Search
Generic filters

: Sony Smartwatch 2

Smartklokken som fungerer

Sonys vanntette smartklokke er mer fleksibel enn konkurrentenes og gjør akkurat hva den skal.

Pluss
Smartwatch 2 har tilstrekkelig mange funksjoner for å være praktisk og er fleksibel nok til å ha på og lade opp til at man vil bruke den.Minus
Skjermen er vel lavoppløst og vi savner den spesielle appen som virkelig skulle få alle til å springe og kjøpe.

Sony har lenge eksperimentert med klokker som har hatt små skjermer for notater. Eller som tilfellet var med Live View, en stor skjerm, men ulykkeligvis håpløs å benytte. Men nå er det på tide med en ny generasjon av smartklokker. Dessverre stjal Samsung rampelyset med sin Galaxy Gear, men den viste seg å være for klumpete og upraktisk i virkeligheten. Nå kommer imidlertid Sony med oppfølgeren til sin game SmartWatch, og den ser lovende ut.

Sett bort fra den kantete og moderat elegante formen, ser den absolutt ut som en klokke. Silikonarmbåndet er ganske behagelig å ha på, men man kan også velge et metallarmbånd for en ekstra slant. Eller kjøpe et silikonarmbånd i en av de fem tilgjengelige fargene, eller et lærarmbånd (finnes i to farger) hvis man foretrekker det. Ettersom det er en standardinnfatning kan man faktisk sette på et hvilket som helst 24 mm armbånd.

Finesser og funksjoner
En stor fordel med Smartwatch i forhold til Gear er at den faktisk fungerer med hvilken som helst Androidmobil. Det er bare å laste ned appen og pare dem med Bluetooth. Og har mobilen NFC holder det at de berører hverandre. Smartwatch er også vanntett og støvsikker i tillegg til å ha en ripesikker skjerm. Dessuten viser skjermen alltid hva klokken er, til forskjell fra Gear som man måtte riste på for å få frem tiden.

0_Smartwatch_2_Angled

Som standard viser klokken beskjeder fra mobilen når noe skjer og i tillegg tapte anrop, har stoppeklokke, vekkerklokke og ”lommelykt” som helt enkelt er en hvit skjerm. Sony har dessuten apper for å betjene kameraet i mobilen, betjene musikkavspillingen, lese mottatte SMS-er, sjekke kalenderen samt medlemmer av Gmail, Facebook og Twitter. Benytter man Bluetooth headset kan man i tillegg ringe samt se hvem som ringer og besvare samtaler.

Takket være at forgjengeren har eksistert en stund finnes det faktisk omkring 300 apper som er tilpasset Smartwatch. Dessverre savner vi de fleste kjente appene i offisielle versjoner, selv om det ofte finnes tredjeparts-alternativer. For eksempel kan nevnes Sony Runtastic som en bra treningsapp, men hvor er alle de andre treningsappene som finnes til Android? Eller Instagram, Tripit, Spotify og meldingsapper som Whatsapp eller Facebook Messenger.

6_SmartWatch_2_Open_Front

Bruk
Etter å ha brukt den i en uke kom jeg frem til at jeg ikke hadde noe i mot å ha den på meg hver dag. Den er tilstrekkelig lett og behagelig til at den ikke blir til sjenanse. Batteriet holdet et par dager, noe som er tilstrekkelig bra for at man ikke blir irritert over å måtte lade den hvert femte minutt. Og når man skal lade den er det bare å plugge inn mobilens vanlige mikro-USB ledning i klokken. Ikke noen ladestasjon her nei.

4_SmartWatch_2_Black_Side

Selv om man ikke kan snakke i den eller ta bilder med den slik som Gear skryter av, så har den faktisk akkurat de funksjonene man trenger. Summer det i lommen eller i naborommet kan man sjekke hvem som ringer, se om det er en viktig SMS eller bli minnet om et viktig møte. Touchknappene nederst er akkurat like de på mobilen og man vet med en gang hvordan man skal bruke dem. Skjermen er imidlertid litt vel lavoppløst.

Konklusjon
Sony har etter flere forsøk til slutt fått til en smartklokke med den riktige balansen. Den er behagelig å ha på, tåler røff behandling, batteriet holder i flere dager og prisen er overkommelig. Samtidig gjør den alt man trenger, nemlig å se hva som hender når det summer i mobilen uten at man må springe og sjekke. Man kan også styre mobilens musikkavspilling og kamera. Kort sagt er det den beste smartklokken man kan kjøpe akkurat nå.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.