Search
Generic filters

: Oppsummering

Her er det en høyttaler for enhver smak. Gledelig nok er det ingen dårlige høyttalere i denne testen, men alle er ikke like gode på alt.

Lyd & Bilde mener

Bedre bassfylde Høyere lydtrykk Egnet i større rom Effektive
Krever gulvplass Må gjerne stå ut fra bakvegg for å lyde optimalt Koster mer

Plass og budsjett legger listen for hvilket av disse ti parene man ender opp med. Når budsjettet er 8000 kroner er det ikke alltid aktuelt å bruke 11 000 kroner, så derfor bør man være nøye med å sette seg inn i høyttalernes ulike kvaliteter før valget tas.

De beste i testen er så gode at ingen av oss kan huske sist man fikk så høy lydkvalitet til prisen. Kanskje var det ikke mulig tidligere. Uansett vil vi ikke uten videre anbefale å bruke mye mindre penger enn 5000–7000 for et par gulvstående høyttalere. Da kan man få bedre lydkvalitet for pengene i en kompakthøyttaler.

I denne klassen blir alt bedre. Man får mer og, i de fleste tilfellene, bedre bass. Tydeligere mellomtone og åpnere lyd. De aller fleste i denne testen kan spille høyere enn de fleste trenger, og med en god forsterker kan man ha mye glede av disse ti parene i mange år. Det gjelder bare å velge den som passer best.

Høyttalerne
De små Patos-høyttalerne er festlige og velspillende. Et utmerket valg for de som liker en allrounder, men legger hovedvekten på pop, rock og party. Testens billigste høyttaler kommer fra Dali, og er også en fin allrounder, men kanskje bedre egnet til de som lytter mye til akustisk musikk, jazz og klassisk. De store QLN-høyttalerne derimot, er perfekt for de som elsker lydtrykk og fet bass. Da er de i sitt ess.

Finlyttingen overlater man heller til Tannoy-høyttalerne. De små høyttalerne er ypperlige når det er trangt om plassen, men de spiller mye tøffere enn de ser ut til. En av testens beste høyttalere på alle måter, men den mangler bassfylde. Det gjør ikke den sprudlende Canton-høyttaleren. Et dynamisk fyrverkeri av en høyttaler som er topp til det meste, men best på pop, rock og dynamisk og rytmisk musikk.

De rimelige Energy-høyttalerne har mye spilleglede i forhold til størrelsen, med oppsiktsvekkende bass. Bass er ikke mangelvare i JBL-høyttalerne. De er ikke akkurat testens mest raffinerte, men har bøttevis med spilleglede, og er en fortreffelig rockehøyttaler. AudIo Pros høyttaler er et mye bedre valg til det aller meste. En velbalansert og klangfull høyttaler, som får fram bassen i det meste av musikk.

På toppen troner Monitor Audio og B&W. Alle som ønsker seg en engasjerende og rimelig musikkformidler, kan ikke bomme med Monitor Audio Bronze BR6. De er rett og slett et funn til prisen. Høyttalerne passer til det aller meste, de er lettdrevne og livlige, og mangler egentlig bare raffinementet til testvinneren.

Testvinneren er B&W DM683. De koster mer enn Monitor Audio, men er mer sammenhengende og har bedre definert mellomtone. Testens beste allrounder. I enkeltes ører kan den lyde så uanstrengt at man vil avfeie den som kjedelig, men B&W DM683 er den mest komplette musikkformidleren i denne testen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  JBL ES80

  Er med på moroa

  JBL har aldri laget kjedelige høyttalere. Med de populistiske ES80 satser de først og fremst på morofaktor.

  Bowers & Wilkins DM683

  Sjefen over alle sjefer

  600-serien fra Bowers & Wilkins pleier å være standarden som andre budsjetthøyttalere måles mot. Og hvorfor er ikke vanskelig å skjønne når vi hører på de langstrakte 683-ene.

  Canton Chrono 507 DC

  Frisk spellemann

  Høyttalerparet fra Canton er blant de friskere i testen, først og fremst på grunn av sin dynamiske mellomtone. Her blir det liv – rai, rai!

  Energy RC30

  Kompakt men energisk

  Kanadiske Energy lager høyttalere med krutt i, det er de kortvokste RC30 et bevis på.

  Audio Pro Avanti A.90

  Flott allrounder

  Er det noen som kan det å lage gode høyttalere for en rimelig penge, så er det Audio Pro. Derfor er vi kjempespent på denne ganske så voksne fulltonehøyttaleren.

  Monitor audio bronze br6

  Et skikkelig knallkjøp

  Engelske høyttalere er blant mange kjent for å låte pinlig nøyaktig, men litt kjedelig. Dette paret fra Monitor Audio er definitivt ikke kjedelig!

  QLN Artech 12

  Hjemmediskotek

  Testens største høyttalere får de andre til å se ut som dverger. Med to 12-tommere i hvert kabinett dundrer de løs med slagkraften til Mike Tyson.

  Tannoy revolution DC4

  Kjære... jeg krympet høyttalerne!

  Disse Tannoy-høyttalerne er blant de minste gulvhøyttalerne vi noensinne har sett! Kan det bli god lyd av noe så smått?

  Dali Concept 8

  Engasjeren concept

  Concept 8 er Dalis forsøk på å lage en stor og rimelig høyttaler som låter bra på det meste. Har de klart det?

  Patos Basic 510mk2

  Lett å like

  Patos sin Basic-serie henvender seg til de som vil ha mye lyd for pengene, og er kjent for å gi en varm og fyldig lyd som egner seg bra til alle typer musikk.

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.