Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

6 digitale fotorammer

Fotorammer med finesser

Fotorammer er et alt mer misvisende navn, da årets modeller har alt fra videoavspilling og pekeskjerm til internett og kamera.

Da vi for et par år siden begynte å teste fotorammer var det ikke så mye å velge mellom.  Og de modellene som var kunne ofte bare vise bilder på en dårlig skjerm, men kostet likevel skjorta.  For to år siden slo de gjennom på alvor, og tilbudet har blitt bedre samtidig som prisene raste.  Forrige år hadde kvaliteten kommet på plass, og det var nesten vanskelig å finne dårlige skjermer.  Uten hos de obskure merkene som selges for et par hundrelapper i salgshyllen på bensinstasjoner selvfølgelig.

I år virker det som alle har nådd et godkjent minimumsnivå for bildekvalitet og presset prisene så langt som mulig.  En fotoramme i en gitt prisklasse fra en stor produsent er omtrent like bra som konkurrentene.  Det kommer derfor ikke nye modeller like kjapt.  I stedet virker det som om man prøver å skille seg ut fra mengden med interessante funksjoner.

I denne testen har vi funnet fotorammer som neste føles som nettbrett.  De har nesten like stor skjerm som de mindre nettbrettene, har batteridrift og pekeskjerm samt kan vise video.  Andre har internettoppkobling og kan ta imot e-post, og man kan koble seg på Facebook.  Det skulle ikke overraske oss om disse funksjonene blir kombinert neste år og at man da får en mer avansert hybrid.

Rett fotoramme
Hvilke finesser fotorammen som passer deg best skal ha er jo selvfølgelig avhengig av hvordan du skal bruke den.  Om den bare skal stå i hyllen og fylles på med bilder fra tid til annen, kan du sikkert klare deg med en enklere modell.  Eventuelt at du da legger pengene i en litt større skjerm.
Om du ofte tar filmsnutter av viktige hendelser med mobilen så skal selvfølgelig fotorammen kunne spille av video.  De gjør seg ofte bedre på den lille skjermen enn oppblåst på en stor TV.  Om du ofte får gjester som du vil vise fotoene til skal du satse på batteridrift.  Da kan du dra ut ledningen og vise bildene i sofaen, akkurat som man før gjorde med fotoalbumet.

Om du laster opp bildene dine på nettet, og har kompiser som tar interessante bilder bør du gå over til en fotoramme med trådløst nettverk og internettoppkobling.  Å se sine egne bilder om og om igjen blir jo lett kjedelig, men når det hele tiden dukker opp nye foto blir man ofte gledelig overrasket.  Det gjelder også om man gir bort fotorammen som gave.  Spesielt om man har små barn og fotorammen er til besteforeldrene som er nysgjerrige på hva som hender.

Annonse

Testkriterier
Vi testet til sammen seks fotorammer, tre enkle under tusenlappen og tre mer avansert over tusenlappen.  Våre krav var at de skulle ha en skjermstørrelse på 7-8”, noe som er den mest etterspurte størrelse, i 4:3 format som gjør at man slipper svarte kanter rundt bildet.  De skulle dessuten har noen finesser utover bare å vise foto.

Fotorammene ble stilt opp ved siden av hverandre og ble ladet med et minnekort som inneholdt bilder som er vanskelige å gjengi eller som avslører feil på skjermen.  Det var hudtoner, bilder med stor kontrast, himler og pelsdyr.  Dessuten et antall testbilder med fargefelt, graderinger og mønster.  Om mulig forsøkte vi å stille skjermen for best mulig bilde.  Fotorammene fikk karakter etter hvor godt de klarte disse bildene samt at avvik ble notert.  Vi kontrollerte hvilke funksjoner som fantes, hvilke bilde-, video- og lydformat som støttes og hvor lett det var å navigere i menyer og bruke funksjonene.  Til slutt fikk de en totalkarakter hvor vi også la vekt på prisen.

Annonse

Produkter i testen

Kodak Pulse W730S

Fotoglede fra nettet

Last opp bilder direkte til fotorammen eller vis helt enkelt foto fra Facebook.

Internettoppkobling Pekeskjerm Fin bildekvalitet
Innstillinger krever nettleser

Jobo Pure 8 Pro

Enkel og bra

Pure har ingen spesielle finesser, men viser bildeserier med bra kvalitet til en lav pris.

Bra bildekvalitet Gunstig pris
Ikke innebygget minne Få finesser

Agfaphoto moVee Touch AF7088MT

Smidig og praktisk

Nesten som å ha et nettbrett, minus alle funksjoner utenom å vise video og bilder.

Pekeskjerm Stort minne Batteridrift
Seig pekeskjerm Usmidige menyer

Aiptek Mona Lisa

Fotoredderen

Det innebygde kameraet gjør at man lett kan redde gulnede papirkopier for ettertiden.

Kamera Batteridrift
Dårlige foto Middelmådig bildekvalitet Bredformat

Braun Digiframe 8050SLT

Tynn og elegant

Et løvtynt flott apparat med berøringsknapper til en hyggelig pris er et forlokkende valg.

Tynn Berøringsknapper Videoavspilling
Dårlig lyd Defekter i bildevisningen

Braun Digialbum 7

Eleganse uten finesse

Eksklusivt materiale og praktisk futteral, men ytterst enkel på innsiden.

Velbygd Beskyttende lærfutteral
Ingen finesser, savner innstillingsmuligheter Kontrastløse bilder
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

3 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.