Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: EPOS H6Pro Closed

Nådeløst enkelt blinkskudd

Du får ingen digitale finesser hos EPOS. Men lyden sitter til gjengjeld rett i øret!

Publisert 03.12.21 - 18:30
EPOS H6Pro Closed
John Hvidlykke

EPOS er det nye navnet på det som tidligere var Sennheisers divisjon for gamingutstyr og business-headset. Og selskapet er for øvrig helt dansk.

EPOS H6Pro Closed ligner de EPOS (og før navneskiftet Sennheiser) headsets vi har testet tidligere: Et stort headset med litt kantede former. Da vi er oppe i pro-klassen, er hodebøylen imidlertid foret med kunstlær. Det samme er kantene av de tykke øreputene, mens den delen av putene som rører huden, er i myk og mikrofiber som puster.

I motsetning til de fleste andre deltakerne er øreklokkene og bøylene som holder dem, ikke sorte, men i en dyp, midnattsblå metallic-farge. Det ser eksklusivt ut – men de er fortsatt av plast.

Mikrofonarmen er montert på venstre øreklokke, men kan vippes opp. Den kan avmonteres hvis man foretrekker å bruke en ekstern mikrofon. Et skruhjul på høyre øreklokke justerer lydstyrken.

Det følger med to kabler: en lang kabel med separate kontakter til mikrofon og hodetelefon, og en kortere med firepolet minijack-kontakt.

EPOS H6 Pro Closed er kompromissløst i sin enkelhet. Det er helt uten digitale finesser – men lyden er på topp. (Foto: EPOS)

Kun analoge forbindelser

EPOS H6Pro Closed er det eneste helt analoge, kablede headsettet i testen – og samtidig blant de dyreste. Med det utgangspunktet er EPOS bak på poeng fra startstreken. Men det holder kun inntil man hører det!

Lyden er nærværende og detaljert på en helt annen måte enn noen av de andre testdeltakerne. Her får man ekte hi-fi-lyd i ørene. Bassen er dyp og med vekt, men fortsatt fast og kontrollert. Mellomtonen er åpen og fri, og diskanten er klar og sprø. Det er egenskaper som vi ville forvente av kablede hodetelefoner i mellomklassen. Men ikke av et premium headset til gaming.

Ingen digitale funksjoner

Du får av gode grunner intet RGB-lysshow eller haptisk feedback, for det er en rent passiv konstruksjon uten innebygd elektronikk. Virtuell surroundlyd må man også som utgangspunkt klare seg uten, med mindre lydkortet eller selve spillet leverer det. Og det gjør det faktisk ofte.

Det hører ikke noen programvare til EPOS H6 Pro Closed. EPOS har jo sin egen Gaming Suite, men den virker kun med USB-headsets.

Konklusjon

EPOS H6 Pro Closed er kompromissløst i sin enkelhet. Du må klare deg uten USB-forbindelse, trådløshet og morsomme funksjoner. Men lydkvaliteten er til gjengjeld så mye bedre at den for gamere med sans for hi-fi, vil utligne “manglene”. Designen er sober og voksen. Men til prisen kunne man nok ha forventet litt mer eksklusive materialer – for eksempel metallbøyler til øreklokkene.

Karakter
EPOS H6Pro Closed
Premium

Home mener

EPOS H6PRO Closed er blottet for irrelevant tull. Men lyden er perfekt. Ingen surround, ingen trådløs forbindelse, ingenting annet enn gammeldags analog lyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top