Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Sony Smartwatch 2

Smartklokken som fungerer

Sonys vanntette smartklokke er mer fleksibel enn konkurrentenes og gjør akkurat hva den skal.

Skrevet av / 11.01.14 - 07:18
Sony Smartwatch 2
Jonas Ekelund

Pluss
Smartwatch 2 har tilstrekkelig mange funksjoner for å være praktisk og er fleksibel nok til å ha på og lade opp til at man vil bruke den.Minus
Skjermen er vel lavoppløst og vi savner den spesielle appen som virkelig skulle få alle til å springe og kjøpe.

Sony har lenge eksperimentert med klokker som har hatt små skjermer for notater. Eller som tilfellet var med Live View, en stor skjerm, men ulykkeligvis håpløs å benytte. Men nå er det på tide med en ny generasjon av smartklokker. Dessverre stjal Samsung rampelyset med sin Galaxy Gear, men den viste seg å være for klumpete og upraktisk i virkeligheten. Nå kommer imidlertid Sony med oppfølgeren til sin game SmartWatch, og den ser lovende ut.

Sett bort fra den kantete og moderat elegante formen, ser den absolutt ut som en klokke. Silikonarmbåndet er ganske behagelig å ha på, men man kan også velge et metallarmbånd for en ekstra slant. Eller kjøpe et silikonarmbånd i en av de fem tilgjengelige fargene, eller et lærarmbånd (finnes i to farger) hvis man foretrekker det. Ettersom det er en standardinnfatning kan man faktisk sette på et hvilket som helst 24 mm armbånd.

Finesser og funksjoner
En stor fordel med Smartwatch i forhold til Gear er at den faktisk fungerer med hvilken som helst Androidmobil. Det er bare å laste ned appen og pare dem med Bluetooth. Og har mobilen NFC holder det at de berører hverandre. Smartwatch er også vanntett og støvsikker i tillegg til å ha en ripesikker skjerm. Dessuten viser skjermen alltid hva klokken er, til forskjell fra Gear som man måtte riste på for å få frem tiden.

0_Smartwatch_2_Angled

Som standard viser klokken beskjeder fra mobilen når noe skjer og i tillegg tapte anrop, har stoppeklokke, vekkerklokke og ”lommelykt” som helt enkelt er en hvit skjerm. Sony har dessuten apper for å betjene kameraet i mobilen, betjene musikkavspillingen, lese mottatte SMS-er, sjekke kalenderen samt medlemmer av Gmail, Facebook og Twitter. Benytter man Bluetooth headset kan man i tillegg ringe samt se hvem som ringer og besvare samtaler.

Takket være at forgjengeren har eksistert en stund finnes det faktisk omkring 300 apper som er tilpasset Smartwatch. Dessverre savner vi de fleste kjente appene i offisielle versjoner, selv om det ofte finnes tredjeparts-alternativer. For eksempel kan nevnes Sony Runtastic som en bra treningsapp, men hvor er alle de andre treningsappene som finnes til Android? Eller Instagram, Tripit, Spotify og meldingsapper som Whatsapp eller Facebook Messenger.

6_SmartWatch_2_Open_Front

Bruk
Etter å ha brukt den i en uke kom jeg frem til at jeg ikke hadde noe i mot å ha den på meg hver dag. Den er tilstrekkelig lett og behagelig til at den ikke blir til sjenanse. Batteriet holdet et par dager, noe som er tilstrekkelig bra for at man ikke blir irritert over å måtte lade den hvert femte minutt. Og når man skal lade den er det bare å plugge inn mobilens vanlige mikro-USB ledning i klokken. Ikke noen ladestasjon her nei.

4_SmartWatch_2_Black_Side

Selv om man ikke kan snakke i den eller ta bilder med den slik som Gear skryter av, så har den faktisk akkurat de funksjonene man trenger. Summer det i lommen eller i naborommet kan man sjekke hvem som ringer, se om det er en viktig SMS eller bli minnet om et viktig møte. Touchknappene nederst er akkurat like de på mobilen og man vet med en gang hvordan man skal bruke dem. Skjermen er imidlertid litt vel lavoppløst.

Konklusjon
Sony har etter flere forsøk til slutt fått til en smartklokke med den riktige balansen. Den er behagelig å ha på, tåler røff behandling, batteriet holder i flere dager og prisen er overkommelig. Samtidig gjør den alt man trenger, nemlig å se hva som hender når det summer i mobilen uten at man må springe og sjekke. Man kan også styre mobilens musikkavspilling og kamera. Kort sagt er det den beste smartklokken man kan kjøpe akkurat nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Ha det, Lightning-kontakt!

Lyd & Bilde
Scroll to Top