Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Braun Digiframe 1960

I stedet for fotoskriveren

Digitale fotorammer har som regel 8 eller 10 tommers skjerm, denne har 19-tommers skjerm.

Skrevet av / 06.04.12 - 08:20
Braun Digiframe 1960
Lasse Svendsen

De små fotorammene fungerer godt så lenge man ikke har dem lengre unna enn på en armlengdes avstand. En stor ramme er selvsagt å foretrekke, da får man et helt annet inntrykk av bildene. Braun lager en ramme med 19-tommers LCD-skjerm, som er noe helt annet å se bilder på, og som kan henges på veggen. Digiframe 1960 kan også vise video, og den har integrert høyttaler, slik at lyden også kommer godt frem.

Alle knappene som er nødvendig for å betjene menyer, importere bilder og så videre, sitter på baksiden. Ikke så smart hvis man henger fotorammen å veggen. Men det følger med en fjernkontroll som løser problemet. Den skal helst henge på en veggbrakett (VESA), med da bygger den altfor mye ut fra veggen. Det er faktisk mulig å henge den opp med to skruer behørig plassert i samme avstand som de to øverste skrueøyene på bakplaten. Da sparer man pengene på veggbrakett, og rammen bygger ikke så mye ut fra veggen.

På baksiden er det ingenting som stikker ut, strømpluggen settes i fra undersiden, minnekort fra høyre side, og bordstativet kan brettes plant med bakplaten.

LCD-skjermen har merkelig nok 5:4 bildeformat som passer til, vel, ingenting. Bildeformatet er ikke tilpasset 3:2-formatet til bildene fra speilreflekser, 4:3-formatet til kompakte systemkameraer eller kompaktkameraer. Ikke en gang 16:9 bredformat som brukes på video. Resultatet er at det alltid er sorte ubrukte striper, i topp og bunn, når man ser på bilder og video.

Selve skjermflaten er relativt liten sammenlignet med ytterrammen til den 51 cm brede rammen, men meningen er at det skal ligne på et vanlig passepartout, av typen man gjerne bruker når man rammer inn papirbilder.

Og nettopp papirbilder, er alternativet her. Man kan lage fotoutskrifter fra en Epson eller Canon multiskriver til 1.300 kroner, som leverer bedre bildekvalitet enn Braun-rammen klarer. Men til fotoramme å være, er både fargegjengivelsen og kontrasten bra. Det blir ikke helt sort, og hvitt brenner fort ut. Og står man nært bildet, ser man tydelige piksler i bildet. Avstandsbetraktninger er tingen, da ser særlig fargebilder med friske farger, og sorthvitt med høy kontrast, veldig bra ut. Man får litt følelsen av å se på lysbilder.

Braun-rammen er midt i blinken for de som foretrekker store bilder, og liker automatisk bildevisning. Som et alternativ til papirfotografiet, men ikke som en erstatning for det.

Lyd & Bilde mener

Bra bildekvalitet Fjernkontroll Kan henge på veggen Stor ramme i forhold til bildeflaten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Parkerer konkurrentenes kameraer

Fullformatkamera på sparebluss

Fenomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromiss

Ellevill vidvinkel

En ulv i fåreklær

Nikons Z8 oppfyller manges drømmer

Den beste skjermkalibreringen?

Tar opp 6K direkte til disk

Helt rått hvor skarpe bildene blir

Sonys råeste kamera

Kule bilder på direkten

Lyd & Bilde
Scroll to Top