: Canon Powershot S120

Mye for pengene

Hvis et Canon G16 er for stort og dyrt, er Powershot S120 et glimrende alternativ.
Lyd & Bilde mener
Høy bildekvalitet Lynrask skuddtakt Kompakt og lett Brukervennlig wi-fi
Batteritiden på 230 eksponeringer Optisk fortegning på vidvinkel Lyssvak blender på tele
Spesifikasjoner
  • Type Kompaktkamera med 12  Mp og 1080/60p HD-video
  • Optikk 24-120mm f1.8-5.7
  • Skjerm  7,6 cm LCD, 922K billedpunkter
  • Høydepunkt Wi-fi, pekeskjerm, 12,1 bilder/s
Annonse
Annonse
forfatter

De små Canon-kameraene i S-serien har lenge vært blant våre favoritter. Grunnen er meget god bildekvalitet fra et kamera med lite format, som på mange måter er like bra som større og dyrere kompaktkameraer. Det lille kameraet går ned i lommen, likevel er det utstyrt med relativt lyssterk zoom, råfillagring, pekeskjerm og full kontroll over alle funksjoner. Vil du selv styre blender og dybdeskarphet, er det fritt frem.

Den praktiske funksjonsringen rundt objektivet, kan programmeres, og kan for eksempel rotere som en zoomring.

Men det er mer. S120 har nesten samme funksjonsnivå som det mye større Powershot G16 – uten blitssko, søker og EV-hjul, men det har pekeskjermen, og wi-fi integrert, slik at man kan overføre bildene til smartmobilen eller nettbrettet. Zoomobjektivet er det 24-120mm samme som på forgjengeren, men med marginalt bedre lyssterke på f1.8–5.7 og optisk bildestabilisator.

Lynraskt
I S120 får man også fokusmarkering (peaking) på skjermen, når man fokuserer manuelt. Men enda viktigere er skuddtakten som er sterkt forbedret. Med 12 bilder/s de første seks eksponeringene, og 9,4 bps i maksimalt 635 eksponeringer, er S120 blant de raskete kompaktene i markedet.

Bildekvaliteten er også høy på S120. Kameraet er også her blant de beste småbildekameraene for tiden. Bildestøy er godt kontrollert mellom 80 og 1600, og derfra og oppover øker den markert, til 6400 ISO, som er grensen for hva som er brukbart på S120. Den optiske ytelsen er også meget god, med svært god skarphet særlig i sentrum. Synlig optisk fortegning og vignettering på vidvinkel, trekker ned et ellers solid inntrykk.

Annonse

Canon S120 er et av de beste kjøpene der ute, om det er en liten proffkompakt man skal ha. Få kameraer i denne klassen er bedre. FujiFilm X20, Panasonic Lumix LX7 og Sony RX100 II, er gode alternativer, men er alle større enn S120.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.