Samsung EZCal skal gjøre kalibrering enklere

Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Annonse
Annonse
forfatter

Sonos er kjent for sin Trueplay romkorreksjon, som lar deg finjustere lyden ved hjelp av mobilens innebygde mikrofon: Høyttalerne spiller testtoner mens du selv går rundt i rommet og veiver med mobilen for å måle akustikk og lydrespons.

Nå vil Samsung gjøre noe lignende for sine TV-er, men i dette tilfellet er det BILDET de vil rette på!

Samsung EZCal er en ny mobilapp som automatisk kalibrerer TV-ens bildekvalitet, uten at du trenger eksperthjelp eller kostbare måleinstrumenter. Appen bruker rett og slett mobilens innebygde kamera til å måle og korrigere fargegjengivelsen.  

Selv om dagens TV-modeller gradvis har fått bedre og mer korrekte bildeinnstillinger, inkludert filmmodus og ikke minst det patenterte Filmmaker Mode – kan det være enda mer å hente ved å gjøre en nøyaktig kalibrering av TV-en.

Annonse

CalMAN AutoCAL har lenge vært det mest populære programmet til denslags, men krever en del erfaring – og ikke minst kostbart utstyr – for å oppnå best mulig resultat. Nå melder Samsung seg på, med en egen kalibrerings-app til mobilen.

Samsung EZCal gjør en automatisk, full kalibrering av bildet, inkludert hvitbalanse, gamma, farge og gråtoner – alt ved hjelp av mobilen. (Foto: Samsung)

 

Samsung EZCal

EZCal-appen er i første rekke tilpasset deres nyeste Galaxy-modeller, i tillegg til utvalgte iPhones. En rask kalibrering skal bare ta 30 sekunder, men man kan også velge en mer avansert, grundig kalibrering som tar 15 minutter. I sistnevnte tilfelle er det nok kjekt med en holder eller stativ til mobilen.

Vi kan nok ikke forvente at denne typen auto-kalibrering gir like godt resultat som den profesjonelle varianten, og neppe godt nok til krevende studiobruk. Likevel kan dette være et interessant lavterskel-tilbud for de som ønsker en enkel finjustering av TV-en sin.

Annonse
Hvor godt EZCal fungerer vil tiden vise: Tjenesten som ble presentert under CES 2021 er bare på konseptstadiet enda. Det gjenstår derfor å se om Samsung tar det i bruk på nåværende eller kommende TV-modeller. Vi venter i spenning!
Les også
Samsung lanserer Neo QLED Årets TV-nyheter fra Samsung inneholder MicroLED, "Neo QLED" og en ny versjon av designmodellen The Frame!
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Dårlig løsning, kan da ikke kalles kalibring når du tar utgangspunkt i noe så ukalibrert som en mobil. THX lanserte en lik løsning for over 10 år siden, det gikk heller ikke veien.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
Eksplosiv vekst for elektronikk til hjemmekontor.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.
Kompakt og lett med stor rekkevidde