: Tannoy revolution DC4

Kjære... jeg krympet høyttalerne!

Disse Tannoy-høyttalerne er blant de minste gulvhøyttalerne vi noensinne har sett! Kan det bli god lyd av noe så smått?

Lyd & Bilde mener

Meget ren og ufarget lyd Stort lydbilde
Slank bass Begrenset lydtrykk
 • 19 mm diskant
 • 4’’ mellomtone
 • 4’’ bass
 • 55 Hz–54 kHz frekvensgang
 • 87 dB følsomhet
 • 8 ohm impedans
 • H x B x D = 85 x 17 x 18 cm
 • 10,5 kg per stk.
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 10995 kr

Selv om Tannoy-høyttalerne blir som dverger å regne i forhold til testens øvrige høyttalere, tror vi likevel at mange vil finne dem interessante. Størrelsen gjør dem veldig anvendelige, og lettere å plassere enn sine mer omfangsrike konkurrenter. De tar faktisk mindre gulvplass enn et par høyttalere på stativ, og kan fint settes helt inntil veggen. Tannoyene byr også på en lekker buet form og elementer av høy kvalitet. Diskant/mellomtone-elementet er av typen Dual Concentric – Tannoys prinsipp med å montere diskanten i senter av mellomtonen. Når disse frekvensene spres fra samme punkt, unngår man en del av faseproblemene som forbindes med separate elementer.

Lydkvalitet
Selv om Tannoyene er særdeles kompakte, lager de et lydbilde av store dimensjoner. Mens de større høyttalerne i testen kan blåse deg over ende med en vegg av lyd, er Tannoyene litt mer forsiktige av seg. Lyden er langt fra så stor og massiv som Patos og Dali, men betydelig mer raffinert og nyansert. Her er det utvilsomt mindre kabinettresonans og ulyder enn de andre høyttalerne vi har hørt til nå.

Den rene og ufargede klangen til Tannoy kommer virkelig til sin rett på krevende akustisk og klassisk musikk. Tross liten størrelse klarer de å gjengi blåserekka til Sharp Nine på klart og dynamisk vis. Og selv når lydbildet er tettpakket med mange instrumenter på en gang, bevarer de oversikten. En annen ting som utmerker seg med Tannoy, er «stillheten» mellom tonene. Musikken oppstår fra en bekmørk bakgrunn, og dør hen uten at vi kan høre støy, sus eller forvrengning mellom tonene. Du kan nesten få følelsen av å sitte i en veldempet konsertsal, der du får med deg alle detaljer. Ikke verst for en så liten høyttaler!

Svakheten til Tannoyene kommer tydeligst frem på basstung musikk og høyt lyttevolum. Disse høyttalerne er ikke spesielt glade i å spille høyt med svingende bassrytmer. Bertine Zetlitz-plata blir unektelig litt tam. Det knøttlille basselementet (i et knøttlite kabinett) klarer ikke å matche trøkken, fylden og dybden til de større høyttalerne i testen. Når det er sagt, er bassen du hører både stram og velbalansert, og sammenhengen er god.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Oppsummering

  Her er det en høyttaler for enhver smak. Gledelig nok er det ingen dårlige høyttalere i denne testen, men alle er ikke like gode på alt.

  JBL ES80

  Er med på moroa

  JBL har aldri laget kjedelige høyttalere. Med de populistiske ES80 satser de først og fremst på morofaktor.

  Bowers & Wilkins DM683

  Sjefen over alle sjefer

  600-serien fra Bowers & Wilkins pleier å være standarden som andre budsjetthøyttalere måles mot. Og hvorfor er ikke vanskelig å skjønne når vi hører på de langstrakte 683-ene.

  Canton Chrono 507 DC

  Frisk spellemann

  Høyttalerparet fra Canton er blant de friskere i testen, først og fremst på grunn av sin dynamiske mellomtone. Her blir det liv – rai, rai!

  Energy RC30

  Kompakt men energisk

  Kanadiske Energy lager høyttalere med krutt i, det er de kortvokste RC30 et bevis på.

  Audio Pro Avanti A.90

  Flott allrounder

  Er det noen som kan det å lage gode høyttalere for en rimelig penge, så er det Audio Pro. Derfor er vi kjempespent på denne ganske så voksne fulltonehøyttaleren.

  Monitor audio bronze br6

  Et skikkelig knallkjøp

  Engelske høyttalere er blant mange kjent for å låte pinlig nøyaktig, men litt kjedelig. Dette paret fra Monitor Audio er definitivt ikke kjedelig!

  QLN Artech 12

  Hjemmediskotek

  Testens største høyttalere får de andre til å se ut som dverger. Med to 12-tommere i hvert kabinett dundrer de løs med slagkraften til Mike Tyson.

  Dali Concept 8

  Engasjeren concept

  Concept 8 er Dalis forsøk på å lage en stor og rimelig høyttaler som låter bra på det meste. Har de klart det?

  Patos Basic 510mk2

  Lett å like

  Patos sin Basic-serie henvender seg til de som vil ha mye lyd for pengene, og er kjent for å gi en varm og fyldig lyd som egner seg bra til alle typer musikk.

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.