: Olympus VR-320

Billig og enkelt

Om prisen er viktigere enn finesser og kravet til bildekvalitet er moderat er VR-320 vanskelig å slå
Lyd & Bilde mener
Billig Enkel håndtering
Lavoppløst skjerm Middelmådig bildekvalitet
Spesifikasjoner
  • Oppløsning 14 Mp
  • Bildesensor 1/2,3” CCD
  • Zoom 12,5 x (24-300 mm)
  • Blenderåpninger f3,0-5,9
  • Video 720p 30 fps
  • Skjerm 3” 0,23 Mp
  • Finesser -
  • Batteri Ikke oppgitt
Annonse
Annonse
forfatter

Det eneste som skiller seg spesielt ut med VR-320 er den ytterst tiltalende prisen.  Vil man ha 3D-mulighet kan man imidlertid velge VR-330 modellen i stedet.  Skjermen er dessverre lavoppløst, noe som gjør det vanskelig å se detaljer og om man har truffet med skarpheten.  Batteriet lader man i kameraet med USB-ledning, enten via PC eller stikkontakt.  Det er praktisk, men innebærer også at man ikke kan ha et ekstra batteri til lading.  Kameraet fås i sølv, svart, rødt og blått.

De kontrollene som finnes er små, noe som kan være et problem om man har store hender.  Menyen er ikke spesielt pedagogisk, men heldigvis er håndteringen av fotoinnstillingene meget enkel.  Foruten programautomatikk kan man bruke automatisk valgte sceneinnstillinger eller selv velge blant de 14 motivprogrammene.  Skjermen gir dessverre bare grunnleggende informasjon om hvilke innstillinger man har valgt, og man får ikke histogram eller overeksponeringsadvarsel.

Valget om å gå opp til 14 Mp på et såpass billig kamera med så liten sensor og ekstrem zoomlinse medfører problemer.  Det blir nesten gjennomgående bildestøy og man får fargenyanser og kompresjonsartefakter.  I dårlig belysning går støyreduseringen for fullt og stryker ut alle detaljer.  Fargene er litt bleke, men nyanser kommer i det minste frem.  Man har også lykkes med geometrien både i vidvinkel og tele, og skarpheten er relativt jevn over hele bildet.

Konklusjon

Man får ikke mange flere finesser enn HD-filming med VR-320.  Kameraet er i det minste så lite at det glir lett ned i lommen og det er lett å bruke.  Med andre ord kan man bare utføre grunnleggende innstillinger, og det passer for de som bare vil sikte og skyte.  Bildene blir så der i full oppløsning, men på skjerm eller skrevet ut i postkortstørrelse duger det bra.  Men tanke på at prisen er halvparten av de fleste andre må vi likevel kunne si at det er et bra kjøp.

Se testen av flere reisekameaer med superzoom her.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

CAT har begrenset antall av spissfindige funksjoner i sin beste toughmobil – men har til gjengjeld forbedret kvaliteten.
Med en mer attraktiv pris enn forrige gang er Xiaomi tilbake som det prissmarte alternativet.
Den mest kompakte mobilen i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini litt av en genistrek.
iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.