Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Canon Powershot S120

Mye for pengene

Hvis et Canon G16 er for stort og dyrt, er Powershot S120 et glimrende alternativ.

Skrevet av / 12.12.13 - 15:01
Canon Powershot S120
Lasse Svendsen

De små Canon-kameraene i S-serien har lenge vært blant våre favoritter. Grunnen er meget god bildekvalitet fra et kamera med lite format, som på mange måter er like bra som større og dyrere kompaktkameraer. Det lille kameraet går ned i lommen, likevel er det utstyrt med relativt lyssterk zoom, råfillagring, pekeskjerm og full kontroll over alle funksjoner. Vil du selv styre blender og dybdeskarphet, er det fritt frem.

Den praktiske funksjonsringen rundt objektivet, kan programmeres, og kan for eksempel rotere som en zoomring.

Men det er mer. S120 har nesten samme funksjonsnivå som det mye større Powershot G16 – uten blitssko, søker og EV-hjul, men det har pekeskjermen, og wi-fi integrert, slik at man kan overføre bildene til smartmobilen eller nettbrettet. Zoomobjektivet er det 24-120mm samme som på forgjengeren, men med marginalt bedre lyssterke på f1.8–5.7 og optisk bildestabilisator.

Lynraskt
I S120 får man også fokusmarkering (peaking) på skjermen, når man fokuserer manuelt. Men enda viktigere er skuddtakten som er sterkt forbedret. Med 12 bilder/s de første seks eksponeringene, og 9,4 bps i maksimalt 635 eksponeringer, er S120 blant de raskete kompaktene i markedet.

Bildekvaliteten er også høy på S120. Kameraet er også her blant de beste småbildekameraene for tiden. Bildestøy er godt kontrollert mellom 80 og 1600, og derfra og oppover øker den markert, til 6400 ISO, som er grensen for hva som er brukbart på S120. Den optiske ytelsen er også meget god, med svært god skarphet særlig i sentrum. Synlig optisk fortegning og vignettering på vidvinkel, trekker ned et ellers solid inntrykk.

Canon S120 er et av de beste kjøpene der ute, om det er en liten proffkompakt man skal ha. Få kameraer i denne klassen er bedre. FujiFilm X20, Panasonic Lumix LX7 og Sony RX100 II, er gode alternativer, men er alle større enn S120.

Lyd & Bilde mener

Høy bildekvalitet Lynrask skuddtakt Kompakt og lett Brukervennlig wi-fi Batteritiden på 230 eksponeringer Optisk fortegning på vidvinkel Lyssvak blender på tele

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ekstrem skarphet i hendig format

Kameraet som aldri går av moten

Etterlengtet oppgradering

Kompakt og kompetent telezoom

De største instantbildene

Flyvende dobbeldekker

Kamera med kunstig intelligens

Parkerer konkurrentenes kameraer

Fullformatkamera på sparebluss

Fenomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromiss

Ellevill vidvinkel

Lyd & Bilde
Scroll to Top