: Canon Powershot G16

Mye for pengene

Hvis et Canon G16 er for stort og dyrt, er Powershot S120 et glimrende alternativ.
Lyd & Bilde mener
Meget god bildekvalitet God brukervennlighet Gnistrende rask Brukervennlig wi-fi
Knøttliten søker Ujevn skarphet på tele Ingen pekeskjerm
Spesifikasjoner
  • Type Kompaktkamera med 12 Mp og 1080/60p HD-video
  • Optikk 24-140mm f1.8-2.8
  • Skjerm 7,6 cm LCD, 922K billedpunkter
  • Høydepunkt Søker, wi-fi, blitssko, 12,2 bilder/s
Annonse
Annonse
forfatter

Det var Canon som skapte markedet for proffkompakter med G-serien. Mange utgaver senere er vi kommet til den beste av dem. Tilsynelatende lik forgjengeren G15, men med et par viktige oppdateringer. Kameraet lagrer fremdeles råfiler for de som liker å etterbehandle bilder. Det har den samme optiske søkeren, som man enten elsker eller hater (den er trang), blitssko, og den fine 28-140mm zoomen vi kjenner fra før. Med meget god lysstyrke på f1.8-2.8.

Wi-fi
Nytt er inkluderingen av wi-fi slik at man kan overføre bilder trådløst, enten til smartmobilen eller via Canons Image Gateway til nettsamfunn som Facebook. Oppsettet er relativt enkelt. Man velger navn på kameraet, for eksempel G16, og så kan man koble til datamaskinen, en smartmobil eller nettbrett CameraWindow appen installert, eller en trådløs skriver for direkteutskrifter.

PowerShot-G16_BLK_TOP_02

12 bps
Men enda viktigere er kanskje autofokusen og skuddtakten, som begge er vesentlig forbedret. Nå er G16 et av de raskeste kompaktkameraene. Med lynkjapp autofokus i de fleste situasjoner, og hele 12 bilder/s de første seks eksponeringene, og 9,3 bps i maksimalt 522 eksponeringer. Med et UHS-1 merket SD-minnekort. Kameraet har også fått flere filtereffekter, som Star, for de som liker å fotografere stjernehimmelen.

Det har også fokusmarkering (peaking) på skjermen, som gjør det lettere å stille skarpt når man fokuserer manuelt.

Annonse

Bildekvalitet
G16 bruker en ny 12 megapiksler CMOS bildebrikke, og en ny Digic 6 bildeprosessor, som Canon hevder gir bedre bildekvalitet i lite lys. Men forskjellen er ikke stor fra G15 på høye ISO-verdier. Kornstøyen er litt finere på 1600 ISO her, men blir som på G15 gradvis mer synlig på 3200 ISO. Forbedringene ligger i mengden fargestøy, som er lavere på G16 om man sammenligner på de samme ISO-verdiene. En liten forbedring altså.

PowerShot-G16_BLK_FSL_01

Zoomobjektivet er det samme. Hvilket vil si at man får meget god skarphet på nesten alle blendere og brennvidder. Skarpheten er naturligvis svakere i hjørnene på full lysåpning (f1,8-2,8), men lystapet i hjørnene er moderat. Objektivet er litt følsomt for strølys, men det er veldig lite fargebrytning her.

Kort sagt er Canons G16 et kamera hvor alt som er bra (og mindre bra) i forgjengeren, er videreført her. Wi-fi og betydelig bedre skuddtakt er de viktigste forbedringene. Mens bildekvaliteten er jevnt over høy, og råfilene er svært godt egnet for etterbehandling. Dette kameraet skal man velge dersom størrelsen ikke er så viktig, men bildekvaliteten er desto viktigere.

PowerShot-G16_BLACK_BACK_LCD_05

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.