Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony Cybershot DSC-QX10 og QX100

Verdens beste mobilkameraer

Trådløs optikk til mobilen gjør at du kan droppe kompaktkameraet.
Lyd & Bilde mener
Spesifikasjoner
 • Sony Cybershot DSC-QX10
 • Sensor: Exmor R 1/2,3” 18,2 Mp
 • Optikk: 25-250mm f3,3-5,9
 • Skjerm: Ingen
 • Batteri: 220 bilder
 • Finesser: NFC, wi-fi
 • Sony Cybershot DSC-QX100
 • Sensor: Exmor R 1” 20,2 Mp
 • Optikk: 28-100mm f1,8-4,9
 • Skjerm: Ingen
 • Batteri: 220 bilder
 • Finesser: NFC, wi-fi
Vi liker
Den mobile optikken gjør det lett å fotografere på en kreativ måte. Bildekvaliteten er langt bedre enn mobilen og fungerer også i dårlig lys.Vi liker ikke
Derimot tar det tid å starte den og å koble den opp til mobilen. Man har heller ikke like mange innstillingsmuligheter som på et kompaktkamera.

Mobilkameraene har blitt betydelig bedre det siste året med både bedre optikk og større sensorer. Men har man litt høyere krav må man fortsatt slepe med seg et godt kompaktkamera. De tar godt nok bedre bilder, men gjør det betydelig vanskeligere å raskt dele bildene på sosiale nettverk. Den smarte løsningen på begge problemene er Sonys QX-kameraer. Det er helt enkelt et komplett kamera uten skjerm, hvor man i stedet benytter mobilen for å gjøre innstillinger og komponere bilder.

Bildekvaliteten utklasser mobil og er helt i klasse med tilsvarende kompaktkameraer. Det er kul å bruke objektivene i hånden for kreative bildevinkler, men det går imidlertid tregt å ta bilder med dem og vi savner mulighet for innstillinger. QX10 gir en bedre vidvinkel og betydelig større zoomomfang, noe som gjør den til et bedre hverdagskamera. QX100 har overlegen bildekvalitet, men kort zoom. Dessverre er de mer artige enn praktiske alternativ til et kamera.

QX100_Main1-1200 QX100_Left_OFF-1200 QX10_with_Xperia-i1_3-1200 QX10_White_Right-1200 QX10_White_Main1-1200 QX10_Main1-1200 QX10_Front-1200 DSC-QX10-1
<
>
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.