: Olympus VR-320

Billig og enkelt

Om prisen er viktigere enn finesser og kravet til bildekvalitet er moderat er VR-320 vanskelig å slå

Lyd & Bilde mener

Billig Enkel håndtering
Lavoppløst skjerm Middelmådig bildekvalitet
 • Oppløsning 14 Mp
 • Bildesensor 1/2,3” CCD
 • Zoom 12,5 x (24-300 mm)
 • Blenderåpninger f3,0-5,9
 • Video 720p 30 fps
 • Skjerm 3” 0,23 Mp
 • Finesser -
 • Batteri Ikke oppgitt
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1400 kr

Det eneste som skiller seg spesielt ut med VR-320 er den ytterst tiltalende prisen.  Vil man ha 3D-mulighet kan man imidlertid velge VR-330 modellen i stedet.  Skjermen er dessverre lavoppløst, noe som gjør det vanskelig å se detaljer og om man har truffet med skarpheten.  Batteriet lader man i kameraet med USB-ledning, enten via PC eller stikkontakt.  Det er praktisk, men innebærer også at man ikke kan ha et ekstra batteri til lading.  Kameraet fås i sølv, svart, rødt og blått.

De kontrollene som finnes er små, noe som kan være et problem om man har store hender.  Menyen er ikke spesielt pedagogisk, men heldigvis er håndteringen av fotoinnstillingene meget enkel.  Foruten programautomatikk kan man bruke automatisk valgte sceneinnstillinger eller selv velge blant de 14 motivprogrammene.  Skjermen gir dessverre bare grunnleggende informasjon om hvilke innstillinger man har valgt, og man får ikke histogram eller overeksponeringsadvarsel.

Valget om å gå opp til 14 Mp på et såpass billig kamera med så liten sensor og ekstrem zoomlinse medfører problemer.  Det blir nesten gjennomgående bildestøy og man får fargenyanser og kompresjonsartefakter.  I dårlig belysning går støyreduseringen for fullt og stryker ut alle detaljer.  Fargene er litt bleke, men nyanser kommer i det minste frem.  Man har også lykkes med geometrien både i vidvinkel og tele, og skarpheten er relativt jevn over hele bildet.

Konklusjon

Man får ikke mange flere finesser enn HD-filming med VR-320.  Kameraet er i det minste så lite at det glir lett ned i lommen og det er lett å bruke.  Med andre ord kan man bare utføre grunnleggende innstillinger, og det passer for de som bare vil sikte og skyte.  Bildene blir så der i full oppløsning, men på skjerm eller skrevet ut i postkortstørrelse duger det bra.  Men tanke på at prisen er halvparten av de fleste andre må vi likevel kunne si at det er et bra kjøp.

Se testen av flere reisekameaer med superzoom her.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.