

Orkesterplass

Glem konkurrentenes diffuse og blodfattige lyd. Her er strømmeforsterkeren som banker Sonos ned i støvlene.

Lyd & Bilde mener

Powernode 2 leverer en dynamisk, kruttsterk og presis musikkgjengivelse på nivå med langt dyrere forsterkere. Brukervennligheten er også god.
Litt høyere pris enn de andre testdeltakerne. Men det er verdt det!
Bluesound PowerNode 2

 • Type: Strømmeforsterker
 • Effekt: 2 x 60 watt
 • Strømmetjenester: Tidal, Spotify Connect, Deezer
 • Tilkoblinger: Bluetooth, Wifi, analog RCA, digital optisk, USB, Subwooferutgang
 • Appstyring: Bluesound app til iOS og Android.
 • Mål: 22,0 x 7,0 x 19,0 cm (BxHxD)
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 7498 kr

Bluesound er NADs våpendrager i kampen mot Sonos, Samsung og andre multirom-produsenter. De er nå ute med sin andre generasjon av trådløse høyttalere og forsterkere, og det er mange forbedringer å spore både når det gjelder design og brukervennlighet. Sammenlignet med forgjengeren er Powernode 2 en kompakt sak med runde kanter og betjeningsknapper på toppen.

 

Oppsettet av Bluesound er litt mer omfattende enn f.eks. Sonos eller Heos, ved at du må åpne en nettleser for å få tilgang til de første innstillingene. Enkleste måte er å bruke enheten som «Wifi Hotspot» og koble til mobilen for å dele nettverksinnstillinger. Brukergrensesnittet er imidlertid blitt veldig fint. Tilgangen på musikktjenester er god, og her har du (i motsetning til Sonos) også muligheten til å spille av High-res 24 bits musikkfiler fra USB-harddisk eller nettverk.

 

Lydkvalitet

Når sant skal sies var vi litt skuffet over den labre lydkvaliteten fra en del av forsterkerne i testen. I så måte ble Bluesound-forsterkeren et mer feststemt bekjentskap. Hør bare på Hey Now av London Grammar: Her er det skikkelig fundament og tyngde bak pianotonene, gitarklimpringen får mer tydelig snert, og stemmen til Hannah blir større og mer følelsesladd. Det merkes også at forsterkeren har større oppløsning og skiller bedre mellom ulike tonehøyder. Lydbildet er både stort og presist, og betydelig mer nærværende enn vi opplevde med Sonos, Marantz, og resten av utfordrerne.

 

«Got a lotta people tryna drain me of this energy”, rapper Drake. Vel, Bluesound holder ikke mannen tilbake, det er sikkert. Han høres skikkelig sint ut, og replikkene er sylkvasse, uten at det er høyttalerne eller forsterkeren som vrenger. Powernode-forsterkeren har rikelig med dynamisk overskudd, og kan spille høyt uten å vise antydning til pustevansker.

 

Dette låter steintøft, bryter Geir ut i begeistring. Det krevende opptaket med Ave Marie får mer «luft» mellom tonene og stemmen kommer tydelig frem. Det er også en økt stillhet mellom tonene som gjør musikkopplevelsen mer engasjerende.

 

Lars Danielsson og Mathias Eicks II Blå er en av de mest krevende låtvalgene på lista, men Bluesound tar denne sammensatte innspillingen på strak arm. Her får vi høre overtonene vi savnet fra de andre testdeltakerne, mens bassen klimprer stramt og presist. Dette låter som ekte hi-fi på høyt nivå!

Moderne retro

Yamaha har en tøff retrostil som snytt ut av 1970-tallet. Men la deg ikke lure, R-N602 er nemlig ispedd en god dose modernisme, i form av digitale innganger og ikke minst trådløs multiromsfunksjon. Du kan dermed bygge et stereoanlegg rundt receiveren, og sende lyden trådløst til andre Yamaha-produkter med MusicCast, plassert hvor som helst i huset. Yamahas versjon av Spotify, om du vil.

