: Sony BD-S760

Fullspekket toppmodell

Sony har alltid hevdet seg i tetsjiktet med sine Blu-ray-spillere. Den nye toppmodellen BDP-S760 byr på flere avanserte finesser til en meget konkurransedyktig pris.

Sony-spilleren er meget kompakt og gir ikke helt det samme massive inntrykket som tungvekteren fra Philips. Derimot har Sony en litt mer påkostet fjernkontroll med baklys til de viktigste navigeringsknappene. De som allerede eier en PlayStation 3 eller en Sony Bravia-tv av senere årgang, vil nok umiddelbart dra kjensel på menysystemet til BDP-S760, som er identisk med det grafiske brukergrensesnittet til PS3. Navigasjon og valg i menyer skjer på en meget intuitiv måte, og betjeningen er lett å bli fortrolig med.

Hurtigoppstart
Sony påberoper seg svært rask oppstart med denne spilleren. Det skal angivelig ta kun 6 sekunder fra standby til skuffen er åpen og klar til å legge inn plata. For å aktivere hurtigstartmodusen må du slå av strømsparefunksjonen til spilleren, slik at vifta kan fortsette å snurre en stund etter at spilleren er satt i standby. Og ganske riktig bruker spilleren da kun fattige 6,3 sekunder (gjennomsnittsmåling med stoppeklokke) på å åpne seg. Det er kun halvparten av tiden Philips BDP9500 bruker på samme operasjon. Philips er imidlertid raskere til å lese platene, og går derfor forbi Sony sammenlagt.

Bildekvalitet
Det bør ikke komme som noen overraskelse at BDP-S760 gir svært bra bilde fra Blu-ray-filmer, og den gjør svært lite feil under avspilling av referansefilmer som Gran Torino og Dark Knight. Helt på nivå med Philips sin utfordrer er den likevel ikke. Sony har valgt en hårfint mørkere bildeestetikk enn Philips, som resulterer i et generelt dusere bilde med litt mindre fokus på detaljer. Forskjellen er langt fra dramatisk, men tydelig under direkte sammenligning. På DVD er løpet langt tettere, og i noen tilfeller opplevde vi faktisk at Sony-spilleren ga det beste DVD-bildet, takket være svært effektiv støyreduksjon.

Sony har i likhet med Philips utstyrt spilleren med forskjellige bildeinnstillinger, og byr på enda flere individuelle justeringsmuligheter i forhold til BDP9500. Vi opplevde likevel ikke disse som spesielt virkningsfulle, og ingen av bildejusteringene resulterte i merkbart bedre bildekvalitet. På DVD er historien litt annerledes. Her kommer Sonys støyfjerning virkelig til sin rett og gir et veldig glatt, men skarpt bilde som er fritt for sjenerende støysegmenter.

Lyd
BDP-S760 har alle de vanlige tilkoblingsmulighetene for lyd på plass, i tillegg til litt ekstra godsaker. I motsetning til Philips får du her trådløs nettverksstreaming (WLAN/DLNA) som innebærer at spilleren kan spille av musikk, bilder og video fra pc-er og nettverksservere uten å måtte bruke ethernet-ledning. Så fort du har logget deg på hjemmenettverket blir alt delt innhold lett tilgjengelig via Sonys grafiske brukergrensesnitt Xrossmedia Bar. BDP-S760 støtter den siste overføringsstandarden 802.11n som innebærer meget raske bitrater.

Konklusjon
Sony har åpenbart vært nøye med detaljene på denne toppmodellen. BDP-S760 er meget rask i oppstart og har et svært intuitivt menysystem. Bildekvaliteten fra Blu-ray og DVD er meget god, og muligheten for trådløst nettverk og streaming gjør at denne spilleren skiller seg ut i mengden. BDP-S760 får derfor en klar anbefaling!

Også i denne testen:

Philips BD-P9500

Kjapp kinosjef

Philips har markert seg som en av de fremste produsentene av Blu-ray-spillere i mellomprissjiktet. Med toppmodellen BDP9500 henvender de seg til det mer kresne hjemmekinopublikummet.

Meget hurtig i bruk Briljant bildekvalitet Tekstflyttingsfunksjon
Fjernkontroll mangler baklys
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.