Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Canon Powershot S120

Mye for pengene

Hvis et Canon G16 er for stort og dyrt, er Powershot S120 et glimrende alternativ.
Lyd & Bilde mener
Høy bildekvalitet Lynrask skuddtakt Kompakt og lett Brukervennlig wi-fi
Batteritiden på 230 eksponeringer Optisk fortegning på vidvinkel Lyssvak blender på tele
Spesifikasjoner
  • Type Kompaktkamera med 12  Mp og 1080/60p HD-video
  • Optikk 24-120mm f1.8-5.7
  • Skjerm  7,6 cm LCD, 922K billedpunkter
  • Høydepunkt Wi-fi, pekeskjerm, 12,1 bilder/s

De små Canon-kameraene i S-serien har lenge vært blant våre favoritter. Grunnen er meget god bildekvalitet fra et kamera med lite format, som på mange måter er like bra som større og dyrere kompaktkameraer. Det lille kameraet går ned i lommen, likevel er det utstyrt med relativt lyssterk zoom, råfillagring, pekeskjerm og full kontroll over alle funksjoner. Vil du selv styre blender og dybdeskarphet, er det fritt frem.

Den praktiske funksjonsringen rundt objektivet, kan programmeres, og kan for eksempel rotere som en zoomring.

Men det er mer. S120 har nesten samme funksjonsnivå som det mye større Powershot G16 – uten blitssko, søker og EV-hjul, men det har pekeskjermen, og wi-fi integrert, slik at man kan overføre bildene til smartmobilen eller nettbrettet. Zoomobjektivet er det 24-120mm samme som på forgjengeren, men med marginalt bedre lyssterke på f1.8–5.7 og optisk bildestabilisator.

Lynraskt
I S120 får man også fokusmarkering (peaking) på skjermen, når man fokuserer manuelt. Men enda viktigere er skuddtakten som er sterkt forbedret. Med 12 bilder/s de første seks eksponeringene, og 9,4 bps i maksimalt 635 eksponeringer, er S120 blant de raskete kompaktene i markedet.

Bildekvaliteten er også høy på S120. Kameraet er også her blant de beste småbildekameraene for tiden. Bildestøy er godt kontrollert mellom 80 og 1600, og derfra og oppover øker den markert, til 6400 ISO, som er grensen for hva som er brukbart på S120. Den optiske ytelsen er også meget god, med svært god skarphet særlig i sentrum. Synlig optisk fortegning og vignettering på vidvinkel, trekker ned et ellers solid inntrykk.

Annonse

Canon S120 er et av de beste kjøpene der ute, om det er en liten proffkompakt man skal ha. Få kameraer i denne klassen er bedre. FujiFilm X20, Panasonic Lumix LX7 og Sony RX100 II, er gode alternativer, men er alle større enn S120.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.