 

MusicCast er meget enkelt å bruke, appen er lett å finne ut av, og gjør musikklyttingen til en drøm. Inntil videre støtter den imidlertid ikke alle de viktigste musikktjenestene, blant annet mangler Tidal og Apple Music. Eneste trådløse mulighet da er AirPlay, eller komprimert Bluetooth.

 

Yamaha spiller høyoppløste musikktjenester lagret på en nettverksharddisk, og vinylentusiaster bes merke seg platespillerinngangen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lydkvalitet

Lydmessig viser Yamaha seg fra en svært likandes side. R&B-duoen Marian Hill gjengis med en sprek og fyldig bassgjengivelse med deilig tyngde. Stemmegjengivelsen er veldig bra, med en klar og tydelig artikulering.

 

Det er en veldig fin klang i kontrabass, og trompet låter naturlig og pustende. Tonene er godt differensiert, slik at lyse og mørke toner har ulikt resonansmønster, i stedet for å fargelegges likt.

 

Også opera låter fint, som Schuberts Ave Maria sunget av den svenske mezzosopranen Anne Sofie von Otter akkompagnert av Bengt Forsberg på klaver. Yamaha presenterer stemmen til von Otter på tydeligere vis enn både Heos og Bluesound, og det er luft og rom rundt flygelet. Deilig, musikalske toner.

 

Yamaha kan spille temmelig høyt, med bra kontroll over elektriske bassrytmer. Men her er Bluesound bedre. Yamaha har heller ikke den overstadig fyldige bassen fra Heos, men er på den andre siden bedre balansert og i det hele tatt bedre på det meste.

 

Yamaha er receiveren for deg som ønsker rikelig med tilkoblinger, et flott retroutseende og en vellykket multiromsløsning. Vi venter i spenning på Tidal og Apple Music!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

På bakerste rad

Sonos er en velkjent veteran innen multirom, og de fleste av oss vil nok dra kjensel på de hvite og sølvgrå høyttalerne som pryder mange rom i de tusen hjem.

Connect:Amp er modellen for deg som heller vil benytte dine egne høyttalere.

 

Noe av det som har gjort Sonos så populært er den flotte brukervennligheten. Amerikanerne har helt siden starten satset på god og hyppig oppdatert software, som hele tiden utvides med nye muligheter. Sonos har svært velfungerende apper til både Apple og Android, og er veldig enkelt å sette opp. Tidligere var det nødvendig med en separat Bridge for å koble systemet til hjemmenettverket, men nå kan du kople opp direkte via Wifi.

 

Sonos tilbyr også et vell av musikktjenester, deriblant Apple Music, Soundcloud i tillegg til Spotify og Tidal. De som abonnerer på flere tjenester har også mulighet til å kombinere disse og lage en felles spilleliste – kjekt dersom du ikke finner favorittalbumet ditt på Tidal, for eksempel.

 

Sonos
Sonos

Lydkvalitet

Brukervennlighet er en ting, men hvordan låter det? Vi vet fra tidligere tester at Sonos-forsterkeren kan virke litt blodfattig sammenlignet med noen av konkurrentene, og må dessverre si det samme om 2016-årgangen. Dypbassen på London Grammars Hey Now føles tam, og lydbildet som vanligvis skal brette seg ut foran lytterne, låter i stedet trangt og innestengt. Vokalene fra Hannah Reid føles distanserte, og kommer liksom aldri skikkelig ut av høyttalerne.

 

Vi prøver med litt jazz i stedet, nærmere bestemt Lars Danielssons «II Blå» med Mathias Eick på trompet. Vi blir ikke videre imponert her heller: – Hvor er diskanten? utbryter Audun. De små, delikate overtonene vi er vant til å høre blir tilslørt, og Sonos har heller ikke spesielt god kontroll på Danielssons kontrabass.

 

Kanskje er den mer rigget for popmusikk, tenker vi. Men Sonos-forsterkeren er ikke spesielt glad i hip hop og R&B heller: Rap-replikkene fra Drake er vel og merke aggressive, men her låter det litt i overkant hardt og spisst. Sonos-forsterkeren havner lett utenfor komfortsonen på høyt volum, og diskanten blir lett pistrete og grovkornet. – – Dette var flate greier, sier Geir, og sikter til mangelen på dynamikk og kraftoverskudd.  Vi er enige om at Sonos-forsterkeren egner seg best til å drive enkle tak- eller vegghøyttalere i et multiromssystem, fremfor et stueanlegg til aktiv lytting.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Åpen musikk

Pioneer SX-N30DAB er enda en stereoreceiver i tradisjonell fullstørrelse med moderne nettverksteknologi. Den kobles enkelt til det trådløse nettverket, spesielt om du har iPhone. Da deler du lett telefonens nettilkobling ved å finne Onkyo-receiveren som eget nettverk. Dette er likt med Onkyo TX-8150, som ligner veldig både foran og bak.

 

Annet som er likt er DAB+, Bluetooth og AirPlay og støtte for høyoppløste musikkfiler. Strømmetjenester er også her begrenset til Deezer og Spotify Connect. Appstyringen har også her et ganske uinspirerende grensesnitt, den beste opplevelsen får man derfor med AirPlay eller Spotify Connect.

 

Pioneer ga samme type dropouts med Tidal-tjenesten via AirPlay som med Onkyo. Kanskje de ikke trives så godt sammen med vår Apple Airport Extreme ruter av forrige generasjon (i motsetning til det meste andre vi har koblet den til).

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lydkvalitet

Pioneer-receiveren låter i likhet med Onkyo både distinkt og åpent. Et meget nøytralt lydbilde åpner seg, kanskje på den litt kliniske siden, men på ingen måte sånn at det låter skarpt og hardt. Mer finslipt og tydelig.

 

Men si meg, har vi ikke hørt denne lyden før? Når vi kobler tilbake til Onkyo er det vanskelig å høre forskjell. Faktisk tør vi påstå at det ikke er noen forskjell å høre.

 

Vi blir interessert, tar frem skrutrekkeren og skrur av topplokket på begge receiverne. Som vi tenkte: de er identiske på innsiden. Strømforsyning, digitale kretser, trådløst nettverkskort, alt. Det kan se ut som om kondensatorene er av ulik type, kanskje for å gi litt ulik tuning. Men det klarer ikke vi å høre.

 

At Onkyo har gått inn på eiersiden i Pioneer er lett å se fruktene av her. Med unntak av at Onkyo har forgylte kontakter og et par flere digitalinnganger, er de to receiverne så å si skvett like. Men det er ikke dumt. De to receiverne låter nemlig bra, og siden det er hipp som happ hvilken du kjøper, kan du tråle litt i butikker og nettbutikker etter det billigste kjøpet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Klare toner

En receiver i full størrelse kan ha sine fordeler. For det første får man separert komponentene på innsiden bedre. Det gir dessuten plass til flere fysiske knotter og hjul på fronten, samt flere kildeinnganger på baksiden. Det er fremdeles mange som ønsker å koble til både CD-spiller, platespiller og TV-apparat. Det kan man, og mer til, med Onkyo TX-8150.

 

Av moderne strømmefunksjoner har receiveren innebygd støtte for Deezer, som har eget brukergrensesnitt (et kjedelig liste-grensesnitt sådan) i appstyringen, og Spotify Connect, som man opererer på vanlig vis ved å åpne Spotify-appen på mobil eller nettbrett. For å spille av andre strømmetjenester må man bruke AirPlay eller Bluetooth, og receiveren kan spille av musikkfiler lagret i nettverket, også høyoppløste.

 

I tillegg til internettradio har receiveren DAB og DAB+.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lydkvalitet

Tidal med CD-kvalitet over AirPlay opplevde vi tidvis med små dropouts, som vi ikke opplevde med de andre produktene. Langt bedre gikk det med Spotify Connect.

