Search
Generic filters

9 GPS navigasjonsapplikasjoner

 itemprop
9 GPS navigasjonsapplikasjoner

La mobilen vise vei

Det finnes flere navigeringsapper å velge mellom enn noensinne. Vi har testet alle de store og funnet frem til de beste for deg.

Vi har tidligere gjort lignende tester av virkelige GPS-navigatorer og tilsvarende apper for mobiler. Men nå finnes det såpass mange å velge mellom at det er på høy tid å stille disse mot hverandre i en stor samlingstest. Skal man velge de kjente navnene eller går det greit med lavbudsjett? Kan man rent faktisk kjøre med gratisprogram?

Hva man først og fremst må ha klart for seg er at en mobilapp aldri kan gi samme opplevelse som en navigator. Skjermen er mindre, som enten resulterer i at man må nøyes med mindre informasjon eller at den blir vanskelig å lese. Dessuten er det vanskeligere å treffe de små knappene. Man har heller ikke samme lydresurser fra høyttalerne eller like bra presisjon fra GPS-kretsen. Man kan imidlertid løse begge problemene med å kjøpe ekstrautstyr. Se vår gadgetguide for noen tips.

Mobilappene har selvfølgelig også fordeler. Først og fremst har man jo alltid mobilen med seg, noe som ikke alltid er tilfellet med navigatoren. Dersom man ikke kjører så ofte, kan det være mer økonomisk å bare kjøpe programvaren i stedet for ennå et apparatet. Mobilen har dessuten internettoppkobling, noe som bare luksusmodellene av navigasjonsenhetene har. Det gir mulighet for søk og sekundfersk informasjon til en overkommelig pris.

iPad som GPS
Vi fant ingen rettferdig måte å sammenligne iPad-versjonene av appene med iPhone-versjonene, så dette inngikk ikke i selve testen. Derimot prøvde vi selvfølgelig appene og vil gjerne fortelle om våre erfaringer. En såpass stor pekeskjerm gir åpenbare fordeler, da det er lettere å se både detaljer og å peke på knapper. Under kjøring føltes det også som om man på en helt annen måte kunne se hva som foregikk på skjermen fra øyekanten, uten å måtte ta blikket bort fra veien. Men det er et stort problem, og det er monteringen. Man kan helt enkelt ikke ha et så stort apparat i vindusruten, for det blokkerer for utsikten til veien på en farlig måte. Altså gjelder det å finne en måte å montere den uten å blokkere instrumenter, knapper og ventilasjon. Vi anbefaler derfor at man tenker seg om både en og to ganger, og gjerne prøver før man kjøper. Det er nok ikke mange biler hvor man kan få til en tilfredsstillende monteringsløsning. Kanskje en 7” Android pekebrett er et bedre kompromiss.

TestkriterierFor at ikke mobilen i seg selv skulle påvirke resultatet, har samtlige apper blitt testet på iPhone, selv om de også er å finne på Android eller andre plattformer.  Vi lastet ned de siste versjonene fra iTunes i januar og installerte disse på en iPhone 4.  Denne ble plassert i en TomTom Car Kit som har innebygget GPS-mottaker, slik at appene fikk best mulige presisjon.  Vi kjørte deretter en standardrute med smågater, motorveier, vanskelige avkjørsler, tunneler og rundkjøringer.  Vi noterte hvilken vei som ble foreslått og om vi fikk advarsler om bomstasjoner, køer og fartskontroller.Vi testen dessuten hvor kjapt de fant en ny rute dersom vi kjørte feil, og om de hjalp oss å ta riktig avkjørsel i et tunnelsystem.  Til slutt ble ytelsen samt brukervennligheten bedømt før de fikk en totalkarakter, hvor vi også tok hensyn til prisen.

Produkter i testen

 data-srcset

Waze 2.0.1

Pris: kr
Gratis Kult å utforske Sosiale funksjoner
Veier savnes Få hjelpemiddel
 data-srcset

Navmii GPS Live 1.6

Pris: 29 kr
Prisen Fotoboker
Rotete kart Dårlig svinginstruksjoner
 data-srcset

Nav4D 2.0.1

Pris: 35 kr
Billig
Ingen funksjoner Dårlige kart Langsom og irriterende
 data-srcset

Navv 10.2

Pris: 65 kr
Prisen Helt grei navigering
Noe rotete kart
 data-srcset

Falk Navigator 2.0

Pris: 105 kr
Gratis fotobokser Storbyguider
Dyr Europaversjon
 data-srcset

Copilot Live 8.2

Pris: 139 kr
Gratis fotobokser
Sene instruksjoner Dyr Europaversjon
 data-srcset

iGo 1.3.2

Pris: 379 kr
Brukervennlighet
Prisen Middelmådig kartbilde Avkortede navn
 data-srcset

TomTom 1.6

Pris: 419 kr
Best trafikkinformasjon Smarte veivalg Hurtige kartkorrigeringer
Prisen
 data-srcset

Navigon Mobile Navigator 1.7

Pris: 450 kr
De beste kartbildene Rimelige ekstrafinesser Best for iPad
Prisen
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  2 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til 9 GPS navigasjonsapplikasjoner

   data-srcset

  Smarte høyttalere vi anbefaler

  Skal du ha en ny høyttaler å lytte til? Da kan det være smart med en som også lytter til deg! En smarthøyttaler kan styre hele hjemmet. Men hvor bra låter de?

   data-srcset

  Fra overvåkningskamera til trygghetskamera

  Med Arlo Pro bør du kunne føle deg trygg. Ikke bare fordi kameraet overvåker hjemmet ditt, men også fordi Arlo lover å passe godt på dataene dine.

   data-srcset

  Google på netthinnen

  Lenovo Smart Display med Google Assistant styrer det oppkoblede hjemmet, og kommer med stor skjerm og mulighet for videosamtale.

   data-srcset

  Mobil totalovervåkning

  Med Arlo Go kan du overvåke hagen, garasjen eller campingvognen. Mulighetene er mange, men prisen er til å ta og føle på.

   data-srcset

  Funky solbriller med innebygd lyd

  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?

   data-srcset

  Et flott, men unødvendig produkt

  HP Sprocket Plus har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.

   data-srcset

  Google Nest Hub er neste steg i måten vi henter informasjon og styrer det smarte hjemmet.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image