TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Logitech BRIO

I forkant med BRIO

Logitech er først ute med et 4K-webkamera, men har vi bruk for det?

forfatter
Publisert 10.05.17 - 18:00
L&B menerskew
pluss BRIO har et meget bredt synsfelt, og veldig presise farger. Vi elsker å kunne låse opp Windows med ansiktet.
minus Det mangler programvare som støtter den høyere oppløsningen, og prisen er altfor høy.
Spesifikasjoner

USB-C
Stereomikrofoner
Stativmontering
Passiv infrarød sensor
High Dynamic Range (HDR)
4K ULTRA HD-motor
RightLight 3-teknikk
Infrared Facial Recognition
4096 x 2160 @ 30 fps
1920 x 1080 @ 60 fps
1280 x 720 @ 90 fps
Mål: 10,2 x 2,7 x 2,7cm
Vekt: 63 gram
Pris: 2.147 kr
Web: logitech.com

Veil. pris 2147 Produktside

Tilbake på 90-tallet hadde Logitech full kontroll på det med webkameraer, og alle med respekt for seg selv hadde et QuickCam stående på skrivebordet. Siden har behovet for de små kameraene falt sakte, men sikkert, i takt med at prisen på bærbare som har dette innebygget, er blitt mer spiselig. Kvaliteten på de innebygde kameraene er imidlertid sjelden veldig god, og det kan derfor fortsatt være litt fornuftig med et dedikert kamera. Med utbredelsen av 4K-skjermer kommer nå også behovet for 4K-kameraer. Logitech er en av de første på markedet med et slikt. Navnet er BRIO.

picture2
<
>
(Foto: Produsenten)

Klosset klips

Til noe så kjedelig som å være et webkamera ligner BRIO stort sett alle andre modeller på markedet. Man kan ser likevel tydelig at det er snakk om et kvalitetsprodukt når man finstuderer huset, som er ganske solid bygget. Fullt så positive er vi ikke når det gjelder foten, som ikke har det beste grepet på grunn av en litt dårlig konstruksjon. Heldigvis kan den tas av, og for eksempel erstattes av en tripod. Også USB-C-kabelen på baksiden kan tas av og erstattes med en lengre hvis man ønsker det. Sensorene på fronten gjør at BRIO kan låse opp en Windows 10 PC med bare ansiktet, akkurat som et Windows Hello-kamera. Det liker vi. Er man av den paranoide typen, kan man med fordel benytte den lille plastknappen Logitech har lagt med i pakken til å dekke over linsen når kameraet ikke er i bruk.

Mangelfull programvare

Dessverre støter man raskt på et problem når man først har koblet strømmen til BRIO. Den medfølgende programvaren er mildt sagt mangelfull, for ikke å si direkte dårlig. Av en eller annen grunn har Logitech verken inkludert muligheten for å kunne ta bilder eller video, men lar oss bare justere lys, farger og kontrast, samt bredden på bildet. Vil man ta opp eller strømme, må man bruke en annen programvare. Det er det heldigvis mye av, men veldig lite støtter inntil videre 4K, og vi må derfor ennå nøye oss med opp til 1080p i de fleste programmer.

Flott bildekvalitet

Heldigvis er både lyd og bildekvalitet på opptak fra BRIO utrolig god, selv om vi er begrenset til Full HD. Kameraet har et meget bredt synsfelt på 90 grader, og fanger derfor opp utrolig mange detaljer. Hvitbalansen justeres godt via den automatiske innstillingen, og HDR-funksjonen gir en svært naturlig og presis fargegjengivelse. Som de fleste andre 4K-kameraer er vi begrenset til 30fps i full oppløsning. Det er viktig at man ikke beveger seg altfor mye, da det ellers kommer litt ghosting. Vi savnet derfor ikke 4K, og foretrakk i stedet den høyere frameraten i 1080p.

Konklusjon

Logitech BRIO er det første 4K-webkameraet på markedet. Dessverre er markedet ennå ikke helt klart til 4K i et webkamera, og du vil derfor sjelden få fullt utbytte av kameraets høyere oppløsning. I tillegg er prisen lovlig høy. Tilbudet av kameraer som kan ta opp i 1080p, er stort, og du må derfor bestemme deg for om fremtidssikringen er viktigere enn prisen. 4K eller ei, BRIO er fortsatt et utrolig godt webkamera.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

Siste artikler:

MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisgunstig zoom for naturfotografer.
lbpluss
Drone for Reels-videoer En liten detalj skiller DJI Mini 3 fra andre droner.
lbpluss
Dette objektivet gir ekte kinofilm Hvordan får Hollywood-filmer det dramatiske og kinematografiske utseendet sitt? Svaret ligger i anamorfotiske objektiver. Dette fra Sirui har dessuten mange råd til.
lbpluss
Lyssterkt portrettobjektiv til Fujifilm Samyang presenterer objektivet Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelaktig kamera for seriøse filmskapere. Men er det ikke litt for tett opp mot storebror – også i pris?
Følg Lyd & Bilde