: Canon Powershot G16

Mye for pengene

Hvis et Canon G16 er for stort og dyrt, er Powershot S120 et glimrende alternativ.
Lyd & Bilde mener
Meget god bildekvalitet God brukervennlighet Gnistrende rask Brukervennlig wi-fi
Knøttliten søker Ujevn skarphet på tele Ingen pekeskjerm
Spesifikasjoner
  • Type Kompaktkamera med 12 Mp og 1080/60p HD-video
  • Optikk 24-140mm f1.8-2.8
  • Skjerm 7,6 cm LCD, 922K billedpunkter
  • Høydepunkt Søker, wi-fi, blitssko, 12,2 bilder/s
Annonse
Annonse
forfatter

Det var Canon som skapte markedet for proffkompakter med G-serien. Mange utgaver senere er vi kommet til den beste av dem. Tilsynelatende lik forgjengeren G15, men med et par viktige oppdateringer. Kameraet lagrer fremdeles råfiler for de som liker å etterbehandle bilder. Det har den samme optiske søkeren, som man enten elsker eller hater (den er trang), blitssko, og den fine 28-140mm zoomen vi kjenner fra før. Med meget god lysstyrke på f1.8-2.8.

Wi-fi
Nytt er inkluderingen av wi-fi slik at man kan overføre bilder trådløst, enten til smartmobilen eller via Canons Image Gateway til nettsamfunn som Facebook. Oppsettet er relativt enkelt. Man velger navn på kameraet, for eksempel G16, og så kan man koble til datamaskinen, en smartmobil eller nettbrett CameraWindow appen installert, eller en trådløs skriver for direkteutskrifter.

PowerShot-G16_BLK_TOP_02

12 bps
Men enda viktigere er kanskje autofokusen og skuddtakten, som begge er vesentlig forbedret. Nå er G16 et av de raskeste kompaktkameraene. Med lynkjapp autofokus i de fleste situasjoner, og hele 12 bilder/s de første seks eksponeringene, og 9,3 bps i maksimalt 522 eksponeringer. Med et UHS-1 merket SD-minnekort. Kameraet har også fått flere filtereffekter, som Star, for de som liker å fotografere stjernehimmelen.

Det har også fokusmarkering (peaking) på skjermen, som gjør det lettere å stille skarpt når man fokuserer manuelt.

Bildekvalitet
G16 bruker en ny 12 megapiksler CMOS bildebrikke, og en ny Digic 6 bildeprosessor, som Canon hevder gir bedre bildekvalitet i lite lys. Men forskjellen er ikke stor fra G15 på høye ISO-verdier. Kornstøyen er litt finere på 1600 ISO her, men blir som på G15 gradvis mer synlig på 3200 ISO. Forbedringene ligger i mengden fargestøy, som er lavere på G16 om man sammenligner på de samme ISO-verdiene. En liten forbedring altså.

PowerShot-G16_BLK_FSL_01

Zoomobjektivet er det samme. Hvilket vil si at man får meget god skarphet på nesten alle blendere og brennvidder. Skarpheten er naturligvis svakere i hjørnene på full lysåpning (f1,8-2,8), men lystapet i hjørnene er moderat. Objektivet er litt følsomt for strølys, men det er veldig lite fargebrytning her.

Kort sagt er Canons G16 et kamera hvor alt som er bra (og mindre bra) i forgjengeren, er videreført her. Wi-fi og betydelig bedre skuddtakt er de viktigste forbedringene. Mens bildekvaliteten er jevnt over høy, og råfilene er svært godt egnet for etterbehandling. Dette kameraet skal man velge dersom størrelsen ikke er så viktig, men bildekvaliteten er desto viktigere.

PowerShot-G16_BLACK_BACK_LCD_05

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!
Nå finnes det endelig en Hegel-forsterker for vinylentusiaster

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.