Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST Huawei Watch GT2 Pro

En mer anvendelig smartklokke

Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.
Karakter
Huawei Watch GT2 Pro
Lyd & Bilde mener
Solid urkasse i titan, skarp OLED-skjerm, og omfattende aktivitetsmåler med 100 aktiviteter. Opptil 14 dagers batteritid.
Begrenset støtte for tredjeparts apper, eks. Strava. iOS-appen har færre funksjoner enn Android-appen. Koster mye mer enn GT2e.
Spesifikasjoner

Operativsystem: Huawei Lite OS
Tilpasset: Android 4.4. iOS 9.0
Skjerm: 1,39’’ AMOLED 454 x 454
Prosessor: Kirin A1
Minne/lagring: 4 GB ROM/32 MB RAM
Moduser: 100
Trådløst: Bluetooth 5.1
Mål/vekt: Ø 46,7 mm, 11,4 mm tykk / 52 gram
Vanntett: 50 m
Batteri: 455 mAh, 14 dager brukstid
Sensorer: Akselerometer, gyroskop, geomagnetisk, optisk, lys, barometer, kapasitiv.
Annet: GPS, Glonass, Galileo
Web: consumer.huawei.com

La oss bare innrømme det. En fargeglad treningsklokke i plast med en blinkende skjerm, passer ikke alltid til kontorantrekket. Den ser malplassert ut når man kler seg for mer formelle anledninger, og krasjer fullstendig til festdrakter, gallakjoler og smoking.

Men Huawei Watch GT2 Pro er så forseggjort at den sklir inn i de fleste sammenhenger.

Smartklokken er i bunn og grunn en Huawei Watch GT2e, pakket inn i et mer klassisk design med en urkasse i titan, en heldekkende OLED-skjerm med ripebestandig safirglass, og den leveres med to remmer. En gummirem for trening, og en lærrem for resten av dagen.

Den avrundede titankassen og lærremmen gir Huawei Watch GT2 Pro et mer elegant design enn på GT2e.

Eller skal vi si dagene. Batteritiden er nemlig smått imponerende 14 dager. En Apple Watch klarer knapt to dager, til sammenligning.

Annonse

GT2 Pro-versjonen burde heller hete premium, for egenskapene er stort sett identiske med GT2e som leveres med gummirem, Her får man den samme 1,39-tommers pekeskjermen, to knapper for å navigere i de mange ulike treningsmodusene, trådløs lading og de samme funksjonene, med over 100 treningsmoduser.

Pro-versjonen kommer i to versjoner. Sport Edition med sort gummirem, og Classic med grå lærrem, og hurtigkobling for enklere rembytte. Ladekabel og trådløs lader følger også med i esken.

Annonse

For en mer dyptgående forklaring til alle funksjonene, anbefaler vi å lese testen av GT2e som du finner her.

Treningsklokke for alle aktiviteter Huawei Watch GT2e er et meget godt kjøp, men først og fremst for Android-brukere.

Flere funksjoner enn de fleste trenger

I likhet med en GT2e, er veldig orientert mot sport og mosjon med skrittelling og pulsmåling, men den har også funksjoner som søvnsporing, sjekk av oksygenopptak og en hel del aktivitetsmålere som man ikke finner andre steder.

Den har også GPS med en egen funksjon som kan spore hvor man går i terrenget og guider deg tilbake samme vei (Route Back), den måler kaloriforbrenning og stressnivået i kroppen, varsler om værendringer og den kan enkelt sagt logge alle bevegelser – inkludert nevnte søvnrytmer.

Med 100 treningsmoduser finner de fleste noe de kan bruke GT Pro til.

Man kan også benytte ferdiglagede treningsøkter, eller lage sine egne som kan lagres i klokken.

Konkurrentenes treningsklokker har også sensorer som måler det samme, men ingen av dem har like mange aktiviteter lagt inn i klokkene. De matcher heller ikke batteritiden på opptil 14 dager.

I Pro-versjonen får man også en oppdatert golf-modus som registrerer hastigheten på golfkølla, og ski.og snøbrettmodus som registrerer hastighet, vertikal distanse og selvsagt puls. Utendørsmodusen kan også varsle om ting som flo og fjære, varsle om dårligere vær og plutselige væromslag, og vise anbefalt kompassretning.

Noe av det GT2 Pro kan registrere:

 • Pulsslag
 • Oksygennivå i blodet
 • Hastighet
 • Kaloriforbrenning
 • Aktivitet,
 • Søvnmønster
 • Tilbakelagt avstand
 • Antall skritt
 • Stressnivå
 • Intensitet
 • Barometertrykk
 • Temperatur

Brukervennlighet

Sammenlignet med en Apple Watch på 44mm, er GT2 Pro med sine 47mm i diameter, en stor klokke. Samtidig er den ikke så tykk og remmen som kan tas av uten verktøy, er godt integrert i remfestene, men den passer best på håndledd som ikke er altfor tynne.

