: FujiFilm Fujinon XF 27mm f2.8

Kompakt og skarp

Med den kompakte 27 millimeteren har man en kompakt reisepakke, om man kombinerer med X-M1.
Annonse
Annonse
forfatter

For det lille objektivet er blant de aller minste til noe APS-C-kamera. Sammen med X-M1 får man et av de aller minste og letteste systemkameraene som finnes i markedet. Hvilket åpner for å kunne ha med kameraet hele tiden, over alt, uten at det føles som mye å dra på.

Objektivet er laget i lettmetall og plast, med metallfatning og stikker bare 23 mm ut fra kameraet. Innvendig sitter sju linseelementer og sju avrundede blenderlameller. Med asfæriske elementer og Fujis EBC-belegg, skal objektivet ha uniform skarphet, lav diffraksjon og være lite følsomt for strølys.

Lens_27mm_Silver_Front

Den optiske ytelsen lever absolutt opp til forventningene. Fuji kan optikk, det er liten tvil om det. Skarpheten er meget høy, og jevn, med moderat fall i skarphet i hjørnene på full lysåpning. Den tønneformede fortegningen er så lav at den knapt er plagsom, mens lystap i hjørnene knapt er synlig på annet enn testplansjer. Skarpheten i hjørnene øker betydelig fra blender 4,5, og forblir jevn opp til f11 hvor den faller igjen. Men ikke like mye som på f2.8.

 

Annonse
Skarpheten på f2.8 er meget bra, vignetteringen er marginal og fortegningen neglisjerbar.
Skarpheten på f2.8 er meget bra, vignetteringen er marginal og fortegningen neglisjerbar.

Med rask og presis autofokus, er det kompakte objektivet ypperlig som reiseobjektiv. Siden det dekker et område tilsvarende 40mm (135-format), er det også anvendelig til det meste. God lysstyrke, tillitvekkende kvalitet og en ikke altfor avskrekkende pris, gjør Fujinon 27mm til et ypperlig valg. Bare husk at det ikke har blendering, hvis det skal brukes med X-E1 eller X-Pro1, må man bruke et innstillingsratt til blendervalg.

X-M1_Silver_Front_Left_27mm

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.
Canon oppdaterer tre kameraer, og du kan gjøre det selv.
Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.
Faste brennvidder for fullformat.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.