TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Macphun Aurora HDR 2017

For landskapsfotografen

Med Aurora HDR kan du gi bildene dine nytt liv, og sette ditt kunstneriske preg på dem.

forfatter
Publisert 30.03.17 - 16:01
L&B mener
Gode justeringsmuligheter av bildedynamikk, kan redde de blasseste bilder. Pluss for mange ferdiglagede innstillingsvalg, og god brukervennlighet.
Begrensede allroundegenskaper gjør at det passer best som plug-in.
Spesifikasjoner
  • For Mac
  • 70 filtereffekter
  • HDR-justering
  • Lagvise sjikt
  • Deling på sosiale medier
  • Plug-in
  • Pris: € 99
  • Web: macphun.com

Dynamikk var lenge et av de største problemene med bildekvaliteten fra kompaktkameraer. Dårlig dynamikk gir utvasket himmel, gjengrodde skygger og blasse bilder. Derfor fant noen på HDR, høy dynamisk omfang, som med et par velrettede museklikk endret bildet for å kompensere for manglende dynamikk. Ofte til det verre.

HDR-bildet var ekvivalenten til en matrett med for mye salt, syre, og pepper. Men det har endret seg. Smartere algoritmer og bedre prosessering har gjort HDR til en nyttig funksjon på mange bilder. Landskap og arkitektur for eksempel.

Aurora HDR lever opp til navnet på mange måter. Det passer også fint til nordlysbilder, og gjør en god jobb med justering av dynamikken i bildene.

picture1
<
>
(Foto: Produsenten)

Her får du en rekke ferdiglagede HDR-innstillinger, som du også kan gå inn og endre flere parametere på. Mer lys i skygger, varmere farger osv., og du kan skape dramatiske effekter som gjør seg særlig godt på kontrastrike landskapsbilder. Grunnleggende bildejusteringer finnes også, og her kan man enkelt se hvordan endringene ser ut sammenlignet med originalen.

Den enkleste programvaren gir deg ikke lagvise sjikt som kan justeres hver for seg, men det får du her. Det gjør Aurora HDR godt egnet til viderekomne fotografer, som er vant til å gjøre lagvise justeringer. Du kan også starte Aurora HDR fra et annet program, for eksempel Lightroom eller Photoshop, og justere bildedynamikken og lagre resultatet i bildemappene til Lightroom.

Her er det over 70 valgbare forhåndsinnstillinger, som alle kan endres og lagres som dine egne foretrukne innstillinger. Kjente fotografer som Trey Ratcliff, har lagt inn sine egne favoritter som du kan bruke, og siden programvaren i hovedsak dreier seg om HDR, er den enkel å komme i gang med.

Aurora HDR er ikke førstevalget til portrett- eller bryllupsfotografer, men som et tillegg er det et fortreffelig program med meget gode verktøy for HDR-bilder. Bilder tatt i skumringen eller med lav kontrast, blir ikke blasse og intetsigende etter en runde her. I mange tilfeller kan du redde bilder som ikke ser ut i måneskinn. De begrensede allroundegenskapene til tross, Aurora HDR er et must for landskapsbildene dine.

Også i denne testen:

Adobe Photoshop Lightroom 6

Fotografenes førstevalg

Photoshop for både amatører og proffer, og det beste valget for allround fotoredigering.

Avansert og likevel enkel å bruke, mengder med verktøy, forhåndsinnstillinger og justeringsvalg. God integrasjon med mobile enheter og nett.
Importfunksjonen er treg og litt for omfattende.

Macphun Luminar

Vokser med oppgavene

Du finner neppe mer kompetent bilderedigering til prisen.

Avansert programvare som er forbausende enkel å bruke. Rikholdige justeringsmuligheter og meget gunstig pris.
Finnes bare til Mac.

Pixelmator

Bedre bilder på budsjett

Den lave prisen og det lekre utseendet frister til å hive seg over bildene.

Lekker design med flytende paletter, meget gunstig pris.
Designet står litt i veien for brukervennligheten.

X-Rite i1 Display Pro

Se bildene bedre

Sørg for at fargene på skjermen er korrekte med skjermkalibrering.

Enkel og praktisk skjermkalibrering, som kan brukes på alle typer skjermer.
Prisen kan virke avskrekkende.

Adobe Photoshop Elements 15

Elementær bilderedigering

Adobes enkleste er et godt sted å starte, men ikke noe for viderekomne.

Oversiktlig grensesnitt, egnet for nybegynneren, mange ettklikks-justeringer og gode muligheter for bildedeling. Innebygget guide og rikt på online-ressurser.
Treg ytelse på masseredigering, begrenset verktøypalett.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Lettere Nikon-tele med rekkevidde 400mm med innebygget stabilisator og lav vekt.
Ta opp innhold i 4K med Nikon Z30 Vloggere og innholdsleverandører har fått nytt verktøy.
Nytt kamera til ferien? Sjekk vår topp 10 liste. Et godt kamera gir deg bedre bilder, ta med ett av disse på årets ferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter for sommerbildene Lag dine egne bilder rett fra appen og skriv ut.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend