TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

OLED-TV fra Samsung i 2022?

Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!

Samsung har lenge satset bredt på LCD-TV med QLED-teknologi (kvanteprikker) på sine beste TV-modeller. Dette i motsetning til konkurrenten LG som har satset tungt på sin egen OLED-teknologi. Til neste år kan det imidlertid hende vi får se OLED-TV-er fra Samsung igjen!

Samsungs nye ”OLED-killer” imponerer Samsungs 4K-toppmodell har fått en real oppgradering i år: Det nye MiniLED-baklyset skaper en formidabel kontrast!

OLED-TV fra Samsung?

Søsterselskapet Samsung Display, som utvikler skjermteknologier, har nemlig utviklet en ny generasjon OLED-skjermer under navnet QD-OLED (Quantum Dot OLED). Dette er en topp moderne OLED-teknikk som det forventes at Samsungs TV-divisjon tar i bruk på sine high-end modeller.

Ikke nok med det: enkelte kilder hevder også at Samsung vil satse enda bredere på OLED-TV neste år. For å gjøre dette, vil de angivelig hente et stort parti OLED-paneler fra ingen ringere enn LG Display. Selveste erkerivalen, altså!

I følge nettstedet The Elec vil Samsungs premium modellsortiment for 2022 (tentativt) bestå av tre millioner Neo QLED TV-er med MiniLED-baklys, og to millioner OLED-TVer. I følge rapporten vil imidlertid bare 500.000 av disse være den nye QD-OLED varianten. Resterende 1,5 millioner skal angivelig være av typen W-OLED som produseres av LG Display.

Reportasjen forteller også at Samsung vil kjøpe et større antall LCD-paneler fra LG neste år, da Samsung Display går vekk fra å produsere LCD på egne fabrikker..

Hvis ryktene viser seg å stemme, kan det bety at vi får se tre typer premium-TV fra Samsung neste år: Neo QLED med MiniLED-baklys, QD-OLED og ”vanlig” OLED i hver sine ulike skjermstørrelser og prisklasser. Det vil i så fall bety et dramatisk større utvalg av OLED-skjermer på markedet. I tillegg skal vi ikke glemme MicroLED, som fortsatt er en eksklusiv teknologi i den virkelige high-end klassen.

Samsung lanserer sine nye TV-modeller for 2022 på CES-messen i Las Vegas, som etter planen går av stabelen den 4. Januar. Da får vi se om det er hold i ryktene!

Kilde: The Elec, HDTVtest

 

En kommentar om “OLED-TV fra Samsung i 2022?”

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Lyd & Bilde