TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

TIDAL-appen tilgjengelig på LG Smart-TV

Musikktjenesten Tidal finnes nå til LG Smart-TV - med surroundlyd i Dolby Atmos-format.

Det blir stadig mer populært å spille av musikk direkte fra TV-en: Flere av de etablerte strømmetjenestene finnes nå tilgjengelig som en dedikert smart-TV app.

Nå er det Tidal sin tur: Den velkjente musikktjenesten er ute med en ny app til LG sine smart-TVer av nyere dato.

TIDAL til LG Smart TV

Den nye Tidal-appen ligger nå klar for nedlasting i LGs Content Store. Så lenge du har et aktivt Tidal-abonnement er det en smal sak å laste ned, registrere og ta i bruk appen via TV-skjermen, og deretter styre musikkavspillingen med fjernkontrollen. Appen har et lekkert grafisk brukergrensesnitt og gir tilgang til ulike spillelister for din profil. Noe av musikken tilbys også som musikkvideoer.

<
>
Tidal-appen er nå tilgjengelig fra LGs Content Store. (Foto: Audun Hage)

 

Musikk i Dolby Atmos-format

Tidal er kjent for å tilby musikk i høyoppløste lydformater, deriblant MQA, men noe innhold er også tilgjengelig med Dolby Atmos surroundlyd. Så lenge du har en TV (og eventuelt lydplanke eller stereoanlegg) som støtter Atmos, kan du nå dra nytte av dette.  Vi tok en liten test-session med en LG OLED55CX koblet til en TCL lydplanke, og det låter slett ikke dumt på enkelte låter. Effekten av 3D-lyd er høyst variabel, der noen titler har fått en mer omfattende remiks enn andre. Uansett verdt å sjekke ut!

Tidal har fått Dolby Atmos Dolby Atmos har kommet til Tidal, og verket Magnificat er et bra sted å starte.
2L Magnificat

Tidal-appen er tilgjengelig på LG smart TV-er fra 2018 og oppover (WebOS 4.0 eller nyere). Den støttes også av Apple TV, pluss flere Samsung og Android-baserte smart-TV-er. For å spille av Atmos-lydfiler må både TV-en og lydsystemet (koblet til TV-en via HDMI ARC) ha støtte for Dolby-formatet. For å få tilgang til høyoppløste musikkfiler må du også ha et Tidal HiFi-abonnement, som koster 199 kr/mnd.

<
>
Flere populære album og listetopper er nå tilgjengelig i en egen "Atmos-remiks". (Foto: Audun Hage)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.