Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Samsung bytter ut toppledere – samler mobil og TV i felles selskap

Samsung Electronics kunngjorde tirsdag at de skifter ut alle sine administrerende direktører, og vil slanke selskapet ned til to divisjoner.

Skrevet av / 07.12.21 - 11:00
Samsung bytter ut toppledere – samler mobil og TV i felles selskap

De nye selskapene innad i Samsung-konsernet skal fokusere på henholdsvis forbrukerelektronikk og halvledere (semiconductors). Det skjer i et overraskende grep som angivelig skal posisjonere den sørkoreanske elektronikk-giganten mot konkurrentene i et stadig tøffere globalt forretningslandskap.

The-Frame-Lifestyle-2 SamsungGalaxyZFold3_TOP
<
>
Samsung Galaxy Z Fold 3. (Foto: Samsung)

Slår sammen mobil, TV og forbrukerelektronikk

Mobil og TV/hjemmelektronkk har tidligere vært adskilte virksomheter, men som en følge av omstruktureringen samles disse selskapene inn under en felles paraply – Samsung SET Division.

Det nye selskapet skal ledes av Han Jong-hee, også kjent som JH Han. Han er tidligere sjef for Samsungs Visual Display Business, og får mye av æren for suksessen Samsung har hatt på TV-markedet med bl.a produkter som MicroLED, QLED-TV og ikke minst designmodellen The Frame. Den populære ramme-TVen har allerede rundet 1 million solgte eksemplarer hittil i 2021.

Parallelt med sammenslåingen utnevnes også Kyung Kye-hyun (tidl. Samsung Electro-Mechanics) til direktør for Samsung DS (Device Solutions) – den nye divisjonen som skal stå for halvledere og minnebrikker.

JH-Han-IMG_4 Kyung Kye-hyun Samsung
<
>
Tidligere TV-sjef Han Jong-hee er den nye sjefen for Samsungs SET-divisjon. (Foto: Samsung)

I følge Nikkei Asia er dette er den første organisatoriske endringen Samsung-lederen Lee Jae-yong har gjort siden han slapp ut av fengsel i august. Han ble da benådet – i nasjonens interesse – etter å ha sonet i 15 måneder for bestikkelser og underslag. Lee er barnebarn av Samsungs grunnlegger Lee Byung-chul.

Omorganiseringen skyldes neppe dårlige resultater: Samsungs driftsresultat steg med 40 % for de tre første kvartalene i år sammenlignet med 2020, blant annet som følge av økende etterspørsel etter minnebrikker og smarttelefoner, skriver Nikkei Asia. Sammenslåingen sees mer som et grep for å styrke Samsung i konkurransen mot nye taiwanesiske og kinesiske rivaler, derilant Xiaomi.

Den nye sjefen for SET Division, Hang Jong-hee, skal etter planen holde en åpningstale under CES-messen i Las Vegas 4. Januar.

Kilde: Samsung pressemelding, Nikkei Asia

Les også Rykte: Samsung planlegger "storslipp" av OLED-TV i 2022 Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top