6 digitale fotorammer

Fotorammer med finesser

Fotorammer er et alt mer misvisende navn, da årets modeller har alt fra videoavspilling og pekeskjerm til internett og kamera.

Da vi for et par år siden begynte å teste fotorammer var det ikke så mye å velge mellom.  Og de modellene som var kunne ofte bare vise bilder på en dårlig skjerm, men kostet likevel skjorta.  For to år siden slo de gjennom på alvor, og tilbudet har blitt bedre samtidig som prisene raste.  Forrige år hadde kvaliteten kommet på plass, og det var nesten vanskelig å finne dårlige skjermer.  Uten hos de obskure merkene som selges for et par hundrelapper i salgshyllen på bensinstasjoner selvfølgelig.

I år virker det som alle har nådd et godkjent minimumsnivå for bildekvalitet og presset prisene så langt som mulig.  En fotoramme i en gitt prisklasse fra en stor produsent er omtrent like bra som konkurrentene.  Det kommer derfor ikke nye modeller like kjapt.  I stedet virker det som om man prøver å skille seg ut fra mengden med interessante funksjoner.

I denne testen har vi funnet fotorammer som neste føles som nettbrett.  De har nesten like stor skjerm som de mindre nettbrettene, har batteridrift og pekeskjerm samt kan vise video.  Andre har internettoppkobling og kan ta imot e-post, og man kan koble seg på Facebook.  Det skulle ikke overraske oss om disse funksjonene blir kombinert neste år og at man da får en mer avansert hybrid.

Rett fotoramme
Hvilke finesser fotorammen som passer deg best skal ha er jo selvfølgelig avhengig av hvordan du skal bruke den.  Om den bare skal stå i hyllen og fylles på med bilder fra tid til annen, kan du sikkert klare deg med en enklere modell.  Eventuelt at du da legger pengene i en litt større skjerm.
Om du ofte tar filmsnutter av viktige hendelser med mobilen så skal selvfølgelig fotorammen kunne spille av video.  De gjør seg ofte bedre på den lille skjermen enn oppblåst på en stor TV.  Om du ofte får gjester som du vil vise fotoene til skal du satse på batteridrift.  Da kan du dra ut ledningen og vise bildene i sofaen, akkurat som man før gjorde med fotoalbumet.

Om du laster opp bildene dine på nettet, og har kompiser som tar interessante bilder bør du gå over til en fotoramme med trådløst nettverk og internettoppkobling.  Å se sine egne bilder om og om igjen blir jo lett kjedelig, men når det hele tiden dukker opp nye foto blir man ofte gledelig overrasket.  Det gjelder også om man gir bort fotorammen som gave.  Spesielt om man har små barn og fotorammen er til besteforeldrene som er nysgjerrige på hva som hender.

Testkriterier
Vi testet til sammen seks fotorammer, tre enkle under tusenlappen og tre mer avansert over tusenlappen.  Våre krav var at de skulle ha en skjermstørrelse på 7-8”, noe som er den mest etterspurte størrelse, i 4:3 format som gjør at man slipper svarte kanter rundt bildet.  De skulle dessuten har noen finesser utover bare å vise foto.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Fotorammene ble stilt opp ved siden av hverandre og ble ladet med et minnekort som inneholdt bilder som er vanskelige å gjengi eller som avslører feil på skjermen.  Det var hudtoner, bilder med stor kontrast, himler og pelsdyr.  Dessuten et antall testbilder med fargefelt, graderinger og mønster.  Om mulig forsøkte vi å stille skjermen for best mulig bilde.  Fotorammene fikk karakter etter hvor godt de klarte disse bildene samt at avvik ble notert.  Vi kontrollerte hvilke funksjoner som fantes, hvilke bilde-, video- og lydformat som støttes og hvor lett det var å navigere i menyer og bruke funksjonene.  Til slutt fikk de en totalkarakter hvor vi også la vekt på prisen.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.