Search
Generic filters

: Asus G751

Slagskip til storspillere

Denne kjempelaptopen fra Asus avgjør slaget.

Lyd & Bilde mener

Imponerende og lynrask maskinvare som kan løpe i sirkler omkring din gamle bærbare maskin. Spektakulær design.
Asus G751 er kolossalt stor og tung. Og dyr.
 • Prosessor: Intel Core i7 4710HQ, 2,5 GHz (4 kjerner, 4 tråder)
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 980M
 • Skjerm: 17,3" antirefleksbehandlet, 1.920 x 1.080 punkter
 • Minne: 16 GB DDR3 RAM, 4 GB video RAM
 • Harddisk: 256 GB SSD, 1 TB, DVD-RW/Blu-ray
 • Tilkoblinger: Mikrofon, 2 x hodetelefon (minijack), 4 x USB 3.0, Ethernet, SD-kort, HDMI, VGA,
 • Mål: 41,6 x 5,3 x 31,8 cm (BxHxD)
 • Vekt: 4,8 kg

 

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 16995 kr

Akkurat som Dell har merket Alienware til gaming PC-er har Asus merket Republic Of Gamers som sitt varemerke til gaming produktene. Asus G751 er den nåværende toppmodellen fra R.O.G.

 

ASUS_G751-Left-Back-Open30 ASUS_G751-Front-Open135_1 ASUS_G751-Disk-Open
<
>

 

G751 er en 17″ bærbar som virker stor når den står oppslått på bordet. Men det er et synsbedrag. Når man lukker igjen lokket kan man nemlig se at maskinen er direkte enorm! Skjermen er ikke hengslet langs bakkanten av kabinettet som normalt, men er trukket fem centimeter fremover. Og de skarpt avskårede sidene får maskinen til å se slankere ut enn den egentlig er.

Baksiden domineres av to kjempestore ventilasjonshull. Når det går hett for seg i spillene begynner viften å arbeide, men Asus har i det minste valgt å gjøre gitrene metallic-røde. Kabinettet er – som på alle maskiner i testen – holdt helt i sort. Enten sorteloksert aluminium eller en gummiert, fløyelsmyk overflate.

Høyttalerne er sammenlignet med normale laptoper forholdsvis hederlige. Det vil si at de låter tynt, men forståelig. Satt ved siden av MSi og Alienware, som begge skryter av merkevarehøyttalere, kommer G571 imidlertid til kort, lydmessig. Tastaturet er utmerket og det er godt med plass omkring tastene slik at man ikke treffer to på en gang. Tastene ASD og W er markert med en rød kant slik at de er lette å finne i mørket. Tastene lyser for øvrig opp med rødt lys når en tast trykkes ned.

Som man kan forvente av en toppmodell, er det brukt mye på maskinvaren til G571. Grafikkortet er Nvidias toppmodell til bærbare, GeForce GTX 980M, utstyrt med 4 GB DDR5-RAM. Bedre kan ikke fås i skrivende stund. En Intel Core i7-prosessor på 2,5 GHz gir glimrende hastighet til spill – og alt annet for den saks skyld. Det er to harddisker om bord: en 256 GB SSD og en 1 TB konvensjonell harddisk.

 

Benchmark

Benchmark
• 3DMark 11: 11.075
• Geekbench 3: 12.363 (multi), 3.212 (single)
• Browsermark: 6.924

At Asus G571 er en kraftig maskin er det ingen tvil om. Omsatt til testprogrammenes harde tall ser man nøyaktig hvor rask den er. En Geekbench-score på 12.363 (multi-core) er nesten det høyeste vi har registrert, men den tittelen går til iMac Retina 5K. Dette er imidlertid bare begynnelsen, da Geekbench ikke ser på det som G571 gjør best: spill: Her gir 3DMark 11 et mer rettferdig resultat med en score på 11.075. Noe som er virkelig høyt. I Browsermark-testen som lander på 6.924, demonstrerer G571 at den også kan vise hjemmesider bedre enn 98 prosent av datamaskinene på nettet.

 

Konklusjon

Asus har tatt gaming PC-en til sin logiske konsekvens. Det har resultert i en imponerende maskin, og som man må beundre for dens størrelse og rene, brutale hastighet. Omfanget til tross har den faktisk en hederlig ergonomi. Den er ikke billig, men du får hva du betaler for!

 

 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

  Lettvekter med ultraskarp skjerm

  Acers toppmodell er ultrakompakt, med en skjerm som nesten er for god til bare å spille med.

  MSi GT72 256NE Dominator

  No-nonsens killermaskin

  MSi er minimalistisk som en leiemorder, men med mange muligheter under panseret.

  Alienware 15

  Bagasjevennlig killermaskin

  Alienware 15 er perfekt til hobbykrigere på farten, som har bruk for massevis av krefter på minimalt med plass.

  Les også

  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.