TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Sonys QD-OLED kan bli billigere enn fryktet

Kan det stemme at Sonys nye toppmodell, A95K, vil starte på "bare" 3000 dollar?

forfatter
Publisert 16.02.22 - 09:47

QD-OLED er en av de største nyhetene på TV-fronten i år, og Sony er blant de første til å ta i bruk teknologien i en offisiell modell. Den nye toppmodellen A95K er således en TV det knyttes høye forventninger til.

Men hvor mye skal den koste?

Sony har ikke sluppet noen offisielle priser enda, men siden vi snakker om en flaggskipmodell i high-end klassen,  har det vært antatt at prisene vil bli høye – kanskje også uforholdsmessig høye, siden vi snakker om en splitter ny panelteknologi. Det er ikke uvanlig at ny teknikk starter i det høyere sjiktet før det «drypper» ned til de rimeligere modellseriene.

Les også Sniktitt på QD-OLED Vi har tatt en første titt på Sonys nye QD-OLED. Sylskarpt er bare fornavnet - og sjekk den innsynsvinkelen!

Antatte priser på QD-OLED

Nå spekuleres det i om de nye QD-OLED-modellene kan bli rimeligere enn først antatt. Ryktene har opphav fra Sonys nettsider i USA, hvor det går an å forhåndsbestille A95K. Nettsiden viser ikke konkrete priser enda, derimot avsløres det at hver TV er verdt et bestemt antall bonuspoeng – såkalte Sony Reward Points. Og her ligger selve «cluet» som har fått mange til å spekulere.

Poengsystemet pleier normalt å belønne ett poeng per dollar man bruker, som senere kan løses ut på andre produkter. En 55-tommer XR-55A95K vil i følge nettsidene gi 3000 poeng, mens 65-tommeren XR-A95K vil gi 4000 poeng. Hvis disse poengene kan konverteres direkte til dollar som normalt, snakker vi om henholdsvis 3000 og 4000 dollar. Hvilket svarer til cirka 33.000 og 44.500 kroner med dagens valutakurser, medregnet norsk moms.

Det er fortsatt en saftig prislapp, men ikke dramatisk for en modell i high-end klassen, hvis ytelsen viser seg å holde mål!

Sony har ennå ikke villet kommentere ryktene, så vi skal nok foreløpig ta pris-antagelsene med en klype salt. Men hvis de viser seg å stemme, blir Sony A95K bare littegrann dyrere enn hva dagens toppmodell, A90J, kostet da den ble lansert i 2021.

Oppdatering 11. april: Sony har nå kunngjort de offisielle prisene på 55″ og 65″ QD-OLED, og de viser seg å stemme bra med prisene som var estimert på forhånd.

Sony XR-55A95K (55″): 33.000 kr

Sony XR-65A95K (65:): 43.000 kr

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde