TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung bytter ut toppledere – samler mobil og TV i felles selskap

Samsung Electronics kunngjorde tirsdag at de skifter ut alle sine administrerende direktører, og vil slanke selskapet ned til to divisjoner.

forfatter
Publisert 07.12.21 - 11:00

De nye selskapene innad i Samsung-konsernet skal fokusere på henholdsvis forbrukerelektronikk og halvledere (semiconductors). Det skjer i et overraskende grep som angivelig skal posisjonere den sørkoreanske elektronikk-giganten mot konkurrentene i et stadig tøffere globalt forretningslandskap.

The-Frame-Lifestyle-2 SamsungGalaxyZFold3_TOP
<
>
Samsung Galaxy Z Fold 3. (Foto: Samsung)

Slår sammen mobil, TV og forbrukerelektronikk

Mobil og TV/hjemmelektronkk har tidligere vært adskilte virksomheter, men som en følge av omstruktureringen samles disse selskapene inn under en felles paraply – Samsung SET Division.

Det nye selskapet skal ledes av Han Jong-hee, også kjent som JH Han. Han er tidligere sjef for Samsungs Visual Display Business, og får mye av æren for suksessen Samsung har hatt på TV-markedet med bl.a produkter som MicroLED, QLED-TV og ikke minst designmodellen The Frame. Den populære ramme-TVen har allerede rundet 1 million solgte eksemplarer hittil i 2021.

Parallelt med sammenslåingen utnevnes også Kyung Kye-hyun (tidl. Samsung Electro-Mechanics) til direktør for Samsung DS (Device Solutions) – den nye divisjonen som skal stå for halvledere og minnebrikker.

JH-Han-IMG_4 Kyung Kye-hyun Samsung
<
>
Tidligere TV-sjef Han Jong-hee er den nye sjefen for Samsungs SET-divisjon. (Foto: Samsung)

I følge Nikkei Asia er dette er den første organisatoriske endringen Samsung-lederen Lee Jae-yong har gjort siden han slapp ut av fengsel i august. Han ble da benådet – i nasjonens interesse – etter å ha sonet i 15 måneder for bestikkelser og underslag. Lee er barnebarn av Samsungs grunnlegger Lee Byung-chul.

Omorganiseringen skyldes neppe dårlige resultater: Samsungs driftsresultat steg med 40 % for de tre første kvartalene i år sammenlignet med 2020, blant annet som følge av økende etterspørsel etter minnebrikker og smarttelefoner, skriver Nikkei Asia. Sammenslåingen sees mer som et grep for å styrke Samsung i konkurransen mot nye taiwanesiske og kinesiske rivaler, derilant Xiaomi.

Den nye sjefen for SET Division, Hang Jong-hee, skal etter planen holde en åpningstale under CES-messen i Las Vegas 4. Januar.

Kilde: Samsung pressemelding, Nikkei Asia

Les også Rykte: Samsung planlegger "storslipp" av OLED-TV i 2022 Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend