Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Yamaha lanserer to nye lydplanker

To nye lydplanker med separat eller innebygget subwoofer og Dolby Atmos skal blant annet gi Sonos konkurranse.

Skrevet av / 20.07.23 - 08:28
Yamaha lanserer to nye lydplanker

Yamaha har annonsert to splitter nye Dolby Atmos-lydplanker etter at de nylig kom tilbake på markedet: SR-B40A med trådløs ekstern subwoofer og SR-B30A, som håndterer bassgjengivelsen via en innebygd subwoofer.

Den store SR-B40A selges med en trådløs ekstern subwoofer, mens den mindre B30o B30A har en innebygd subwoofer. (Foto: Yamaha)

De nye lydplankene er et steg opp fra Yamahas kompakte SR-C30A og SR-C20A. Dette gjenspeiles både i størrelsen på enhetene og sannsynligvis også i prisene. De europeiske prisene er ennå ikke klare, men det forventes at den store SR-B40A kommer til å koste rundt 550 euro, mens prisen på lillebror forventes å ligge på rundt 350 euro.

Les også Nye Sonos Beam: For en stor lyd! Sonos Beam var allerede den beste kompakte lydplanken. Siste generasjon er enda bedre, med Dolby Atmos.

SR-B40A har fire fulltonehøyttalere og to diskanthøyttalere som dekker området fra 210 Hz til 22 000 Hz. Den separate, trådløse subwooferen tar seg av basslyden. SR-B30A-baren har de samme høyttalerne og diskanthøyttalerne som SR-B40A, men har i tillegg en innebygd subwoofer som går helt ned til 54 Hz.

I tillegg til HDMIeARC og optisk tilkobling har de nye lydplankene også Bluetooth-tilkobling. (Foto: Yamaha)

Ifølge Yamaha gir de nye soundbarene en oppslukende lydopplevelse og «briljant lydgjengivelse» ved hjelp av True Sound-prinsippet, som skal maksimere de tredimensjonale aspektene ved Dolby Atmos. I tillegg skal Yamahas Clear Voice-funksjon gi bedre talegjengivelse.

Les også Ekte kino med high-end lydplanke Dette er lydplanker for deg som ønsker ekte surroundlyd og en skikkelig kinoopplevelse, men ikke gidder separate komponenter og ledninger. Men de koster!

De to lydplankene har også fire faste lydmoduser: film, stereo, standard og spill, som gjør det enklere å matche det du hører med det du ser.

Fjernkontroll følger med både SR-B30A og 40A. (Foto: Yamaha)

Når det gjelder tilkoblingsmuligheter, har begge modellene optisk og HDMI-kompatibilitet. Ved hjelp av HDMI-CEC- og eARC-tilkoblinger kan du betjene grunnleggende funksjoner direkte fra TV-fjernkontrollen. Alternativt kan du bruke den praktiske Sound Bar Remote-appen, som lar deg justere og endre volum og lydmodus fra telefonen eller nettbrettet.

Begge modellene skal være tilgjengelige fra juli.

 

Rune Michaelsen
(f. 1963): Oversetter og frilansjournalist i Lyd & Bilde og L&B Home. Rune vokste opp på et elektronikkverksted, er utdannet journalist og har i tillegg til erfaring som nyhetsjournalist også jobbet som redaksjonssjef og sjefredaktør i magasinene Computerworld, Komputer For Alle og Gjør Det Selv. I L&B jobber han som oversetter, men trives også med å skrive om alt fra Hi-Fi til elektriske rullegardiner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Lydplanke fra Steinway

Nytt flaggskip fra Scansonic

"Rimelige" gulvhøyttalere fra Raidho

Ny Bluetooth-høyttaler fra Bose ligner en håndveske

Dynaudio med spesialmodeller på rekke og rad

Kan Klipsch danke ut Sonos?

Lyd & Bilde
Scroll to Top