Search
Generic filters

Sony ZH8: Sony kliner til med ny 8K-TV

Vil utfordre LG og Samsung med ny, rimeligere 8K-modell.

Stadig flere TV-produsenter lanserer nye toppmodeller med 8K-oppløsning, og Sony vil selvfølgelig være med på moroa, de også:

Japanerne er i full gang med å rulle ut sine 2020-modeller, og snart får vi stifte bekjentskap med deres nye 8K-TV.

Nykommeren ZH8 er en LCD-TV med 8K-oppløsning, som kommer inn på et noe lavere prispunkt enn tidligere modeller – men vi snakker fortsatt om en heftig pakke!

Vi har ennå testen av den ildsprutende 2019-modellen Sony KD85ZG9 friskt i minne, og det skal bli spennende å se hvor mye av ytelsen Sony har klart å beholde.

Les også Kolossal 8K-TV fra Sony Sonys første 8K TV er rett og slett spinnvill.

ZH8 8K HDR Full Array LED-TV

ZH8 retter seg spesielt mot kresne film- og gamingentusiaster, og kan blant annet skilte med HDMI 2.1, og støtte for videokvaliteter opp til 8K 60fps og 4K 120fps. Det sikrer god kompatibillitet med neste generasjons spillkonsoller og videokilder.

Sony ZH8 8K LCD. (Foto: Sony)

Sony ZH8 kommer i 75″ og 85″ skjermstørrelse, og bruker et LCD-panel med direkte LED-baklysning med lokal dimming –  en forutsetning for å gjengi 8K-bilder med saftig kontrast.

Sony fremhever også sin nyutviklede Boosting-teknologi, som balanserer lysuttaket nøyaktig over hele skjermen. Kontrasten forbedres ytterligere med bildebehandlingen 8K X-tended Dynamic Range™ PRO, som justerer lysstyrken for høyere topper i lys og dypere sort i skyggen.

Bildemotoren som driver det hele heter X1 Ultimate. Sonys råeste bildeprosessor analyserer og skalerer opp HD og 4K-materiale til 8K oppløsning ved hjelp av avanserte algoritmer, som hentes fra Sonys egen 8K-database.

Ekstra høyttalere

På lydsiden er ZH8 er utstyrt med Sonys Acoustic Multi-Audio. Denne løsningen tar i bruk ekstra diskanthøyttalere montert strategiske steder i TV-rammen for å gi en mer omsluttende og tydelig surroundlyd-opplevelse. Den har dessuten støtte for Dolby Atmos lydprosessering.

ZH8 kan skilte med den supernøytrale bildemodusen Netflix Calibrated Mode, som ivaretar filmprodusentenes kunstneriske intensjoner uten å legge til for mye fargemetning, kunstig skarphet eller (grøss) såpeopera-effekt. ZH8 er dessuten et IMAX® Enhanced™-produkt, men det er for tidlig å si om dette «kvalitetsstempelet» gir noen synlig, hørbar eller målbar forskjell.

En aktiv finesse som sikkert gjør merkbar forskjell er derimot Sonys Ambient Optimization, som optimaliserer både bilde- og lydgjengivelsen til dine lokale lys- og lydforhold.

Sony ZH8 er en Android TV™ med Google Assistant, Google Play Store og Chromecast innebygd. Den støtter også AirPlay 2 med streaming av musikk, bilder og video fra Apple iOS-enheter.

Pris og tilgjengelighet

ZH8 8K HDR Full Array er i salg i Europa fra begynnelsen av juni.

Veiledende priser:

Sony KD-75ZH8 (75″): 90.000 NOK

Sony KD-85ZH8 (85″): 130 000 NOK

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  1. Har hatt alle 90-seriene til Sony siden 2016 – men i år bestemte jeg meg for å kjøpe XH90 til soverommet og erstatte min gamle 85XG90 på kinorommet med dette monsteret her. Jeg kjøpte meg 85ZH8 hos Komplett siden de eneste forhandler i Norge som selger den. Og jeg må bare si at den er verdt hver eneste krone! For et bilde! Kona var skeptisk, men nå maser hun om å se en ny film hver kveld. Denne TVen har alt og jeg er klar for PS5 til høsten! L&B – dere må teste den! TV entusiaster trenger å få vite mer om hva denne TVen kan tilby. ****** 6 stjerner fra meg! 😀

Les også

R6-serien lover enda bedre lyd gjennom 112 endringer.
Den Grammy-nominerte Magnificat med Nidarosdomens jentekor og Trondheimsolistene er nå ute på Tidal i Dolby Atmos.
Samsungs nyeste smarttelefon har nettopp kommet til testlaboratoriet, og vi kunne ikke vente med å pakke den ut.
Tungvektere slår seg sammen om billyd
Kinesiske Xiaomi har laget en OLED-TV du kan se tvers igjennom!
Takket være valutakursendringer går startprisen på den kompakte SUV-en Xpeng G3 ned hele 40.000 kroner.
Logitechs nye ratt og pedaler er som skapt for semiproffe hjemmekontor-racere!
McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sansene.

Aktuelle tilbud

Annonse

TCL QLED800 (65QLED800)

Veil.pris 11990 ,- QLED-kupp fra TCL Sjekk beste pris

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Veil.pris 18990 ,- God til sport og spill Sjekk beste pris

LG NANO 90 (65NANO906)

Veil.pris 17990 ,- Knallsterk kontrast Sjekk beste pris

LG OLED GX Gallery OLED

Veil.pris 37990 ,- OLED på utstilling Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.