Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: 3 anbefalte strømmingsanlegg

Å strekke seg etter en drøm

Man trenger ikke selge en nyre for å få råd til god lyd. Men man trenger hjelp til å velge. Her har redaksjonen satt sammen tre stereoanlegg som koster 30.000 kroner hver.

Skrevet av / 12.08.11 - 15:17
3 anbefalte strømmingsanlegg
Lasse Svendsen

Produkter i denne test

Det høres ut som en enkel oppgave. Budsjettet er 30.000 kroner. Cirka. For den summen skal vi sette sammen drømmeanlegget for folk flest. En oppgave som viste seg å bli vanskeligere enn vi trodde. Utvalget er så stort at selv vi som driver med dette til daglig, hadde problemer med å bestemme oss for hva som skulle være med i anleggene. For ikke å snakke om hvilke kombinasjoner vi skulle velge. Etter hvert endte vi opp med tre anlegg som kostet omtrent det samme, men er ulike kombinasjoner av signalkilde, forsterker og høyttalere.

Alle tre hadde som hovedoppgave å finne frem til et anlegg som ga best mulig lyd for pengene. Et anlegg for folk flest egentlig, som kan tenke seg til å budsjettere med cirka 30.000 kroner. Uten kabler og stativer. Det er sånt som man bestemmer seg for etter at man har valgt drømmeanlegget. Vår anbefaling er å snakke med personalet i butikken, for å få råd om hva slags kabler som kan passe det anlegget man har valgt.

Strømming er viktig
Felles for alle tre anleggene, er at de er tilkoblet internett eller et trådløst nettverk, slik at man kan strømme (streaming) musikk fra PC-en til anlegget.

Grunnen er enkel, det er nemlig blitt vanlig å ha musikken på PC-en i huset, eller laptopen i stuen, som strømmer musikk til anlegget trådløst fra Spotify, Wimp, iTunes eller iCloud. Derfor er alle anleggene i testen tilkoblet trådløst nettverk, men ett skiller seg fra de andre: Lasses anlegg er bygget rundt en Mac Mini. Den fungerer som mediesenter og CD-spiller, og er tilkoblet en digitalkonverter for best mulig lydkvalitet til forsterkeren. Siden den også er tilkoblet nett, kan man strømme fra Spotify og Wimp, og man trenger ikke noen datamaskin i tillegg.

Audun har valgt en meget kompakt løsning, med en Airport Express trådløs basestasjon som er tilkoblet en digitalkonverter fra Hegel, som igjen fungerer som forforsterker for et par aktive Dynaudio-høyttalere.

Geir strømmer musikk fra laptopen, eller en iPhone med AirPlay til en trådløs nettverksspiller fra Marantz. Som fungerer som navet i hans anlegg, hvor man kan koble til flere digitale lydkilder.

Digital lyd
De tre anleggene er dermed hypermoderne, siden de alle tre er tilkoblet trådløst til en datamaskin som fungerer som lydkilde. Men for at lydkvaliteten skal bli så bra som mulig, har alle anleggene bedre signalbehandling enn en datamaskin har, i form av en digitalkonverter som jobber mer presist med det sarte lydsignalet, og sørger for best mulig lyd innenfor budsjettet på 30.000 kroner.
Vi har valgt tre alternativer som gjør det enklere å oppfylle drømmen. Hvilket som passer seg best, finner du ut på de neste sidene.

Auduns anlegg    
33.343 kr

 • Wi-Fi basestasjon: Airport Express    750 kr
 • Digitalkonverter: Hegel HD20    9.995 kr
 • Subwoofer: Dynaudio SUB 250     7.599 kr
 • Høyttalere: Dynaudio Focus 110A    14.999 kr

Lasses anlegg
31.775 kr

 • Mediesenter: Mac Mini    5.990 kr
 • Digitalkonverter: Musical Fidelity V-DAC    2.295 kr
 • Forsterker: Yamaha A-S100     11.495 kr
 • Høyttalere: PSB Imagine T    11.995 kr

Geirs anlegg
28.998 kr

 • Nettverksspiller: Marantz NA7004    7.999 kr
 • Forsterker: Marantz PM-KI Pearl Lite    11.999 kr
 • Høyttalere: Monitor Audio Silver RX6      8.990 kr

Produkter i denne test

Oppsummering

Noe for enhver smak

De tre anleggene i testen er til dels veldig forskjellige, men har til felles at de låter overraskende bra til prisen. Her har det virkelig skjedd ting de siste årene!

Les hele testen

Lasses strømmingsanlegg

Moderne miks

Det er alltid en utfordring å finne den perfekte miksen når man skal sette sammen et stereoanlegg, hvor lydkvaliteten står i høysetet.

Fyldig klang Silkemyk oppløsning Plasseringsvennlig
Kunne vært skarpere fokusert
Les hele testen

Auduns strømmingsanlegg

Kompakt luksus

Selv med et begrenset budsjett på 30.000 er det fullt mulig å kjøpe virkelig gode lydkomponenter i toppklassen, noe dette mini-high-end anlegget beviser.

Ekstremt veloppløst Volumkontroll Krystallklar, varm og åpen lyd Dyp og kontrollert bass
Knøttliten fjernkontroll Kun analoge innganger Litt ”snill” lyd
Les hele testen

Geirs strømmingsanlegg

Fleksibelt og musikalsk

Geirs anlegg er bygget rundt en fleksibel mediastrømmer, med mange tilkoblingsmuligheter. Anlegget låter meget pent og skapelig

Enkel og allsidig Kvalitetsinntrykk
Kunne hatt enda høyere oppløsning Støtter ikke AIFF/ ALAC Mangler kraft
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Spiller best uten

Bordanlegget som har alt

Et uvanlig godt kjøp

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Lyd & Bilde
Scroll to Top