Philips BD-P9500

Kjapp kinosjef

Philips har markert seg som en av de fremste produsentene av Blu-ray-spillere i mellomprissjiktet. Med toppmodellen BDP9500 henvender de seg til det mer kresne hjemmekinopublikummet.

Toppmodellen fra Philips gir skikkelig inntrykk av kvalitet når vi pakker den opp. Spilleren veier litt mer enn budsjettvariantene og utstråler kvalitet med sine børstede overflater og solide chassis. Formgivningen er også smakfull etter vår mening, muligens med unntak av det obligatoriske blå lyset. Gledelig nok er det også lagt ved en 1,5 meter lang HDMI-kabel av god kvalitet i esken. Fjernkontrollen er på sin side nokså enkel, og mangler baklys til knappene.

Philips-spilleren byr på god brukervennlighet, først og fremst ved å være svært hurtig i alle operasjoner den gjør. Oppstart fra standby og lasting av Blu-ray-platene skjer på rekordtid. Men BDP9500 utmerker seg også ved å være veldig rask når du ønsker å bytte spor eller spole. I praksis er det ingen forsinkelse på fjernkontrollkommandoene man gjør, slik tilfellet fortsatt er med mange Blu-ray-spillere.

Bildekvalitet
Philips-spilleren kommer utstyrt med en topp moderne videoprosessor (Qdeo Kyoto 2) som sørger for at både Blu-ray- og DVD-filmer skal vises fra sin beste side. Bildet fra BDP9500 holder da også svært høy klasse, og kommer tett på vår referanse i toppklassen, den noe dyrere Denon DBP-2010.

De storslåtte IMAX-filmede sekvensene i Batman-filmen Dark Knight kommer virkelig til sin rett med BDP9500. Scenen når Joker-banden raner mafiabanken i begynnelsen av filmen gjengis krystallklart, og med svært glatte bevegelser. Men også de litt tettere og mer usminkede filmene, som Clint Eastwoods ”Gran Torino” får en ekstrem skarphet og dybde over seg. Kvaliteten på DVD-avspilling er også helt upåklagelig. Oppskalering og deinterlacing skjer uten dramatikk, og Philips-spilleren har en meget effektiv støyreduksjon.

BDP9500 byr også på flere forhåndsprogrammerte bildeinnstillinger som Optimal, Documentary, Animation og Internet Video. Ekstra kjekk er muligheten til å flytte undertekstene opp og ned – en uvurderlig finesse som er beregnet på dem med et 2,35:1-lerret hjemme, eller Philips sin Cinema 21:9-flatskjerm.

Lyd
Den enkleste og mest effektive måten å bruke BDP9500 i et surroundanlegg, er å koble den rett til en receiver som tar seg av dekoding av HD-lyden. De fleste som kjøper BDP9500 vil nok velge denne metoden, men de som har en surroundreceiver uten HD-lyd kan også benytte spillerens analoge 7.1-utganger.

Konklusjon
Philips BDP9500 er en meget velbygget og velutstyrt spiller til en fornuftig pris. Her får du ikke bare briljante bilder fra Blu-ray og DVD, spilleren er dessuten meget rask og komfortabel å bruke, og byr på flere kjekke funksjoner. De som betaler merkostnaden i forhold til lillebror BDP7500, får en spiller med seriøs byggekvalitet. BDP9500 passer med andre ord midt i blinken for de prisbevisste hjemmekinoentusiastene.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Sony BD-S760

Fullspekket toppmodell

Sony har alltid hevdet seg i tetsjiktet med sine Blu-ray-spillere. Den nye toppmodellen BDP-S760 byr på flere avanserte finesser til en meget konkurransedyktig pris.

Rask i oppstart Brukervennlig Trådløs streaming
Ingenting

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.