: Braun Digiframe 1960

I stedet for fotoskriveren

Digitale fotorammer har som regel 8 eller 10 tommers skjerm, denne har 19-tommers skjerm.
Lyd & Bilde mener
Bra bildekvalitet Fjernkontroll Kan henge på veggen
Stor ramme i forhold til bildeflaten
Spesifikasjoner
  • 19” LCD fotoramme
  • 1280 x 1024 piksler
  • 5:4 bildeformat
  • Innebyggede høyttalere
Annonse
Annonse
forfatter

De små fotorammene fungerer godt så lenge man ikke har dem lengre unna enn på en armlengdes avstand. En stor ramme er selvsagt å foretrekke, da får man et helt annet inntrykk av bildene. Braun lager en ramme med 19-tommers LCD-skjerm, som er noe helt annet å se bilder på, og som kan henges på veggen. Digiframe 1960 kan også vise video, og den har integrert høyttaler, slik at lyden også kommer godt frem.

Alle knappene som er nødvendig for å betjene menyer, importere bilder og så videre, sitter på baksiden. Ikke så smart hvis man henger fotorammen å veggen. Men det følger med en fjernkontroll som løser problemet. Den skal helst henge på en veggbrakett (VESA), med da bygger den altfor mye ut fra veggen. Det er faktisk mulig å henge den opp med to skruer behørig plassert i samme avstand som de to øverste skrueøyene på bakplaten. Da sparer man pengene på veggbrakett, og rammen bygger ikke så mye ut fra veggen.

På baksiden er det ingenting som stikker ut, strømpluggen settes i fra undersiden, minnekort fra høyre side, og bordstativet kan brettes plant med bakplaten.

LCD-skjermen har merkelig nok 5:4 bildeformat som passer til, vel, ingenting. Bildeformatet er ikke tilpasset 3:2-formatet til bildene fra speilreflekser, 4:3-formatet til kompakte systemkameraer eller kompaktkameraer. Ikke en gang 16:9 bredformat som brukes på video. Resultatet er at det alltid er sorte ubrukte striper, i topp og bunn, når man ser på bilder og video.

Selve skjermflaten er relativt liten sammenlignet med ytterrammen til den 51 cm brede rammen, men meningen er at det skal ligne på et vanlig passepartout, av typen man gjerne bruker når man rammer inn papirbilder.

Og nettopp papirbilder, er alternativet her. Man kan lage fotoutskrifter fra en Epson eller Canon multiskriver til 1.300 kroner, som leverer bedre bildekvalitet enn Braun-rammen klarer. Men til fotoramme å være, er både fargegjengivelsen og kontrasten bra. Det blir ikke helt sort, og hvitt brenner fort ut. Og står man nært bildet, ser man tydelige piksler i bildet. Avstandsbetraktninger er tingen, da ser særlig fargebilder med friske farger, og sorthvitt med høy kontrast, veldig bra ut. Man får litt følelsen av å se på lysbilder.

Braun-rammen er midt i blinken for de som foretrekker store bilder, og liker automatisk bildevisning. Som et alternativ til papirfotografiet, men ikke som en erstatning for det.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.