 

Under optimale forhold skildrer Onkyo gitarplukkingen på London Grammar-balladen Hey Now med god presisjon. Det er bra med luft rundt stemmen til vokalist Hannah Reid, og bassregisteret har substans nedover. Det låter ikke hardt, men likevel kanskje på den litt kalde siden av nøytralt.

 

Det er bra driv over rytmene. R&B-duoen Marian Hills I Know Why låter sprekt i bassen, mens stemmen til vokalist Samantha Gongol er tydelig og velplassert. Først når man spiller høyt kan det låte litt hardt og krast.

 

Lars Danielssons II Blå gjengis med distinkt og god lyd fra bassgitaren. Det er ikke helt samme tyngde helt i bunnen som med Bluesound, og Onkyo har ikke samme fylde som Yamaha. Vi synes dessuten Yamaha har et mer holografisk lydbilde, og med mer luft rundt tonene fra bassgitaren, enn hva Onkyo tryller fram. Men det er ingen tvil om at Onkyo har kvaliteter.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Mangler trøkk

 

Den kompakte Marantz CR511 er lett å sette opp, spesielt hvis du har iPhone eller iPad. Koble den til USB-inngangen i front med kabel, og trykk på iOS-knappen på baksiden. Dermed bekrefter du på mobilen at det tilkoblede trådløse nettverket skal deles, og vips! Menysystemet snakker flere språk, med svensk som nærmeste morsmål.

 

Receiveren har ikke multiromsfunksjon, og Spotify Connect er eneste strømmetjeneste. Tidal-brukere kan bruke AirPlay for tapsfri overføring i CD-kvalitet fra iPhone, mens Android-brukere må nøye seg med komprimert Bluetooth. Vi ønsker tjenester som Tidal og Apple Music innebygd i appstyringen, tiden er nok i ferd med å gå fra denne typen digitalforsterkere. På den positive siden nevner vi DAB+, USB og både optisk og analog tilkobling. Og avspilling av høyoppløste musikkfiler.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lydkvalitet

Marantz-receiveren låter klart nok i overtonene, stemmen til Hannah Reid fra London Grammar på den fine balladen Hey Now kommer fint frem. Imidlertid er lydbildet litt trangere og det låter generelt noe mer hermetisk enn med Bluesound og Heos. Jazzperlen II Blå av Lars Danielsson har ikke samme rom rundt Mathias Eicks trompet. Riktignok er det litt krispere og mer artikulert i toppen enn med Sonos, men Sonos har fordelen av å kunne spille høyere enn Marantz.

 

Forsøker man med rytmisk musikk å dra på med Marantz, begynner det fort å skurre og klippe på en svært stygg måte – faktisk så vi blir redd for høyttalerne. Det er nok derfor receiveren spør oss om vi virkelig vil spille høyere når vi når lydnivå 30. Med alt annet enn de mest følsomme høyttalerne er dette for lavt til å engasjere.

 

Vi testet i 2014 forgjengeren C610 med akklamasjoner, men det var den gang. Feltet har blitt tøffere, og forsterkere i dette prissegmentet har i dag mer kraft å gå på. Ikke minst har stadig flere forsterkere fått multiromsfunksjoner, som forbedrer brukervennligheten vesentlig. C511 må nok se seg forbigått.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Premium-lydplanken LG SN8YG har det du trenger av utstyr, og lydmessig har LG skjerpet seg. Men hva pokker har de tenkt på med appen?
  Marantz nyeste CD-spiller er også en nettverkspiller, og en nettradio, og en DAC, og en forforsterker, og en….
  Det var en gang at Apples MacBook Air var det helt naturlige valget hvis man skulle ha en rimelig og ultraslank bærbar maskin. Er det fortsatt tilfellet?
  Marantz Model 30 er en praktfull forsterker for både øyne og ører, og kvaliteten går utenpå det meste.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  En nettverksspesialist og et high-end-lydselskap har sammen laget en smart-høyttaler i hi-fi-kvalitet.
  Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.
  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.