: FujiFilm Fujinon XF 27mm f2.8

Kompakt og skarp

Med den kompakte 27 millimeteren har man en kompakt reisepakke, om man kombinerer med X-M1.

Lyd & Bilde mener

Svært god skarphet Kjapp AF Kompakt og lett
Ingen blenderring Ingen solblender

For det lille objektivet er blant de aller minste til noe APS-C-kamera. Sammen med X-M1 får man et av de aller minste og letteste systemkameraene som finnes i markedet. Hvilket åpner for å kunne ha med kameraet hele tiden, over alt, uten at det føles som mye å dra på.

Objektivet er laget i lettmetall og plast, med metallfatning og stikker bare 23 mm ut fra kameraet. Innvendig sitter sju linseelementer og sju avrundede blenderlameller. Med asfæriske elementer og Fujis EBC-belegg, skal objektivet ha uniform skarphet, lav diffraksjon og være lite følsomt for strølys.

Lens_27mm_Silver_Front

Den optiske ytelsen lever absolutt opp til forventningene. Fuji kan optikk, det er liten tvil om det. Skarpheten er meget høy, og jevn, med moderat fall i skarphet i hjørnene på full lysåpning. Den tønneformede fortegningen er så lav at den knapt er plagsom, mens lystap i hjørnene knapt er synlig på annet enn testplansjer. Skarpheten i hjørnene øker betydelig fra blender 4,5, og forblir jevn opp til f11 hvor den faller igjen. Men ikke like mye som på f2.8.

 

Skarpheten på f2.8 er meget bra, vignetteringen er marginal og fortegningen neglisjerbar.
Skarpheten på f2.8 er meget bra, vignetteringen er marginal og fortegningen neglisjerbar.

Med rask og presis autofokus, er det kompakte objektivet ypperlig som reiseobjektiv. Siden det dekker et område tilsvarende 40mm (135-format), er det også anvendelig til det meste. God lysstyrke, tillitvekkende kvalitet og en ikke altfor avskrekkende pris, gjør Fujinon 27mm til et ypperlig valg. Bare husk at det ikke har blendering, hvis det skal brukes med X-E1 eller X-Pro1, må man bruke et innstillingsratt til blendervalg.

X-M1_Silver_Front_Left_27mm

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.
  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.