TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

OLED-TV fra Samsung i 2022?

Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!

forfatter
Publisert 04.12.21 - 12:00

Samsung har lenge satset bredt på LCD-TV med QLED-teknologi (kvanteprikker) på sine beste TV-modeller. Dette i motsetning til konkurrenten LG som har satset tungt på sin egen OLED-teknologi. Til neste år kan det imidlertid hende vi får se OLED-TV-er fra Samsung igjen!

Les også Samsungs nye ”OLED-killer” imponerer Samsungs 4K-toppmodell har fått en real oppgradering i år: Det nye MiniLED-baklyset skaper en formidabel kontrast!

OLED-TV fra Samsung?

Søsterselskapet Samsung Display, som utvikler skjermteknologier, har nemlig utviklet en ny generasjon OLED-skjermer under navnet QD-OLED (Quantum Dot OLED). Dette er en topp moderne OLED-teknikk som det forventes at Samsungs TV-divisjon tar i bruk på sine high-end modeller.

Ikke nok med det: enkelte kilder hevder også at Samsung vil satse enda bredere på OLED-TV neste år. For å gjøre dette, vil de angivelig hente et stort parti OLED-paneler fra ingen ringere enn LG Display. Selveste erkerivalen, altså!

I følge nettstedet The Elec vil Samsungs premium modellsortiment for 2022 (tentativt) bestå av tre millioner Neo QLED TV-er med MiniLED-baklys, og to millioner OLED-TVer. I følge rapporten vil imidlertid bare 500.000 av disse være den nye QD-OLED varianten. Resterende 1,5 millioner skal angivelig være av typen W-OLED som produseres av LG Display.

Reportasjen forteller også at Samsung vil kjøpe et større antall LCD-paneler fra LG neste år, da Samsung Display går vekk fra å produsere LCD på egne fabrikker..

Hvis ryktene viser seg å stemme, kan det bety at vi får se tre typer premium-TV fra Samsung neste år: Neo QLED med MiniLED-baklys, QD-OLED og ”vanlig” OLED i hver sine ulike skjermstørrelser og prisklasser. Det vil i så fall bety et dramatisk større utvalg av OLED-skjermer på markedet. I tillegg skal vi ikke glemme MicroLED, som fortsatt er en eksklusiv teknologi i den virkelige high-end klassen.

Les også Samsung lanserer 110” storskjerm med MicroLED-teknologi Her er siste nytt på TV-fronten fra Samsung: En 110-tommers MicroLED-TV!

Samsung lanserer sine nye TV-modeller for 2022 på CES-messen i Las Vegas, som etter planen går av stabelen den 4. Januar. Da får vi se om det er hold i ryktene!

Kilde: The Elec, HDTVtest

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Lykke til, salgsavdelingen i Samsung.

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend