TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Canon Powershot S120

Mye for pengene

Hvis et Canon G16 er for stort og dyrt, er Powershot S120 et glimrende alternativ.

forfatter
Publisert 12.12.13 - 15:01
L&B mener
Høy bildekvalitet Lynrask skuddtakt Kompakt og lett Brukervennlig wi-fi
Batteritiden på 230 eksponeringer Optisk fortegning på vidvinkel Lyssvak blender på tele
Spesifikasjoner
 • Type Kompaktkamera med 12  Mp og 1080/60p HD-video
 • Optikk 24-120mm f1.8-5.7
 • Skjerm  7,6 cm LCD, 922K billedpunkter
 • Høydepunkt Wi-fi, pekeskjerm, 12,1 bilder/s

De små Canon-kameraene i S-serien har lenge vært blant våre favoritter. Grunnen er meget god bildekvalitet fra et kamera med lite format, som på mange måter er like bra som større og dyrere kompaktkameraer. Det lille kameraet går ned i lommen, likevel er det utstyrt med relativt lyssterk zoom, råfillagring, pekeskjerm og full kontroll over alle funksjoner. Vil du selv styre blender og dybdeskarphet, er det fritt frem.

Den praktiske funksjonsringen rundt objektivet, kan programmeres, og kan for eksempel rotere som en zoomring.

Men det er mer. S120 har nesten samme funksjonsnivå som det mye større Powershot G16 – uten blitssko, søker og EV-hjul, men det har pekeskjermen, og wi-fi integrert, slik at man kan overføre bildene til smartmobilen eller nettbrettet. Zoomobjektivet er det 24-120mm samme som på forgjengeren, men med marginalt bedre lyssterke på f1.8–5.7 og optisk bildestabilisator.

Lynraskt
I S120 får man også fokusmarkering (peaking) på skjermen, når man fokuserer manuelt. Men enda viktigere er skuddtakten som er sterkt forbedret. Med 12 bilder/s de første seks eksponeringene, og 9,4 bps i maksimalt 635 eksponeringer, er S120 blant de raskete kompaktene i markedet.

Bildekvaliteten er også høy på S120. Kameraet er også her blant de beste småbildekameraene for tiden. Bildestøy er godt kontrollert mellom 80 og 1600, og derfra og oppover øker den markert, til 6400 ISO, som er grensen for hva som er brukbart på S120. Den optiske ytelsen er også meget god, med svært god skarphet særlig i sentrum. Synlig optisk fortegning og vignettering på vidvinkel, trekker ned et ellers solid inntrykk.

Canon S120 er et av de beste kjøpene der ute, om det er en liten proffkompakt man skal ha. Få kameraer i denne klassen er bedre. FujiFilm X20, Panasonic Lumix LX7 og Sony RX100 II, er gode alternativer, men er alle større enn S120.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det råeste sportskameraet Fujifilm X-H2S er kameraet man skal ha når man trenger skarpe actionbilder.
Uforskammet lekker kamerablits Ikke la deg lure av 50-tallsdesignet.
Sony lanserer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon for Sony-kameraer.
Kompakt og lett 24 macro og 15-30mm zoom fra Canon Rimelig optikk for Canons speilløse fullformatkameraer.
Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.
Capture One Mobile klar for iPad Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend