Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: The Shrimp

Bare det nødvendige

Hvis du vil ha maksimal minimalisme – hva med et tastatur hvor to tredjedeler er fjernet?

Skrevet av / 25.05.23 - 09:55
The Shrimp
John Hvidlykke

Et godt tastatur er uunnværlig i spill. Men plassen på skrivebordet er trang, og det eksterne tastaturet kjemper med musen om plassen.

Derfor ser vi stadig mer kompakte gamingtastaturer, mange av dem i såkalte ‘tenkeyless’-utgaver. Altså hvor det separate numeriske tastaturet er fjernet.

Men vi har aldri sett noe som The Shrimp!

Bare 25 taster

The Shrimp er spilltastaturenes svar på det avsagde haglegeværet. Man får nemlig bare med den viktigste og mest dødbringende tredjedelen av tastene!

Minitastaturet har bare 25 taster. Men de er til gjengjeld store og lekre. Og selvfølgelig mekaniske – som alle anstendige gamingtastaturer.

Tastene har samme profil som de klassiske Cherry-tastene og som de enda mer klassiske IBM-tastaturene. Men de er ikke laget av noen av dem. Og så er det altså bare 25 av dem. Utover det er det to skruknapper, den ene justerer lyden og den andre velger mellom en rekke lysanimasjoner. For det er naturligvis individuell RGB-belysning i tastene. En ekstra knapp slår lyden av og på.

Det er to skruknapper, som for eksempel kan brukes til lydstyrke og valg av lyseffekter. (Foto: Nordic Game Supply)

The Shrimp er ikke stort, men det blir garantert ikke oversett. Tastaturet fås i fire iøynefallende fargevarianter kalt Vitello (blå/hvit/grå), Bomber (gul/grønn/oransje/blå), Pinkey (pink/rosa/oransje) og Monochrome (sort/hvit/grå). Det følger også med en håndleddsstøtte som matcher tastaturet i fargene. En stoffpose beskytter når du putter tastaturet i vesken for å ta det med til et LAN-party.

Pink Black and white Black Cool
<
>
The Shrimp fås i fire fargekombinasjoner. Selv den monokrome er sprelsk! (Foto: Nordic Game Supply)

Perfekt til 3D-shooters

Det å lage et tastatur med bare en tredjedel av tastene virker umiddelbart vanvittig. Men da de fleste 3D-skytespill styres med tastene W-A-S-D samt noen få andre til for eksempel åpne kortet (Tab) og hoppe (mellomrom), gir det faktisk ganske god mening. Counterstrike og Fortnite kan umiddelbart spilles på The Shrimp. Og har du tålmodigheten – og et forholdsvis begrenset spillbibliotek – kan du i spillenes oppsett plassere manglende funksjoner til de øvrige tastene.

Tastene dekker de mest populære i skytespill. (Foto: Nordic Game Supply)

Andre spill egner seg mindre godt til det forkortede tastaturet. Store MOBA-spill (Multiplayer Online Battle Arena) som League Of Legends, som bruker mange taster, inkludert funksjonstastene, som også mangler på The Shrimp, blir enten umulige å styre eller krever oppfinnsomhet i oppsettet.

Og The Shrimp er heller ikke løsningen hvis du har litterære ambisjoner. Det føles faktisk litt ergerlig å ha et tastatur i så god mekanisk kvalitet, som ikke kan brukes til å skrive på.

En håndleddsstøtte følger med. (Foto: Nordic Game Supply)

Konklusjon

The Shrimp er et morsomt lite tastatur, som er lett å ta med i vesken og som koster en del mindre enn andre tastaturer i samme høye mekaniske kvalitet. Det er det en grunn til, da man kun får med en tredjedel av tastene. Eller en fjerdedel, sammenlignet med fulle tastaturer med numeriske taster.

The Shrimp løser et problem som ikke alle har, og gjør det på en måte som ikke passer alle spillere. Men det er en frisk idé. Og det merkelige tastaturet med de fargestrålende tastene har så mye verdi som samtalestarter at det nesten er verdt prisen i seg selv.

Karakter
The Shrimp
Premium

Home mener

Høy mekanisk kvalitet. Tar lite plass i vesken eller på bordet. Hvis du kun bruker WASD-tastene og makroer, trenger du ikke mer. De fleste store spill bruker resten av tastaturet også. Man kan ikke skrive på det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sjekk det bildet!

Omen Transcend 14 treffer riktig på det meste

Den villeste Razer Blade

Den neste ”slim"-evolusjonen av PlayStation 5 er klar

Fem vinnere

Bedre enn Asus til samme pris?

Så mye gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Bare god til én ting

Disse gamingskjermene gir hakeslepp

Første test: Villeste gamingskjerm til dags dato

Spill med fornuft

Scroll to Top