: Eye-fi Pro X2

Trådløs bildeoverføring

Det høres ut som en drøm, men trådløs overføring av bilder er en realitet. En praktisk sådan.
Lyd & Bilde mener
God rekkevidde Geotagging Støtte for bildeprogrammer Gratis iPhone-app
Treg overføring Kostbart
Spesifikasjoner
  • 8 GB minnekapasitet
  • SDHC-tilpasset
  • 13 m rekkevidde inne/27 m ute
  • 802.11b/g/n wi-fi-støtte
Annonse
Annonse
forfatter

Svært få kameraer har noe i nærheten av trådløs tilgang. Man kan rett og slett ikke dele bilder via epost, internett eller mobilnettet. Løsningen blir derfor et minnekort med innebygget trådløs overføring. Eye-fi lager nemlig SD-kort som har trådløs overføring integrert i kortet. En w-fi-sender rett og slett. Kortene finnes i ulike utgaver og kapasiteter, fra det enkleste som bare støtter jpeg-filer og passer for folk flest, til proffkortet vi tester her. Som også støtter overføring av råfiler og HD-video.

Minnekortet ser ut som et hvilket som helst SD-kort. På mirakuløst vis har Eye-fi klart å klemme inn en trådløs sender som støtter vanlig trådløst nettverk. Og som kan overføre bilder til en PC eller Mac, enten via et trådløst nettverk eller et lokalt nettverk. For eksempel fra wi-fi-kortet til en laptop. Man kan dessuten overføre bilder til sosiale nettverk som Facebook, YouTube eller dele bilder på Flickr. Kortet støtter også så kalte hotspots, trådløse nettverk som man for eksempel finner på bensinstasjoner.

Direkte overføring
Pro X2 som dette kortet kalles. Støtter også geotagging (av jpeg-filer) slik at man kan sortere og finne bilder etter stedet og tidspunktet de ble tatt. Kortet har også noe Eye-fi kaller Endless Memory, som tømmer kortet for de eldste filene som allerede er overført, for å gjøre plass til nye bilder. Aller tøffest er såkalt tethered – eller øyeblikkelig – overføring. Man kan overføre bildene etter hvert som de tas, i en studiosammenheng for eksempel, direkte til en Mac eller PC med iPhoto, Aperture eller Adobe Lightroom bilderedigeringsprogram kjørende. Eller enda tøffere, en iPad med Shuttersnitch (89 kroner), som viser bildene etter hvert som minnekortet overfører dem til iPad-en.

I bruk
Overføringen fra en Olympus E-PL2 tok 25 sekunder for en råfil, mens jpeg-kopien av samme bilde dukket opp på skjermen bare sekunder etter. Minnekortet lot seg også lese av den innebyggede kortleseren på en iMac. Man er med andre ord ikke tvunget til å kun bruke wi-fi sammen med Eye-fi-kortet. Før man kan begynne å bruke Eye-fi-kortet, må det konfigureres. Da skyves  kortet i en medfølgende USB-adapter som kobles til datamaskinen, så guides man gjennom installasjon og oppsett. Da får man en liten applikasjon som starter hver gang man aktiverer overføringen av bilder fra et kamera med Eye-fi-kortet i. De aller fleste kameraer med SD-kortspalte støtter alle Eye-fis trådløse minnekort, også eldre kameramodeller. Vi brukte kortet i en Nikon D7000 og nevnte Olympus PEN E-PL2. Uten problemer.

Men det går sakte. Veldig sakte. Å tømme minnekortet trådløst kunne ta en halv time. Spesielt hvis det var mange råfiler kombinert med HD-videosnutter. Og her snakker vi ikke engang om et fullt minnekort, men rundt 100 bilder. Å fylle minnekortet (8 GB), turte jeg ikke. Man skal ha nyladet batteri og veldig god tid for å overføre et fullt minnekort trådløst.

Annonse

Konklusjon
Den trege overføringshastigheten er Eye-fi-kortets akilleshæl. Det hjelper heller  ikke at det koster dobbelt så mye som et tilsvarende proffkort fra SanDisk (Digital Extreme). Man kan rett og slett ikke bruke kun trådløs overføring, og slettes ikke av et fullt minnekort på grunn av den langsomme overføringshastigheten. Men det er praktisk å ha muligheten. I hvert fall hvis man bruker tethered overføring av bilder, for eksempel    i en studiosammenheng. Da er Eye-fi-kortet verdt sin vekt i gull.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.