Annonse

Selv med sensorflaten stikkende ut på baklokket, ligger klokken komfortabelt på håndleddet. Den lette titankassen både ser bedre ut og føles bedre på enn stålkassen på GT2e, og med lærremmen på kan den oppfattes som et kostbart armbåndsur, og ikke en vanlig treningsklokke.

Den er også vanntett til 50 meter, og kan fint brukes til svømming, og triathlonøvelser, men ikke til aktiviteter som dykking.

Trådløs USB-lading. Men det trenger du bare å gjøre hver 14. dag.

Betjeningen foregår på samme måte som på en GT2e. Med sveip opp-ned, og til sidene på pekeskjermen, eller de to knappene på høyre side.

Trening i regnvær kan by på en liten utfordring fordi så mye må gjøres via skjermen. Fuktige fingre gir noen ganger null respons fra den kapasitive skjermen, og vi ønsker oss en roterende krone på neste generasjon Huawei Watch GT.

Annonse

Skjermen er lyssterk og skarp med god oppløsning, men er ikke på hele tiden som på nyere Apple Watch-modeller. Man må rotere håndleddet eller trykke på en knapp for å få liv i skjermen. Det holder heller ikke å berøre den, som man kan på en Apple Watch.

Det finnes en mengde urskiver til Huawei-klokken, fra klassisk til komplekse.

Hvis man vil ha skjermvisning hele tiden, må man velge det i innstillingene på klokken. Da viser den en valgt urskive med dempet bakgrunnslys. Da kan man også berøre skjermen for å tenne bakgrunnslyset, men med alltid-på reduseres også batteritiden betraktelig.

Ytelsen og nøyaktigheten på logging av trening, er identisk med resultatene vi fikk fra GTe, og fortalte oss at Huawei primært har gitt Pro-versjonen en mer solid, og elegant urkasse som sniker seg mer under radarene enn en gummikledd treningsklokke gjør.

Man kan også lage sine egne treningsmoduser, eller starte med noen ferdiglagede øvelser i guiden på klokken.

Annonse

Den foreslår øvelser automatisk enten man løper etter bussen eller på tredemølle, og når man velger en av de mange treningsaktivitetene selv, fungerer trackingen av antall steg, puls og distanse osv. meget godt. Man kan i stor grad stole på at Huawei-klokken får med seg hva man gjør og logger riktig data.

Klokken kan også måle oksygennivået i blodet som og vise resultatet på skjermen.

iOS og Android-apper

Akkurat som på GT2e, logges også her alle treningsdata i Health-appen, men også her får ikke iPhone- og Android-brukere den samme støtten for alle funksjonene. Android-versjonen er mer avansert med flere funksjoner, og dessverre er støtten for iPhone dårligere fremdeles.

Man kan svare på innkommende samtaler via Bluetooth på mobilen, se, men ikke svare på meldinger, ei heller betale kontaktløst med Huaweis pro-modell.

Man kan spille av musikk rett fra klokken (lagrer opptil 500 låter), enten til den innebyggede høyttaleren (ikke gjør det), eller til et par Bluetooth- ørepropper. Men igjen, bare hvis man har Android-appen. Klokken mangler også støtte for tredjepartsapper som Strava.

Annonse

Huawei Watch GT2 Pro kan også se ut som en verdensklokke, og utvalget av skiver er enormt.

Konklusjon

For de som trenger en treningsklokke med mange funksjoner, er Huawei Watch GT2e det beste valget. For de ikke synes den kler noe annet en treningstights, er Pro-versjonen verdt å vurdere, hvis man ikke synes nesten dobbelt pris er for mye. Pro-versjonen er mer nøytral, og den lette titankassen gjør at den føles bedre på armen. Dessverre er støtten for tredjepartsapper tynn, og det er ikke treningsklokken vi anbefaler til iPhone-brukere.
Men ingen slår GT2 pro på batteritid, og er man Huawei- eller Android-brukere, er det ikke mange bedre treningsklokker i denne klassen der ute.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
 1. Espen Hordnes

  09.11.20 at 23:09

  Alltid bra og fornuftige ærlige tester fra Lasse!!! Klokken er innkjøpt og ser og er knallbra til mitt bruk. Og en viktig ting:mange klokkesamlere inkludert meg har nå sluttet og gå lei av og se på den samme klokka dag ut og dag inn, bare noen trykk og jeg får ny klokke og se på bare det er jo vært halve prisen om ikke hele for mange og alt det andre bare bonus spør du meg, og den verker ikke på håndleddet i kalt vær heller for de som har leddgikt osv. Takk Lasse/Lyd&Bilde. PS!!! – Sluttet og kjøpe klokker seriøst.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.