Olympus VR-320

Billig og enkelt

Om prisen er viktigere enn finesser og kravet til bildekvalitet er moderat er VR-320 vanskelig å slå
Lyd & Bilde mener
Billig Enkel håndtering
Lavoppløst skjerm Middelmådig bildekvalitet
Spesifikasjoner
  • Oppløsning 14 Mp
  • Bildesensor 1/2,3” CCD
  • Zoom 12,5 x (24-300 mm)
  • Blenderåpninger f3,0-5,9
  • Video 720p 30 fps
  • Skjerm 3” 0,23 Mp
  • Finesser -
  • Batteri Ikke oppgitt
forfatter

Det eneste som skiller seg spesielt ut med VR-320 er den ytterst tiltalende prisen.  Vil man ha 3D-mulighet kan man imidlertid velge VR-330 modellen i stedet.  Skjermen er dessverre lavoppløst, noe som gjør det vanskelig å se detaljer og om man har truffet med skarpheten.  Batteriet lader man i kameraet med USB-ledning, enten via PC eller stikkontakt.  Det er praktisk, men innebærer også at man ikke kan ha et ekstra batteri til lading.  Kameraet fås i sølv, svart, rødt og blått.

De kontrollene som finnes er små, noe som kan være et problem om man har store hender.  Menyen er ikke spesielt pedagogisk, men heldigvis er håndteringen av fotoinnstillingene meget enkel.  Foruten programautomatikk kan man bruke automatisk valgte sceneinnstillinger eller selv velge blant de 14 motivprogrammene.  Skjermen gir dessverre bare grunnleggende informasjon om hvilke innstillinger man har valgt, og man får ikke histogram eller overeksponeringsadvarsel.

Valget om å gå opp til 14 Mp på et såpass billig kamera med så liten sensor og ekstrem zoomlinse medfører problemer.  Det blir nesten gjennomgående bildestøy og man får fargenyanser og kompresjonsartefakter.  I dårlig belysning går støyreduseringen for fullt og stryker ut alle detaljer.  Fargene er litt bleke, men nyanser kommer i det minste frem.  Man har også lykkes med geometrien både i vidvinkel og tele, og skarpheten er relativt jevn over hele bildet.

Konklusjon

Man får ikke mange flere finesser enn HD-filming med VR-320.  Kameraet er i det minste så lite at det glir lett ned i lommen og det er lett å bruke.  Med andre ord kan man bare utføre grunnleggende innstillinger, og det passer for de som bare vil sikte og skyte.  Bildene blir så der i full oppløsning, men på skjerm eller skrevet ut i postkortstørrelse duger det bra.  Men tanke på at prisen er halvparten av de fleste andre må vi likevel kunne si at det er et bra kjøp.

Se testen av flere reisekameaer med superzoom her.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.