: Philips og Sony Blu-ray-spillere

Blu-ray-duell

Blu-ray-segmentet har hittil vært fullt av spillere med mer eller mindre identisk ytelse, men dette ser ut til å utvikle seg til et felt med større forskjeller. Hver enkelt produsent begynner å få mer erfaring med BD-formatet og kan lage spillere som skiller seg positivt ut, enten det gjelder bildekvalitet, finesser eller brukervennlighet. Sony og Philips er blant de sterkeste støttespillerne til Blu-ray-formatet, og begge er nå ute med nye og toppspesifiserte modeller. Philips BDP-9500 og Sony BDP-S760 er begge proppfulle av de siste nyvinningene innen bildeteknikk og finesser, og ser ut til å kunne bli to av de mest interessante spillerne under 5000 kroner. Avansert bildebehandling Tiden står ikke stille på Blu-ray-fronten. Både Philips og Sony har lansert hver sin nye toppmodell, skreddersydd for å tilfredsstille alle som liker å se film i HD!

Lyd & Bilde mener

Meget hurtig i bruk Briljant bildekvalitet Tekstflyttingsfunksjon
Fjernkontroll mangler baklys
• BD-J-profil 2.0
• 7.1 analog ut
• Ethernet-tilkobling
• HDMI 1.3, 1080p/24
• USB-inngang
• Pris: kr 5000
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5000 kr

Blu-ray-segmentet har hittil vært fullt av spillere med mer eller mindre identisk ytelse, men dette ser ut til å utvikle seg til et felt med større forskjeller. Hver enkelt produsent begynner å få mer erfaring med BD-formatet og kan lage spillere som skiller seg positivt ut, enten det gjelder bildekvalitet, finesser eller brukervennlighet.
Sony og Philips er blant de sterkeste støttespillerne til Blu-ray-formatet, og begge er nå ute med nye og toppspesifiserte modeller. Philips BDP-9500 og Sony BDP-S760 er begge proppfulle av de siste nyvinningene innen bildeteknikk og finesser, og ser ut til å kunne bli to av de mest interessante spillerne under 5000 kroner.

Avansert bildebehandling
Mens tidligere Blu-ray-spillere har benyttet seg av mer eller mindre identiske video-chipset, begynner produsentene nå å ta i bruk mer avanserte videoprosessorer for å kverne ut enda hvassere bildekvalitet fra Blu-ray- og DVD-platene. Philips har tatt i bruk en avansert prosessor fra Qdeo på sin toppmodell, mens Sony bruker sin egen patenterte HD Engine chip som bildebehandler. Hvilken av de to spillerne som er best til hva, skal vi forsøke å finne ut av på de neste sidene.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Fullspekket toppmodell

Sony har alltid hevdet seg i tetsjiktet med sine Blu-ray-spillere. Den nye toppmodellen BDP-S760 byr på flere avanserte finesser til en meget konkurransedyktig pris.

Lyd & Bilde mener

Rask i oppstart Brukervennlig Trådløs streaming
Ingenting
 • BD-J-profil 2.0
 • 7.1 analog ut
 • Ethernet-tilkobling
 • HDMI 1.3, 1080p/24
 • USB-inngang
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5000 kr

Sony-spilleren er meget kompakt og gir ikke helt det samme massive inntrykket som tungvekteren fra Philips. Derimot har Sony en litt mer påkostet fjernkontroll med baklys til de viktigste navigeringsknappene. De som allerede eier en PlayStation 3 eller en Sony Bravia-tv av senere årgang, vil nok umiddelbart dra kjensel på menysystemet til BDP-S760, som er identisk med det grafiske brukergrensesnittet til PS3. Navigasjon og valg i menyer skjer på en meget intuitiv måte, og betjeningen er lett å bli fortrolig med.

Hurtigoppstart
Sony påberoper seg svært rask oppstart med denne spilleren. Det skal angivelig ta kun 6 sekunder fra standby til skuffen er åpen og klar til å legge inn plata. For å aktivere hurtigstartmodusen må du slå av strømsparefunksjonen til spilleren, slik at vifta kan fortsette å snurre en stund etter at spilleren er satt i standby. Og ganske riktig bruker spilleren da kun fattige 6,3 sekunder (gjennomsnittsmåling med stoppeklokke) på å åpne seg. Det er kun halvparten av tiden Philips BDP9500 bruker på samme operasjon. Philips er imidlertid raskere til å lese platene, og går derfor forbi Sony sammenlagt.

Bildekvalitet
Det bør ikke komme som noen overraskelse at BDP-S760 gir svært bra bilde fra Blu-ray-filmer, og den gjør svært lite feil under avspilling av referansefilmer som Gran Torino og Dark Knight. Helt på nivå med Philips sin utfordrer er den likevel ikke. Sony har valgt en hårfint mørkere bildeestetikk enn Philips, som resulterer i et generelt dusere bilde med litt mindre fokus på detaljer. Forskjellen er langt fra dramatisk, men tydelig under direkte sammenligning. På DVD er løpet langt tettere, og i noen tilfeller opplevde vi faktisk at Sony-spilleren ga det beste DVD-bildet, takket være svært effektiv støyreduksjon.

Sony har i likhet med Philips utstyrt spilleren med forskjellige bildeinnstillinger, og byr på enda flere individuelle justeringsmuligheter i forhold til BDP9500. Vi opplevde likevel ikke disse som spesielt virkningsfulle, og ingen av bildejusteringene resulterte i merkbart bedre bildekvalitet. På DVD er historien litt annerledes. Her kommer Sonys støyfjerning virkelig til sin rett og gir et veldig glatt, men skarpt bilde som er fritt for sjenerende støysegmenter.

Lyd
BDP-S760 har alle de vanlige tilkoblingsmulighetene for lyd på plass, i tillegg til litt ekstra godsaker. I motsetning til Philips får du her trådløs nettverksstreaming (WLAN/DLNA) som innebærer at spilleren kan spille av musikk, bilder og video fra pc-er og nettverksservere uten å måtte bruke ethernet-ledning. Så fort du har logget deg på hjemmenettverket blir alt delt innhold lett tilgjengelig via Sonys grafiske brukergrensesnitt Xrossmedia Bar. BDP-S760 støtter den siste overføringsstandarden 802.11n som innebærer meget raske bitrater.

Konklusjon
Sony har åpenbart vært nøye med detaljene på denne toppmodellen. BDP-S760 er meget rask i oppstart og har et svært intuitivt menysystem. Bildekvaliteten fra Blu-ray og DVD er meget god, og muligheten for trådløst nettverk og streaming gjør at denne spilleren skiller seg ut i mengden. BDP-S760 får derfor en klar anbefaling!

Kjapp kinosjef

Toppmodellen fra Philips gir skikkelig inntrykk av kvalitet når vi pakker den opp. Spilleren veier litt mer enn budsjettvariantene og utstråler kvalitet med sine børstede overflater og solide chassis. Formgivningen er også smakfull etter vår mening, muligens med unntak av det obligatoriske blå lyset. Gledelig nok er det også lagt ved en 1,5 meter lang HDMI-kabel av god kvalitet i esken. Fjernkontrollen er på sin side nokså enkel, og mangler baklys til knappene.

Philips-spilleren byr på god brukervennlighet, først og fremst ved å være svært hurtig i alle operasjoner den gjør. Oppstart fra standby og lasting av Blu-ray-platene skjer på rekordtid. Men BDP9500 utmerker seg også ved å være veldig rask når du ønsker å bytte spor eller spole. I praksis er det ingen forsinkelse på fjernkontrollkommandoene man gjør, slik tilfellet fortsatt er med mange Blu-ray-spillere.

Bildekvalitet
Philips-spilleren kommer utstyrt med en topp moderne videoprosessor (Qdeo Kyoto 2) som sørger for at både Blu-ray- og DVD-filmer skal vises fra sin beste side. Bildet fra BDP9500 holder da også svært høy klasse, og kommer tett på vår referanse i toppklassen, den noe dyrere Denon DBP-2010.

De storslåtte IMAX-filmede sekvensene i Batman-filmen Dark Knight kommer virkelig til sin rett med BDP9500. Scenen når Joker-banden raner mafiabanken i begynnelsen av filmen gjengis krystallklart, og med svært glatte bevegelser. Men også de litt tettere og mer usminkede filmene, som Clint Eastwoods ”Gran Torino” får en ekstrem skarphet og dybde over seg. Kvaliteten på DVD-avspilling er også helt upåklagelig. Oppskalering og deinterlacing skjer uten dramatikk, og Philips-spilleren har en meget effektiv støyreduksjon.

BDP9500 byr også på flere forhåndsprogrammerte bildeinnstillinger som Optimal, Documentary, Animation og Internet Video. Ekstra kjekk er muligheten til å flytte undertekstene opp og ned – en uvurderlig finesse som er beregnet på dem med et 2,35:1-lerret hjemme, eller Philips sin Cinema 21:9-flatskjerm.

Lyd
Den enkleste og mest effektive måten å bruke BDP9500 i et surroundanlegg, er å koble den rett til en receiver som tar seg av dekoding av HD-lyden. De fleste som kjøper BDP9500 vil nok velge denne metoden, men de som har en surroundreceiver uten HD-lyd kan også benytte spillerens analoge 7.1-utganger.

Konklusjon
Philips BDP9500 er en meget velbygget og velutstyrt spiller til en fornuftig pris. Her får du ikke bare briljante bilder fra Blu-ray og DVD, spilleren er dessuten meget rask og komfortabel å bruke, og byr på flere kjekke funksjoner. De som betaler merkostnaden i forhold til lillebror BDP7500, får en spiller med seriøs byggekvalitet. BDP9500 passer med andre ord midt i blinken for de prisbevisste hjemmekinoentusiastene.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.