Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sonys QD-OLED kan bli billigere enn fryktet

Kan det stemme at Sonys nye toppmodell, A95K, vil starte på "bare" 3000 dollar?

Skrevet av / 16.02.22 - 09:47
Sonys QD-OLED kan bli billigere enn fryktet

QD-OLED er en av de største nyhetene på TV-fronten i år, og Sony er blant de første til å ta i bruk teknologien i en offisiell modell. Den nye toppmodellen A95K er således en TV det knyttes høye forventninger til.

Men hvor mye skal den koste?

Sony har ikke sluppet noen offisielle priser enda, men siden vi snakker om en flaggskipmodell i high-end klassen,  har det vært antatt at prisene vil bli høye – kanskje også uforholdsmessig høye, siden vi snakker om en splitter ny panelteknologi. Det er ikke uvanlig at ny teknikk starter i det høyere sjiktet før det «drypper» ned til de rimeligere modellseriene.

Les også Sniktitt på QD-OLED Vi har tatt en første titt på Sonys nye QD-OLED. Sylskarpt er bare fornavnet - og sjekk den innsynsvinkelen!

Antatte priser på QD-OLED

Nå spekuleres det i om de nye QD-OLED-modellene kan bli rimeligere enn først antatt. Ryktene har opphav fra Sonys nettsider i USA, hvor det går an å forhåndsbestille A95K. Nettsiden viser ikke konkrete priser enda, derimot avsløres det at hver TV er verdt et bestemt antall bonuspoeng – såkalte Sony Reward Points. Og her ligger selve «cluet» som har fått mange til å spekulere.

Poengsystemet pleier normalt å belønne ett poeng per dollar man bruker, som senere kan løses ut på andre produkter. En 55-tommer XR-55A95K vil i følge nettsidene gi 3000 poeng, mens 65-tommeren XR-A95K vil gi 4000 poeng. Hvis disse poengene kan konverteres direkte til dollar som normalt, snakker vi om henholdsvis 3000 og 4000 dollar. Hvilket svarer til cirka 33.000 og 44.500 kroner med dagens valutakurser, medregnet norsk moms.

Det er fortsatt en saftig prislapp, men ikke dramatisk for en modell i high-end klassen, hvis ytelsen viser seg å holde mål!

Sony har ennå ikke villet kommentere ryktene, så vi skal nok foreløpig ta pris-antagelsene med en klype salt. Men hvis de viser seg å stemme, blir Sony A95K bare littegrann dyrere enn hva dagens toppmodell, A90J, kostet da den ble lansert i 2021.

Oppdatering 11. april: Sony har nå kunngjort de offisielle prisene på 55″ og 65″ QD-OLED, og de viser seg å stemme bra med prisene som var estimert på forhånd.

Sony XR-55A95K (55″): 33.000 kr

Sony XR-65A95K (65:): 43.000 kr

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

Lyd & Bilde
Scroll to Top