Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

OLED-TV fra Samsung i 2022?

Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!

Skrevet av / 04.12.21 - 12:00
OLED-TV fra Samsung i 2022?

Samsung har lenge satset bredt på LCD-TV med QLED-teknologi (kvanteprikker) på sine beste TV-modeller. Dette i motsetning til konkurrenten LG som har satset tungt på sin egen OLED-teknologi. Til neste år kan det imidlertid hende vi får se OLED-TV-er fra Samsung igjen!

Les også Samsungs nye ”OLED-killer” imponerer Samsungs 4K-toppmodell har fått en real oppgradering i år: Det nye MiniLED-baklyset skaper en formidabel kontrast!

OLED-TV fra Samsung?

Søsterselskapet Samsung Display, som utvikler skjermteknologier, har nemlig utviklet en ny generasjon OLED-skjermer under navnet QD-OLED (Quantum Dot OLED). Dette er en topp moderne OLED-teknikk som det forventes at Samsungs TV-divisjon tar i bruk på sine high-end modeller.

Ikke nok med det: enkelte kilder hevder også at Samsung vil satse enda bredere på OLED-TV neste år. For å gjøre dette, vil de angivelig hente et stort parti OLED-paneler fra ingen ringere enn LG Display. Selveste erkerivalen, altså!

I følge nettstedet The Elec vil Samsungs premium modellsortiment for 2022 (tentativt) bestå av tre millioner Neo QLED TV-er med MiniLED-baklys, og to millioner OLED-TVer. I følge rapporten vil imidlertid bare 500.000 av disse være den nye QD-OLED varianten. Resterende 1,5 millioner skal angivelig være av typen W-OLED som produseres av LG Display.

Reportasjen forteller også at Samsung vil kjøpe et større antall LCD-paneler fra LG neste år, da Samsung Display går vekk fra å produsere LCD på egne fabrikker..

Hvis ryktene viser seg å stemme, kan det bety at vi får se tre typer premium-TV fra Samsung neste år: Neo QLED med MiniLED-baklys, QD-OLED og ”vanlig” OLED i hver sine ulike skjermstørrelser og prisklasser. Det vil i så fall bety et dramatisk større utvalg av OLED-skjermer på markedet. I tillegg skal vi ikke glemme MicroLED, som fortsatt er en eksklusiv teknologi i den virkelige high-end klassen.

Les også Samsung lanserer 110” storskjerm med MicroLED-teknologi Her er siste nytt på TV-fronten fra Samsung: En 110-tommers MicroLED-TV!

Samsung lanserer sine nye TV-modeller for 2022 på CES-messen i Las Vegas, som etter planen går av stabelen den 4. Januar. Da får vi se om det er hold i ryktene!

Kilde: The Elec, HDTVtest

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “OLED-TV fra Samsung i 2022?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

Slik er Panasonics nye "Fire TV"

Møt neste generasjons MiniLED-teknologi fra Sony.

Er denne skjermen stor nok?

0
Scroll to Top