Nyhet

Samsung EZCal skal gjøre kalibrering enklere

Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.

Skrevet av / 27.01.21 - 09:00
Samsung EZCal skal gjøre kalibrering enklere

Sonos er kjent for sin Trueplay romkorreksjon, som lar deg finjustere lyden ved hjelp av mobilens innebygde mikrofon: Høyttalerne spiller testtoner mens du selv går rundt i rommet og veiver med mobilen for å måle akustikk og lydrespons.

Nå vil Samsung gjøre noe lignende for sine TV-er, men i dette tilfellet er det BILDET de vil rette på!

Samsung EZCal er en ny mobilapp som automatisk kalibrerer TV-ens bildekvalitet, uten at du trenger eksperthjelp eller kostbare måleinstrumenter. Appen bruker rett og slett mobilens innebygde kamera til å måle og korrigere fargegjengivelsen.  

Selv om dagens TV-modeller gradvis har fått bedre og mer korrekte bildeinnstillinger, inkludert filmmodus og ikke minst det patenterte Filmmaker Mode – kan det være enda mer å hente ved å gjøre en nøyaktig kalibrering av TV-en.

CalMAN AutoCAL har lenge vært det mest populære programmet til denslags, men krever en del erfaring – og ikke minst kostbart utstyr – for å oppnå best mulig resultat. Nå melder Samsung seg på, med en egen kalibrerings-app til mobilen.

Samsung EZCal gjør en automatisk, full kalibrering av bildet, inkludert hvitbalanse, gamma, farge og gråtoner – alt ved hjelp av mobilen. (Foto: Samsung)

 

Samsung EZCal

EZCal-appen er i første rekke tilpasset deres nyeste Galaxy-modeller, i tillegg til utvalgte iPhones. En rask kalibrering skal bare ta 30 sekunder, men man kan også velge en mer avansert, grundig kalibrering som tar 15 minutter. I sistnevnte tilfelle er det nok kjekt med en holder eller stativ til mobilen.

Vi kan nok ikke forvente at denne typen auto-kalibrering gir like godt resultat som den profesjonelle varianten, og neppe godt nok til krevende studiobruk. Likevel kan dette være et interessant lavterskel-tilbud for de som ønsker en enkel finjustering av TV-en sin.

Hvor godt EZCal fungerer vil tiden vise: Tjenesten som ble presentert under CES 2021 er bare på konseptstadiet enda. Det gjenstår derfor å se om Samsung tar det i bruk på nåværende eller kommende TV-modeller. Vi venter i spenning!
Les også Samsung lanserer Neo QLED Årets TV-nyheter fra Samsung inneholder MicroLED, "Neo QLED" og en ny versjon av designmodellen The Frame!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Samsung EZCal skal gjøre kalibrering enklere”

  1. Kristoffer

    Dårlig løsning, kan da ikke kalles kalibring når du tar utgangspunkt i noe så ukalibrert som en mobil. THX lanserte en lik løsning for over 10 år siden, det gikk heller ikke veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kan en trådløs OLED-TV være verdt så mye penger?

Mer sofistikert kunst til The Frame

Her er høstens nye TV-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viste gjennomsiktig OLED

Storskjerm med gaming mode

Scroll to Top